شریعتی گفت: بررسی برخی ریشههای فرهنگی و بالا بردن سطح سواد اجتماعی و البته نهادینهشدن نگاه جهانی، زمینهساز اثرگذاری نخبگان و رشد مستعدان است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ به منظور اجراییسازی سند راهبردی کشور در امور نخبگان، بهرهگیری مطلوبتر از ظرفیتهای مشترک در خدمترسانی به اقشار مختلف جامعه و استعدادهایبرتر و تقویت ویژگیهای مثبت اخلاقی و رفتاری از طریق ایجاد فرصتهای مطالعه و پرورش تفکر خلاق در کودکان و نوجوانان، تفاهمنامه همکاری بین بنیاد نخبگان استان اصفهان و کانون پرورش فکری کودکانونوجوانان استان اصفهان، منعقد شد.
در جلسه انعقاد این تفاهمنامه، منصور شریعتی؛ رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان با اشاره به اهمیت تفکر و آموزش آیندهنگری و تفکر به دانشآموزان و صاحبان استعدادبرتر، گفت: در کنار نخبهیابی، پرورش نخبه و ایجاد فضا و محیط کار برای شکوفایی استعدادهایبرتر یک ضرورت است.
وی با بیان اینکه ایران یکی از کشورها غنی از نظر نیروی انسانی است، افزود: با بهبود فضای کسبوکار، شرایط اقتصادی، تغییر نوع نگاه و توجه به برخی ریشههای فرهنگی و البته بالا بردن سطح سواد اجتماعی و نهادینهشدن نگاه جهانی، میتوان زمینه رشد و اثرگذاری مستعدان را فراهم کرد.
سید محمد قلمکاریان؛ مدیرکل کانون پرورش فکری کودکانونوجوانان استان اصفهان نیز ضمن اشاره به لزوم فرهنگسازی و تغییر نگاه خانوادهها به تحصیل فرزندان، اظهار داشت: تحصیلات باید بر اساس نیاز جامعه و استعداد افراد انجام گیرد؛ به همین منظور این مرکز حدود ۶ سال است که با محوریت استعدادیابی کودکان، برنامههای مختلفی را برنامهریزی و اجرا کرده است.
وی اضافه کرد: در این برنامهها، کودکان و نوجوانان مورد مشاهده دقیق رفتاری مربیان قرار میگیرند و همچنین، فضای سالم و امکانات کانون نیز برای به فعلیت رساندن این استعدادها بکارگیری گرفته میشود.
در پایان جلسه، تفاهمنامه همکاری مشترک توسط رییس بنیاد نخبگان استان اصفهان و مدیرکل کانون پرورش فکری کودکانونوجوانان استان اصفهان امضا و مقرر شد در جلسات مشترکی مراکز، انجمنهای تخصصی و فعالیتهای این کانون به صاحبان استعداد برتر و خانوادههای ایشان معرفی و برنامههای مشترکی در راستای هدایت استعدادهای شناسایی شده برنامهریزی و اجرا شود.
«توسعه همکاری مشترک در زمینه آموزشهای خاص برون مدرسهای، به منظور پرورش خلاقیت، مهارت حل مسئله، آداب و مهارتهای زندگی در دانشآموزان صاحب استعداد برتر»، «استفاده از ظرفیتها و امکانات طرفین در خصوص غنیسازی اوقات فراغت و شناسایی و شکوفایی استعداد، خلاقیت، ذوق هنری و ادبی کودکان و نوجوانان و جهت بخشی آنها در مسیر تحقق ارزشها و هنجارهای ایرانی- اسلامی»، «تقویت ویژگیهای مثبت اخلاقی و رفتاری از طریق ایجاد فرصتهای مطالعه و پرورش تفکر خلاق در کودکان و نوجوانان صاحب استعداد برتر» و «اشاعه فرهنگ و ساماندهی فعالیتهای گروهی و تیمسازی جهت بسط ایدهها و همافزایی فعالیتها»، از مهمترین مفاد این تفاهمنامه است.