بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/09/01 - 12:11
  • - تعداد بازدید: 1069
  • - تعداد بازدیدکننده: 60
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس دانشگاه صنعتی همدان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

تشکیل گروه‌های تحقیقاتی مأموریت‌گرا در دانشگاه‌های صنعتی شرط اثرگذاری آن‌ها است

رئیس دانشگاه صنعتی همدان، تمرکز روی پروژه‌های عملیاتی را یکی از وظایف دانشگاه‌های صنعتی دانست و گفت: دانشگاه‌های صنعتی باید پیشرو ارتباط با صنعت و جامعه باشند.

~/Asset/News/News/Image/دانشگاه و صنعت.jpg

محمود نیلی؛ رئیس دانشگاه صنعتی همدان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه در دانشگاه‌های بزرگ دنیا حتی موضوعات نظری نیز در قالب کار گروهی انجام می‌شود، گفت: بسیاری از کشورهای پیشرفته کار گروهی را یک الزام تحقیقاتی می‌دانند.


وی افزود: امروزه نه‌تنها تشکیل گروه‌های پژوهشی و تحقیقاتی بین محققان یک دانشگاه نهادینه‌ شده است، بلکه در این کشورها گروه‌های بسیاری با حضور محققان بین‌دانشگاهی و حتی بین‌المللی ایجاد شده است که روی موضوعات روز چه در بخش علوم مرز دانش و چه در بخش علوم کاربردی فعالیت می‌کنند.


نیلی در ادامه با اشاره به اینکه رسالت دانشگاه صنعتی سامان‌دهی تحقیقات منجر به بازار است، تمرکز روی پروژه‌های عملیاتی را یکی از وظایف این دانشگاه‌ها دانست و اظهار داشت: این مهم تنها در سایۀ تعامل و همکاری دستگاه‌ها و نهادهای دیگر میسر می‌شود تا دانشگاه صنعتی بتواند پیشرو و جلودار باشد.


رئیس دانشگاه صنعتی همدان تشکیل گروه‌های مأموریت‌گرا در این دانشگاه‌ها را شرط موفقیت در اثرگذاری دانست و تصریح کرد: دانشگاه‌های صنعتی برای رسیدن به جایگاه مطلوب خود باید در حوزۀ تشکیل گروه‌های پژوهشی کارآمد فعال‌تر شوند و گروه‌های را ایجاد کنند که در همۀ تخصص‌های مرتبط توانمند و انعطاف‌پذیر باشند. امروزه نمی‌توان بدون حضور تخصص‌هایی مانند جامعه‌شناسی، روانشناسی و علوم‌اجتماعی در علوم کاربردی محصولی بازارمحور با قابلیت رقابت تولید کنند.


وی با اشاره به نقش مهم مدیریت در گروه‌های پژوهشی، تأکید کرد: مدیریت فعالیت‌های محققان، مهارت بسیار مهمی است. اینکه یک فرد بتواند یک گروه متشکل از تعداد زیادی متخصص با توانایی و مهارت‌های مختلف و متنوع را مدیریت کند، یک مهارت منحصربفرد است. مدیر باید علاوه بر تخصص، توان بالایی در جهت‌دهی داشته باشد و البته از سعۀ‌صدر هم برخوردار باشد. بیش از دیگران تلاش کند و استمرار بیشتری از اعضای گروه داشته باشد. به همین دلیل است که مدیریت گروه پژوهشی یک مهارت ویژه است.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه بوعلی‌سینا همدان در ادامه با اشاره به لزوم توجه بیشتر دستگاه‌های درون‌استانی به دانشگاه‌های بومی، گفت: هر استان، سند راهبردی دارد که در آن به‌خوبی نیازها، ظرفیت‌ها و قابلیت‌های منطقه و همچنین چگونگی رسیدن به توسعه، در آنها ذکر شده است. در این اسناد باید نقش بیشتری برای دانشگاه قائل شوند و سپس با قرار دادن حمایت‌های لازم، زمینۀ مناسب فعالیت جامعۀ علمی را فراهم کنند. بدیهی است که در چنین روندی، نظارت دقیق یک الزام است.


رئیس دانشگاه صنعتی همدان در پایان با تأکید بر اینکه در آینده‌ای نه‌چندان دور تعریف شغل تغییر می‌کند، خاطرنشان کرد: بسیاری از مشاغل گذشته، امروزه جایی در جامعۀ انسانی ندارند و به کلی از بین‌ رفته‌اند. در آینده نیز شغل‌های جدیدی براساس نیازها و مزیت‌های بومی تعریف و ایجاد می‌شوند. در این شرایط، کشوری به موفقیت می‌رسد که از هم‌اکنون خود را برای آینده آماده کند.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 151179
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین