باقری مقدم گفت: بنیاد ملی نخبگان به دنبال این است که حوزههای استعدادی و شناسایی را افزایش دهد و کارآفرینی، فناوری و حوزه اقتصاد را نیز مورد توجه قرار دهد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در دومین سفر استانی رییس جمهور و هیئت همراه در سال جاری و نوزدهمین دوره سفرهای استانی دولت، قائم مقام رییس بنیاد ملی نخبگان، معاون توسعه و مدیریت منابع بنیاد ملی نخبگان و رییس بنیاد نخبگان استان البرز در برنامه میز ارتباطات مردمی، میزبان مستعدان و نخبگان استان البرز بودند و در دیدارهای مختلف به درخواستها و پیشنهادات آنان رسیدگی کردند.
در این سفر قائم مقام بنیاد ملی نخبگان و رییس بنیاد نخبگان استان البرز در جلسه شورای اداری استان با حضور آیتالله سید ابراهیم رییسی؛ رییس جمهور، وزرا، معاونان رییس جمهور و مدیران دستگاههای اجرایی استان، شرکت کردند.
همچنین در بخشی از برنامههای این سفر، ناصر باقریمقدم؛ قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در گفتوگوی ویژه و زنده خبری در مرکز صدا و سیمای استان، گزارشی از وضعیت بنیاد ملی نخبگان، بنیاد نخبگان استان البرز و برنامهها و فعالیتهای این مجموعه ارائه داد و گفت: در سند راهبردی کشور در امور نخبگان، نخبه به فردی گفته میشود که دارای اثر در اجتماع و تأثیرگذاری در جامعه تخصصی است و میتواند باعث اثرات فرهنگی، علمی، فناوری و مدیریتی در کشور شود.
وی اظهار داشت: در کنار فرد نخبه، فرد مستعد یا استعداد برتر قرار دارد که فردی دارای استعدادهای خدادای است که در مسیر نخبگی حرکت میکند اما هنوز به مرحله نخبگی نرسیده است. این فرد در طی این مسیر پس از اینکه تحصیلات خود را ادامه داد و به توانمندیهای بالاتری در حوزههای مختلف رسید، میتواند دارای اثربخشی شده و به نخبگی برسد.
باقری مقدم با اشاره به اینکه بنیاد ملی نخبگان، نخبگان را در حوزههای علمی، مدیریتی، فرهنگی، قرآنی و ... شناسایی و مورد حمایت قرار میدهد، افزود: بنیاد ملی نخبگان به دنبال این است که حوزههای استعدادی و شناسایی را افزایش دهد و کارآفرینی، فناوری و حوزه اقتصاد را نیز مورد توجه قرار دهد.
وی با بیان اینکه نخبگان اقتصادی زیادی در کشور هستند، تاکید داشت: یکی از برنامههای بنیاد ملی نخبگان در سال جدید افزایش دامنه و گستره نخبگی در کشور است.
باقری مقدم اظهار داشت: استان البرز یکی از استانهای نخبهخیز کشور است و به لحاظ مستعدان و نخبگان، جایگاه چهارم را در کشور دارد. تا کنون 1200 نخبه و استعداد برتر در این استان شناسایی و حمایت قرار گرفتهاند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: حدود 50 درصد جامعه نخبگانی استان البرز دارای تحصیلات تکمیلی در مقاطع ارشد و دکتری تخصصی، حدود 45 درصد این جمعیت دانشجو و در مسیر یادگیری و ارتقاء تحصیلی و نزدیک ۵درصد هم افراد المپیادی و دانشآموزان مستعد تحصیلی هستند.
وی گفت: از حیث تخصصی، نزدیک به 50 درصد از اجتماع نخبگانی استان البرز در حوزه فنی مهندسی، 15 درصد در حوزه کشاورزی، 13 درصد علوم پایه و سایر حوزهها مثل علوم پزشکی، علوم انسانی و هنر نیز بقیه این جامعه آماری را تشکیل میدهند. از لحاظ جنسیت هم جالب است که تقریباً جامعه آماری نخبگان و استعدادهای برتر استان به صورت مساوی بین آقایان و بانوان توزیع شده است.
باقریمقدم با اشاره به اینکه استان البرز از حیث شرکتهای دانشبنیان هم مقام چهارم را با حدود 300 شرکت دانشبنیان در کشور دارد، افزود: نسبت جایگاه استان از لحاظ نخبگان و تعداد شرکتهای دانشبنیان در کشور با هم یکسان و رتبه چهارم هست که رابطه معناداری را نشان میدهد. این مهم بیانگر اینست که هر قدر بیشتر به نخبگان و مستعدان در سطح استان توجه شود، شرکتهای دانشبنیان نیز با استفاده از ظرفیت آنان، زمینه را برای توسعه اقتصاد دانشبنیان فراهم خواهند کرد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در پایان با اشاره به اینکه حدود صد هزار دانشآموز در برنامه ملی شهاب (شناسایی و هدایت استعدادهای برتر دانشآموزی) در استان البرز از پایه چهارم ابتدایی تا پایه نهم مورد شناسایی قرار گرفتهاند، بیان داشت: نگاه بنیاد ملی نخبگان به استعدادهای دانشآموزان تک بعدی نبوده و به همین دلیل در این برنامه ملی استعدادهای دانشآموزان در حوزههای ریاضی، هنر، ادبیات، خلاقیت و ... مورد ارزیابی و شناسایی قرار گرفته است.
نظر دهید