اصفهانی با اشاره به تنوع و انعطافپذیری سنت وقف در جامعۀ علمی، گفت: برپایی اردوهای جهادی یکی از مصادیق وقف در حوزۀ نخبگان است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در راستای فعالیتهای فرهنگی و با هدف ترویج فرهنگ وقف در بین اجتماع نخبگانی و معرفی آثار وقف علمی در جامعه، نشست هماندیشی «وقف علمی و آثار آن در جامعه» به همت بنیلد نخبگان گیلان برگزار شد.
در این نشست، مسعود اصفهانی؛ رییس بنیاد نخیگان استان با تشریح پیشینۀ وقف در صدر اسلام و در فرهنگ ایرانی- اسلامی، گفت: با توجه به نیازها و چالشهای موجود در کشور برای توسعه و تعالی، وقف در حوزۀ علم و فناوری و نخبگان یک ضرورت است.
وی افزود: برخی از اقدامات و فعالیتها در حوزۀ نخبگان، وقف علمی است که از آن جمله میتوان به اردوهای جهادی اشاره کرد که جامعۀ نخبگانی دانستهها و داشتههای خود را برای پوشش بخشی از چالشهای موجود وقف میکنند.
اصفهانی با اشاره به تفاهمنامۀ منعقد شده بین بنیاد ملی نخبگان و سازمان اوقاف و امور خیریه، ادامه داد: این اقدام زمینۀ خوبی برای همکاری بنیادهای نخبگان استانی با ادارات کل اوقاف و امور خیریه در استانها ایجاد کرده است.
حجتالاسلاموالمسلمین علیزاده؛ مدیرکل اوقاف و امور خیریه گیلان نیز با اشاره به انعطافپذیری فرهنگ وقف در طول تاریخ، اظهار داشت: وقف به عنوان یک سنت حسنه، نمادهای مختلفی دارد و همه جوامع بشری و انسانی را در بر میگیرد.
وی افزود: وقف میتواند به عنوان یک منبع مالی، پشتوانه مؤثری در حاکمیت اسلامی باشد و در کنار منابع دیگری مثل مالیات قرار بگیرد البته اگر به معنای حقیقی کلمه در جامعه نهادینه شود.