بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1402/02/13 - 12:14
  • - تعداد بازدید: 1764
  • - تعداد بازدیدکننده: 1685
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
یادداشت/ سید محمدصادق موحد

«رویدادهای رقابتی مسئله‌محور بنیاد ملی نخبگان»، طرحی برای شناسایی اجتماعات نخبگانی

معاون مستعدان و آینده‌سازان بنیاد ملی نخبگان در یادداشتی، گسترش تعامل سطوح مختلف حاکمیتی با کانون‌های تفکر نخبگانی به‌منظور مشارکت آن‌ها در امور مسئله‌شناسی دستگاه‌های اجرایی را از اهداف طرح رویدادهای رقابتی مسئله‌محور بنیاد ملی نخبگان برشمرده است.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ متن کامل یادداشت سید محمدصادق موحد معاون مستعدان و آینده‌‏سازان بنیاد ملی نخبگان به شرح ذیل است:

در دورۀ چهارم فعالیت بنیاد ملی نخبگان، توجه ویژه‌ای به موارد زیر شده‌است: تنوع‌بخشی در تعریف سطوح استعدادی؛ تنوع بخشی به تعریف حوزه‌های فعالیت‌های نخبگانی؛ تنوع‌بخشی به روش‌های شناسایی. در سال 1402 از جمله مهمترین راهبردهای معاونت مستعدان و آینده‌سازان در نمودار زیر نشان داده شده است:




ناظر به راهبرد توسعۀ جریان‌ فعالیت‌های مسئله‌محوری، یکی از 43 طرح بنیاد ملی نخبگان برای 10 گروه مخاطب با حداقل 36 سطح (مستعد، سرآمد و نخبه) که ذیل رویدادهای مورد تأیید بنیاد ملی نخبگان قرار دارد، «طرح توسعۀ رویدادهای رقابتی مسئله‌محور» است. این طرح حداقل ناظر به سه اقدام ملی از سند راهبردی کشور در امور نخبگان است. از جمله توسعه و تنوع‌بخشی به جشنواره‌ها و رقابت‌ها در زمینه‌ها و سطوح مختلف، با مشارکت نهادهای تخصصی- حرفه‌ای به ویژه نهادهای حوزوی و دانشگاهی؛ گسترش تعامل سطوح مختلف حاکمیتی با کانون‌های تفکر نخبگانی، به‌منظور مشارکت آن‌ها در امور مسئله‌شناسی دستگاه‌های اجرایی و حضور فعال نخبگان در فرایند آینده‌نگاری ، تصمیم‌سازی و برنامه‌ریزی در دستگاه‌ها؛ ارائه مناسب و جذاب دستاوردهای فعالیت‌های نخبگانی، با هدف ایجاد امید و انگیزه و نشان دادن فرصت‌ و امکان انجام فعالیت‌های کلان و مؤثر در کشور.

رویدادهایی که به نام رویدادهای رقابتی مسئله‌محور در بنیاد شناخته می‌شوند حداقل دارای ویژگی‌های زیر هستند:

  1. دارای مسئله یا چالش مشخص بوده که از روش های خوش‌تعریف راه‌حلی مشخصی ندارند

  2. صاحب مشخص مسئله/ چالش باشند.

  3. سازوکار مشخصی برای بکارگیری تیم‌های برگزیده یا دستاوردهای ایشان بعد از اتمام مسابقه وجود داشته باشد تا از این طریق شرط لازم برای زمینه‌سازی برای اثرگذاری و بکارگیری اجتماع نخبگانی فراهم شود

نکتۀ حایز اهمیت این است که در این طرح بنیاد به جای تمرکز بر شناسایی فرد صاحب استعداد، شناسایی گروه‌های توانمند را در دستور کار خود قرار می‌دهد. با تشکیل  چنین گروه‌هایی انتظار می رود علاوه بر به اشتراک گذاشتن توانمندی‌های تک‌تک اعضا که منجر به ارتقای اثرگذاری گروه می‌شود، توانمندی‌های نوظهوری که پیش از تشکیل تیم هرگز امکان ایجاد و تجربۀ آن وجود نداشت، پدید آید. همچنین بنیاد ملی نخبگان به دانشجویان و طلاب مشمول طرح توسعۀ فعالیت‌های علمی و فرهنگی دانشجویان و طلاب مستعد تحصیلی کشور در سال تحصیلی جاری (طرح شهید وزوایی) کمک‌هزینۀ شرکت در این مسابقات پرداخت می‌کند. همچنین به تیم‌های برگزیده امتیاز فعالیت‌های نخبگانی برای بهره‌مندی از سایر تسهیلات بنیاد ملی نخبگان اعطا می‌کند. 

بنیاد قصد دارد در سال 1402 با کمک کارگزاری‌های واجد شرایط، بالغ بر 60 رویداد رقابتی را در سطح کشور برگزار کند. از جمله وظایف کارگزاری‌ها می‌توان به جستجوگری از دستگاه‌ها، سازمانها و شرکت‌ها به منظور شناسایی چالش‌های آنها و سپس طراحی مسابقه برای حل چالش، اجرای رویداد رقابتی و پیگیری بکارگیری تیم‌های برگزیده توسط صاحبان مسائل، اشاره کرد.

به منظور کسب اطلاعات بیشتر خوانندگان می‌توانند به وبگاه طرح یعنی babaei.bmn.ir مراجعه کنند. در این وبگاه اطلاعات تکمیلی در خصوص این طرح و همچنین فهرستی از مسابقات در حال اجرا، قابل دسترس است.



***
برای اطلاع از طرح‌های بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.

ما را در شبکه‌های اجتماعی به آدرس bmnirann@ دنبال کنید.


 

 

  • گروه خبری : newNews,SlideShow,دیدگاه
  • کد خبر : 165313
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید