بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/03/19 - 13:34
  • - تعداد بازدید: 1253
  • - تعداد بازدیدکننده: 46
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

ضرورت ورود اجتماع نخبگانی به چرخه خدمت‌رسانی در جامعۀ بومی از دیدگاه استانداران

استانداری‌ها به عنوان بالاترین دستگاههای اجرایی استانی، مهمترین نهاد درون‌استانی برای حمایت مالی و معنوی و زمینه‌سازی برای حضور فعال اجتماع نخبگانی در بخش‌های مورد نیاز است خاصه اینکه اغلب رویکردها و فعالیت‌های طراحی‌شده در حوزۀ نخبگانی توسط بنیاد ملی نخبگان، در سایۀ تعامل با دستگاه‌های اجرایی درون‌استانی محقق می‌شود.

~/Asset/News/News/Image/مزیت بومی.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ استفاده از اندیشه و ایده‌های نخبگانی، امروزه به عنوان مهمترین رکن توسعه‌یافتگی از طریق تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی معرفی می‌شود. در این بین اما چگونگی زمینه‌سازی برای ورود این افراد به چرخه خدمت‌رسانی به جامعۀ بومی و سازوکار این مهم، متنوع و در بسیاری موارد باید منطبق بر فرهنگ، داشته‌های سرزمینی و مقتضیات منطقه‌ای باشد.


استانداری به عنوان بالاترین دستگاه اجرایی استان، شاید مهمترین نهاد درون‌استانی برای حمایت مالی و معنوی و زمینه‌سازی برای حضور فعال اجتماع نخبگانی در بخش‌های مورد نیاز است خاصه اینکه اغلب رویکردها و فعالیت‌های طراحی‌شده در حوزۀ نخبگانی توسط بنیاد ملی نخبگان، در سایۀ تعامل با دستگاه‌های اجرایی درون‌استانی محقق می‌شود و این مهم امروزه به عنوان یک قانون نیز تدوین شده است.


بنا بر همین ضرورت، نظرات و دیدگاه‌های جمعی از استاندارها درخصوص حوزۀ نخبگانی، شاخصه‌ها، ملزومات و نقش آن در رسیدن به توسعۀ منطقه‌ای و بومی از نظر می‌گذرد:


نخبگان موتور محرک پیشرفت‌پایدار هستند


علیرضا رشیدیان؛ استاندار خراسان‌رضوی با اشاره به نقش مهم نخبگان در توسعۀ منطقه‌ای، نخبه‌پروری را ایجاد ارزش‌افزوده بالا توصیف می‌کند و می‌افزاید: نخبگان زمینه‌ساز توسعه، موتور محرک پیشرفت‌پایدار و عامل پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی هستند.


رشیدیان با تأکید بر ضرورت حضور فعال نخبگان در عرصه‌های کارآفرینی و اقتصادی، آینده‌نگری، مطالبه فرآیندها و پیش‌بینی آنها را از مهمترین موارد در حمایت از اجتماع نخبگانی برمی‌شمارد و معتقد است: با توجه به رشد فناوری، در آیندۀ نزدیک مشاغل جدیدی ایجاد خواهد شد که حتی عناوین آنها در حال حاضر وجود ندارد؛ بنابراین از هم‌اکنون باید زیرساخت‌های اقتصادی و اجتماعی لازم برای مواجه با مسائل آینده و تنظیم آنها براساس هویت دینی جامعه آماده شود تا کشور دچار بحران‌های متعدد نشود.



ضرورت ایجاد کارگروه‌های تخصصی


غلامرضا شریعتی؛ استاندار خوزستان نیز بنیاد نخبگان استان را بهترین محل برای سیاست‌گذاری و تدوین برنامه‌های نخبگانی می‌داند و با اشاره به لزوم طراحی برنامه‌های کوتاه و میان‌مدت، اظهار می‌کند: برخی برنامه‌های حوزۀ نخبگانی به صورت استانی طراحی و اجرا می‌شود که باید در ابتدا در قالب طرحی جامع پی‌ریزی شوند و سپس نقش هر سازمان و نهادی تبیین شود چراکه بسیاری از برنامه‌ها را می‌توان و باید با استفاده از امکانات موجود اجرایی کرد.


