معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در سفر یک روزه به عسلویه همزمان با چهل و یکمین سالگرد پیروی انقلاب اسلامی، کلنگ افتتاح پروژه تولید کک سوزنی را بر زمین زد. این در حالی است که اواخر ماه گذشته نیز فاز دوم طرح پتروشیمی تخت جمشید در ماهشهر توسط ستاری به بهرهبرداری رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ صبح امروز سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری کلنگ احداث واحد 20 هزا تنی تولید کک سوزنی را بر زمین زد. عبدالکریم گراوند استاندار بوشهر و سکینه الماسی نماینده عسلویه در مجلس شورای اسلامی نیز در این مراسم حضور داشتند.
این پروژه در مساحت دو هکتار و در فاز 3 شرکت پتروشیمیایی تخت جمشید پارس عسلویه توسط شرکت فناور کربن اکسیر خوارزمی اجرا میشود.
کک سوزنی از مواردی است که مورد تحریم آمریکا در ماههای اخیر قرارگرفته است اما امروز با آغاز عملیات اجرایی واحد ۲۰ هزار تنی تولید کک سوزنی در شرکت دانشبنیان پتروشیمی تخت جمشید پارس عسلویه با حضور معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در مسیر خنثی کردن این تحریم پا گذاشتیم.
کک سوزنی شکلی خاص از کک نفتی است و با فناوریهای بسیار پیچیدهای تولید میشود. با این اقدام از این پس این ماده در داخل کشور و توسط دانشبنیانها تولید میشود و علاوه بر در دسترس بودن فناوری، جلوگیری از خروج ارز، تقویت چرخه تولید ثروت از علم و نبود وابستگی به خارج را باید از دستاوردهای این اقدام بدانیم.
اعتماد به توانمندی شرکتهای دانش بنیان نیاز کشور به اقلام پیشرفته صنعتی را تأمین میکند
معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در حاشیه مراسم «کلنگ زنی واحد 20هزار تنی کک سوزنی» با تأکید بر ضرورت ایجاد بستری برای فعالیت کسب و کارهای دانش بنیان و ورد خلاقیتهایشان به صنعت گفت: بخش قابل توجهی از نیازهای پیشرفته که تحریم شدهاند، توسط شرکتهای دانش بنیان تامین میشود. اعتماد به توان داخلی در این عرصه، دست یابی به موفقیتهای قابل توجهی مانند آن چه که امروز در عرصه تولید کک سوزنی در پارس جنوبی محقق شده را در پی خواهد داشت.
ستاری ادامه داد: با اعتماد به شرکتهای دانش بنیان و استفاده از دانش داخلی میتوانیم بسیاری از مشکلاتی که تحریمها برایمان به وجود آوردهاند را رفع کنیم.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با اشاره به ایجاد زمینه تعامل میان کسب و کارهای دانش بنیان و صنایع نفت و پتروشیمی گفت: رویکرد جدیدی در مجتمع گاز پارس جنوبی در حال پیادهسازی است و آن اعتماد به شرکتهای دانش بنیان و استفاده از دانش داخلی است.
رییس ستاد فرهنگسازی اقتصاد دانش بنیان با اشاره به اهمیت تولید کک سوزنی در داخل کشور و مقابله با تحریمهای ظالمانه آمریکا بیان کرد: فناوریهای متعددی در مجتمع گاز پارس جنوبی در حال استفاده است و این مجتمع حاصل تلاشهای مدیران متعددی در این ۲۰ سال است.
به صدا درآمدن زنگ انقلاب اسلامی
در بخش دیگر این سفر یک روزه معاون علمی و فناوری رییسجمهوری به شهرستان عسلویه زنگ انقلاب اسلامی در دبستان شهید باهنر عسلویه توسط او به صدا درآمد.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری در این مراسم و در جمع دانش آموزان با بیان این که نیروی انسانی خلاق و انگیزهمند، سرمایه اصلی کشور به حساب میآید، گفت: از آغاز پیروزی انقلاب اسلامی، سرمایه گذاری ویژهای روی آموزش نیروی انسانی صورت گرفته است.
وی با تأکید بر ضرورت تغییر نگرشها به سوی نیروی انسانی به عنوان مهمترین سرمایه زیست بوم نوآوری و گذار از خام فروشی ادامه داد: باید بستری مساعد برای خلق ایدههای نوآورانه و شکوفایی استعدادهای نیروی انسانی که جنوب کشور سرشار از این سرمایه ارزنده است، فراهم شود.
ستاری به برنامههای حمایتی برای رونق زریست بوم نوآوری و تعامل میان صنایع و شرکتهای دانش بنیان اشاره کرد و افزود: برنامههای متنوعی برای رونق زیست بوم نوآوری و رسیدن ایدهها و استعدادها به کسب و کار در حال انجام است و امیدوارم به کمک این برنامهها و حمایت تمامی بخشهای استان، کشورمان به واسطه شکوفایی استعدادهای فرزندانش متحول شود.
رییس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به ایجاد یک بستر کسب و کارهای خلاق و دانش بنیان بیان کرد: با پیدا شدن این بستر تعامل میان فعالان افزایش مییابد و باید توجه داشت تحول پایدار به دست نیروی انسانی محقق خواهد شد.
بازدید از سلول های الکترولایزر
در ادامه، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین با حضور در محل پتروشیمی مبین، از فرآیند اجرا و فعالیت «سلولهای الکترولایزر» که توسط شرکت دانشبنیان آتیه پردازان شریف اجرایی شده است، بازدید کرد.
ساخت و تولید کمپرسورهای ابزار دقیق ایران ساخت
فعالان فناور شرکت دانشبنیان کاوش صنعت طوس دستاورد «کمپرسور دور بالا مخصوص تامین هوای ابزار دقیق» ایران ساخت را به سورنا ستاری معرفی کردند. این کمپرسورها توسط شرکت دانش بنیان کاوش صنعت طوس و در فازهای 2و 3 پارس جنوبی به بهره برداری رسیده است. از این کمپرسورها در صنایع نفت و پتروشیمی استفاده می شود و برای نخستین بار در کشور است که توسط یک شرکت انش بنیان داخلی به طور کامل طراحی و بومی سازی میشود.
همچنین در ادامه این بازدیدها معاون علمی و فناوری رییس جمهوری از واحد «کلر آب دریا» که توسط شتابدهنده آبان در فاز یک مجتمع پارس جنوبی راه اندازی شده است، بازید کرد.
«آبان» شتابدهندهای نخستین شتابدهنده تخصصی در حوزه آب و انرژی در صنایع نفت، گاز و پتروشیمی است که این فناوری را توسعه داده و با این مجموعه نفتی همکاری کرده است.
ستاری همچنین از طرح کاتالیستهای واحد آروماتیک پتروشیمی نوری که توسط شرکت دانشبنیان اکسیر نوین فرآیند آسیا اجرا شده است بازدید میکند.
در ادامه این سفر، واحدهای فناور پتروشیمی جم و فعالان فناور مستقر در مرکز رشد واحدهای فناور کنگان میزبان معاون علمی و فتاوری رییس جمهوری خواهند شد. ستاری همچنین در نشست رونق تولید و اقتصاد دانش بنیان حضور مییابد و با فعالان فناور و اقتصادی عسلویه به گفت و گو خواهد نشست.