بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/09/13 - 12:44
  • - تعداد بازدید: 1122
  • - تعداد بازدیدکننده: 52
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس دانشگاه آزاد سمنان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان مطرح کرد:

​لزوم جهت‌دهی اندیشۀ نخبگانی به سمت منابع و داشته‌های ذاتی ​

خالصی‌دوست تعامل و همکاری دستگاه‌های اجرایی استان با گروه‌های تحقیقاتی را امیر الزامی توصیف و خاطرنشان کرد: برای رسیدن به توسعه باید اندیشۀ نخبگانی را به سمت منابع و داشته‌های ذاتی و سرزمینی سوق داد.

~/Asset/News/News/Image/الگوریتم.jpg

عبدالله خالصی‌دوست؛ رئیس دانشگاه آزاد استان سمنان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به دستاودرهای علمی کشور در سال‌های اخیر، گفت: خوشبختانه مجموعۀ دانشگاه‌ها و مراکز علمی موجود در کشور توانسته‌اند به پیشرفت‌های خوبی در بخش تولید علم خاصه در تعداد مقالات دست یابند.


وی افزود: موفقیت در افزایش تعداد مقالات علمی گرچه شایستۀ تقدیر است اما متأسفانه در تبدیل این داشته‌ها و دانسته‌ها به محصول مورد نیاز جامعۀ بومی، کشور رشد چشمگیری را شاهد نبوده است.


خالصی‌دوست، فعالیت فردی در بخش تحقیقات و پژوهش را یکی از عوامل غیرکاربردی‌بودن مقالات دانشگاهی دانست و ادامه داد: متأسفانه به دلیل فرهنگ کار فردی و همچنین وجود آئین‌نامه‌ها و بخشنامه‌های ارزشیابی و ارزیابی، محققان و اساتید دانشگاهی ترجیح می‌دهند به صورت فردی فعالیت کنند.


رئیس دانشگاه آزاد استان سمنان اضافه کرد: در کار گروهی به دلیل حضور تخصص‌ها و مهارت‌های متنوع و هم‌پوشانی آنها، می‌توان به دستاودرهای بهتری رسید که علاوه بر جنبه‌های علمی، در ابعاد عملیاتی نیز قابلیت پیاده‌سازی داشته باشند.


این محقق مهندسی مکانیک با اشاره به لزوم رعایت اخلاق حرفه‌ای، تصریح کرد: کار گروهی باید در عمل اتفاق بی‌افتد نه اینکه صرفاً اسم‌ قرض دادن به دوستان باشد. این اقدام نه‌تنها سوددهی ندارد بلکه آفت‌های بسیاری خاصه در بعد اخلاق حرفه‌ای دارد.


رئیس دانشگاه آزاد استان سمنان با اشاره به ضرورت اصلاح مقررات موجود، بیان داشت: برنامه‌های بالادستی و سیاست‌های کلان، جهت‌دهندۀ فعالیت‌های علمی و تحقیقاتی کشور هستند و به همین دلیل نقش مهمی در ترغیب و تشویق محققان به فعالیت‌های گروهی و کاربردی دارند. اعمال سیاست‌های تشویقی و حتی رد برخی موارد الزام‌ برای دانشگاهیان از یک‌سو و نظارت دقیق بر عملکرد از سوی دیگر، قطعاً راهگشا خواهد بود.


وی در ادامه توجه به مزیت‌های بومی و مقتضیات استانی را یکی دیگر از راه‌های تزریق داشته‌های علمی به جامعۀ بومی عنوان کرد و گفت: برای رسیدن به توسعۀ پایدار، باید در ابتدا به توسعۀ منطقه‌ای رسید که برای رسیدن به این مهم نیز، حضور فعال اجتماع نخبگانی و تعریف پروژه‌های کاربردی در قالب تیم‌های تحقیقاتی، امری ضروری است. به عبارت دیگر، برای رسیدن به توسعه باید اندیشۀ نخبگانی را به سمت منابع و داشته‌های ذاتی و سرزمینی سوق داد.


خالصی‌دوست تعامل و همکاری دستگاه‌های اجرایی استان با گروه‌های تحقیقاتی را امیر الزامی توصیف و خاطرنشان کرد: بسیاری از مشکلات، نیازها و مسائل گروه‌های نخبگانی با همکاری و تعامل دستگاه‌های درون‌استانی خاصه استانداری‌ها رفع می‌شود. برای رسیدن به این تعامل و هم‌افزایی از طرفی باید اقدامات فرهنگی انجام شود و از طرف دیگر، محققان و تیم‌های پژوهشی نیز باید توانایی خود را در بعد عملی نشان دهند.


رئیس دانشگاه آزاد استان سمنان در پایان تأکید کرد: اثرگذاری اقدامات در سایۀ تعامل و همکاری افزایش می‌یابد.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 148206
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین