کارگاه آشنایی با سیاستها و مقررات بنیاد ملی نخبگان به همت بنیاد نخبگان استان چهارمحالوبختیاری برگزار شد.
در این برنامه عنوان شد: برنامهریزی و سیاستگذاری برای شناسایی، هدایت، حمایت مادی و معنوی نخبگان و جذب، حفظ و بکارگیری و پشتیبانی از آنان در راستای ارتقای تولید علم، فناوری و توسعه علمی و متوازن کشور و احراز جایگاه برتر علمی، فناوری و اقتصادی در منطقه بر اساس سند چشم انداز کشور در افق 1404، از مهمترین اهداف این بنیاد است.
در ادامه، تعاریف موجود در سند راهبردی کشور در امور نخبگان بیان و افزوده شد: طبق متن این سند، صاحب استعداد برتر به فردی اطلاق میشود که با توجه به ویژگیهای ذاتی خود امکان رسیدن به مرحله نخبگی را دارا است ولی هنوز زمینههای لازم برای شناسایی کامل و بروز استعدادهای ویژه او فراهم نشده است.
در این کارگاه تاکید شد: نخبه به فردی برجسته و کارآمد اطلاق میشود که در خلق و گسترش علم، فناوری، هنر، ادب، فرهنگ و مدیریت کشور در چارچوب ارزشهای اسلامی اثرگذاری بارز داشته باشد و همچنین فعالیتهای وی بر پایه هوش، خلاقیت، انگیزه و توانمندیهای ذاتی از یک سو و خبرگی، تخصص و توانمندیهای اکتسابی از سوی دیگر، موجب سرعت بخشیدن به پیشرفت و اعتلای کشور شود.
در بخشی از این کارگاه بنیادیان رییس بنیاد نخبگان چهارمحالوبختیاری گفت: طبق تعاریف سند، فعالیت نخبگانی فعالیتی آگاهانه، خلاقانه و نوآورانه با اثرگذاری محسوس بر پیشرفت کشور در حوزههای مختلف از قبیل علم، فناورانی، هنر، ادب، فرهنگ و مدیریت با تأکید بر شناخت مسائل و مشکلات کشور است.
در پایان این نشست برخی از فعالیتهای بنیاد نخبگان تشریح شد و عنوان شد: برنامههای فرهنگی از قبیل نشست و بازدیدهای علمی و فرهنگی، نشستهای اجتماعات نخبگانی، اردوهای جهادی، برنامههای تربیتی و آموزشی، برنامههای معرفتی هویتی، برنامههای مرتبط با موضوع کارآفرینی، کارگاههای آموزشی و این قبیل برنامه، همگی در راستای نیل به اهداف اصلی تعیین شده برگزار میشوند.