نشست مجازی تحلیل کتاب ناطور دشت به همت بنیاد نخبگان استان خراسان شمالی و با همکاری مجمتع آموزش عالی اسفراین برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامه برگزاری برنامههای فرهنگی و در راستای اشاعه فرهنگ کتاب و کتابخوانی، نشست مجازی تحلیل کتاب ناطور دشت به همت بنیاد نخبگان استان خراسان شمالی و با همکاری مجمتع آموزش عالی اسفراین برگزار شد.
در این نشست، علیرضا برزگر؛ نویسنده و برنده چندین جایزه معتبر ادبی ضمن تحلیل کتاب ناطور دشت، گفت: موقعیت این رمان در پنسی، یکی از مدارس شبانه روزی متعددی که هولدن در آن درس میخواند، شروع میشود. او یک روز تصمیم میگیرد که از آنجا بگریزد اما تصمیم میگیرد که قبل از رفتن به خانه و روبهرو شدن با والدینش به نیویورک سفر کند و مدتی را با ولخرجی کردن در آنجا به استراحت بپردازد. در نیویورک، مکانهای زیادی را میبیند که چندان هم برای سن او مناسب نیست.
وی با بیان اینکه ناطور دشت روایت بیگانگی نوجوانی است با دنیای پیرامونش، افزود: بیان شیرین راوی که گاهی لبخند به لب خواننده میآورد، سرگردانی و یاس متعلق به این جوان جستوجوگر را دلنشین میسازد بطوریکه مخاطب با او همدل و همفکر میشود. داستان، گرچه گاهی تلخ است اما به سادگی خصوصیات آدمهایی را بیان میکند که ظاهراً خوب و منطقی هستند اما در واقع بدون آنکه خبر داشته باشند، به بیماری خودبینی و غرور کاذب کامل بودن مبتلا هستند. ناطور دشت، حکایت جوانهای جستوجوگری است که به دنبال مفهوم واقعی زندگی و زنده بودن میروند، گاهی موفق و گاهی ناموفق. در هر صورت، این افراد همرنگ جماعت نمیشوند حتی اگر برایشان گران تمام شود.
برزگر ادامه داد: به طور خلاصه این نوجوان جستوجوگر در هزارتوی کثیف دنیای مدرن پس از جنگ، چنان سرخورده و سردرگم میشود که چارهای جز بازگشت نمیبیند. این همان تصویر انسان سرگردان مدرن است که حتی نمیتواند یک روز از این جهان فرار کند و در جستوجوی آن باشد که وقتی زمستان میشود، مرغابیهای پارک کجا میروند و با وجودی که به آگاهی رسیده، جامعه نیز خود درهای است که از نظر او باید از آن ترسید تا به آن پناه برد. این همان ورطهای است که پیش روی همه ما میتواند باشد.
در پایان نیز جلسه پرسش و پاسخ حول موضوع کتاب برگزار شد و چند جلد کتاب ناطور دشت به شرکت کنندگان اهدا شد.