استاندار خوزستان با اشاره به ضرورت ایجاد کارگروه‌های تخصصی با حضور نخبگان و سرآمدان بومی، می‌افزاید: وجود این کارگروه‌ها سبب می‌شود نظام تصمیم‌سازی متناسب با توان و ظرفیت موجود شکل بگیرد و تصمیمات اثرگذارتری اتخاذ شود.


 شریعتی نیز زمینه‌سازی برای حضور فعال نخبگان در عرصه‌های کارآفرینی را امری ضروری قلمداد می‌کند و ادامه می‌دهد: امر پژوهش، گسترش کسب‌و‌کارهای الکترونیک، ارتباط با مراکز شتاب‌دهنده، نحوه تعامل با شرکت‌های دانش‌بنیان و دیگر موضوعات مربوط به حوزۀ نخبگان خاصه در بحث کارآفرینی، باید با جدیت بیشتری دنبال شود چراکه موفقیت در این محورها زمینه‌ساز حفظ نخبگانی و پیشگیری از مهاجرت به کلانشهرها خواهد شد.



حضور فعال نخبگان، ضامن تحرک همۀ جامعه است


اسماعیل تبادار؛ استاندار فارس نیز با بیان اینکه حضور فعال نخبگان، ضامن تحرک همۀ جامعه در بخش‌های مختلف است، می‌گوید: فعالیت نخبه سبب تحرک همۀ بخش‌ها اعم از اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و فناوری خواهد شد.


استاندار فارس همچنین توجه به سه رکن دانشگاه به عنوان جایگاه زایش علم، بنیاد ملی نخبگان به عنوان جایگاه حفاظت و نگهداری از نخبگان و پارک علم‌وفناوری به عنوان جایگاه کاربردی‌شدن دانش را از مهمترین گام‌های توسعه می‌داند و اضافه می‌کند: امروز بخش عمده‌ای از اقتصاد جهان بر پایه تفکر دانش‌بنیان بنا شده است؛ بنابراین تقویت شرکت‌ها و فعالیت‌های دانش‌بنیان در برطرف شدن معضل اشتغال که امروز به دغدغه‌ای جدی در جامعه تبدیل شده است، موثر خواهد بود. علاوه بر آن، این مهم قطعاً کشور را به اقتصادی زاینده و بالنده خواهد رساند.



لزوم ارتقاء کیفیت تولیدات داخلی با بکارگیری اندیشۀ محققان بومی


سید مهدی صادقی؛ استاندار قم نیز با اشاره به لزوم رونق اشتغال در سال جدید، خرید کالای ایرانی را ضامن اشتغال‌زایی و پویایی اقتصادی دانست و می‌گوید: ارتقاء کیفیت تولیدات داخلی از طریق بکارگیری اندیشۀ متخصصان و محققان بومی یک ضرورت است که می‌تواند از طریق افزایش ارتباط نظام‌مند با صنعت محقق شود.



توجه به داشته‌های بومی از ارکان تفکر دانش‌بنیان است


همچنین بهمن مرادنیا؛ استاندار کردستان با اشاره به ضرورت تعریف مشاغل بدیع دانش‌بنیان، توجه به داشته‌های بومی را از ارکان تفکر دانش‌بنیان و اقتصاد مقاومتی می‌شمارد و معتقد است: صنعت توریسم یکی از صنایع مهم در اقتصاد امروز و آیندۀ جهان است.


وی با اشاره به ظرفیت‌های بالای استان در صنعت توریسم، اظهار می‌دارد: برای توسعۀ این صنعت باید برنامه‌ریزی دقیق با تأکید بر بر جاذبه‌های گردشگری منحصربفرد هر منطقه انجام شود که البته پیش‌نیاز این مهم، در تقویت زیرساخت‌ها در همۀ بخش‌ها است.


استاندار کردستان تأکید دارد: ایده‌پردازی در صنعت توریسم یکی از نیازهای امروز جامعه است که باید با توجه به مقتضیات بومی انجام شود؛ به عنوان نمونه در برخی مناطق مانند کردستان که در بعد موسیقی غنی است، می‌توان با ایجاد سالن‌های موسیقی مجهز و یا حتی عملی‌کردن ایدۀ شهر خلاق موسیقی، جذب توریست را بیشنیه کرد.


 


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 149827
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین