پشتیبانی و استفاده بهینه از توان استعدادهای درخشان و نخبگان برای بهبود کیفیت تحقیقات علوم پزشکی از جمله وظایف «مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی» است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان به نقل از مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران، با توجه به دستور وزیر بهداشت به هیأت امنای مؤسسه نیماد با استناد به یکی از بخش های برنامه پیشنهادی به مجلس شورای اسلامی در حوزه تحقیقات مبنی بر «نهادینه کردن و تقویت پژوهش های نوآورانه و کاربردی و جامعه محور، متمرکز بر مشکلات و نیازهای سلامت کشور» موضوع بازنگری و تدوین مجدد اساسنامه نیماد مطرح شد.
برای بازنگری و تدوین مجدد اساسنامه نیماد در راستای تحول یادشده، مراتب با تشکیل کمیته منتخب هیأت امنا مرکب از چهار نفر از اعضای هیات امنا، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، ریاست مؤسسه، دبیر مؤسسه، در دستور کار قرار گرفت و اقدامات زیر تاکنون انجام شده است:
۱) تشکیل یک تیم مطالعاتی برای بازنگری و تدوین مجدد اساسنامه
۲) مصاحبه با ۱۱ نفر از صاحبنظران، خبرگان، اعضای هیات امنا، مسئولان گذشته و حال نیماد
۳) بررسی ۱۰ سند از اسناد بالا دستی و مدارک مرتبط با ماموریت، اساسنامه و سازمان موجود نیماد
۴) بررسی مستندات تعدادی از سازمانهای مشابه داخلی و خارجی
۵) تهیه و ارائه پیش نویس اساسنامه جدید نیماد براساس بندهای فوق توسط تیم مطالعاتی
۶) بررسی اساسنامه پیشنهادی در سه جلسه کمیته منتخب هیات امنا
همچنین جلسات کمیته منتخب هیأت امنا برای بررسی اساسنامه نهایی و ساختار تشکیلات مؤسسه به صورت مستمر در حال برگزاری است.
«مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی» با محور رهبری تحقیقات علمی کشور و همگرایی مراکز و پژوهشکدههای برتر در علوم پزشکی برای سیاستگذاری، اولویتشناسی، پشتیبانی مالی و معنوی از محققین تأسیس شده است.
هدف از تأسیس این مؤسسه، ایجاد یک نهاد عالیرتبه علمی جهت رهبری، مدیریت، حمایت و توسعه تحقیقات علوم پزشکی در کشور شامل آموزش، توسعه، نوآوری، و فناوری در علوم پزشکی است.
در این راستا پیشرفت کمی و کیفی تحقیقات و آموزش نیروی انسانی محقق جهت حل مشکلات اساسی بخش سلامت و اشاعه فرهنگ تحقیق و در نتیجه توسعه پایدار علمی و اقتصادی کشور از اهداف اصلی مؤسسه است.
وظایف «مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی»:
شناسایی، اکتساب، توسعه و بکارگیری دانش در علوم پزشکی در سطح کشور
تعیین اولویتهای تحقیقات علوم پزشکی، شامل نوآوریها و فناوریها و کمک به تدوین سیاستهای کلی پژوهش در کشور
حمایت از انجام پروژههای پژوهشی، مخصوصا طرحهای کلان و استراتژیک، در زمینههای علوم پزشکی و ارتقای سلامت
هدایت، نظارت و حمایت مادی و معنوی از پروژههای تحقیقاتی علوم پزشکی در دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی اعم از دولتی و غیردولتی
ارایه مشاوره علمی- پژوهشی به برنامههای اجرایی و طرحهای ملی در علوم پزشکی
تبدیل نتایج تحقیقات به اقدامات عملی در بهینهسازی نظام نوین سلامت در کشور توسط بررسی کارشناسی نتایج تحقیقات و تهیه دستورالعملها و معیارهای پیشگیری، تشخیصی و درمانی توسط کمیتههای علمی و ارایه آن به مراجع ذیصلاح.
حمایت از تربیت نیروی انسانی محقق و نخبه در زمینه علوم پزشکی کشور
حمایت از همکاریهای علمی هدفمند و پر بازده مراکز تحقیقاتی داخل و خارج کشور با رعایت قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران
هماهنگی و کمک برای ایجاد آزمایشگاههای مرجع در علوم پزشکی با هدف استفاده بهینه از امکانات موجود کشور
ایجاد و حمایت از ایجاد شبکههای تحقیقاتی و بانکهای اطلاعاتی ملی جهت تسهیل تحقیقات پزشکی
ایجاد سازوکارهای زیرساختی برای تبدیل دانش به فناوری، تجاریسازی و افزایش ثروت ملی
حمایت از سرمایهگذاری مشترک میان صنعت و دانشگاهها
حمایت از شرکتهای دانشبنیان فعال در زمینه فناوریهای علوم پزشکی اعم از تولید ابزار و دستگاههای پزشکی، کشف و تولید داروها، ارایه خدمات پزشکی دانشبنیان و غیره،
حمایت از تأسیس و توسعه پارکهای فناوری و شهرکهای دانش سلامت
پشتیبانی و استفاده بهینه از توان استعدادهای درخشان و نخبگان برای بهبود کیفیت تحقیقات علوم پزشکی
تحلیل و پایش دانش، فناوری و نوآوری در پژوهشهای علوم پزشکی در کشور، و مقایسه آن با استانداردهای بینالمللی و انعکاس آن به عموم
تلاش در جهت جذب محققین و دانشمندان برجسته علوم پزشکی ایرانی مقیم خارج از کشور جهت بازگشت به میهن و حمایت از آنان برای استقرار در دانشگاههای کشور
اشاعه فرهنگ حمایت از تحقیق در جامعه و تشویق آحاد مردم به خصوص خیرین و بنگاههای اقتصادی برای سرمایهگذاری در جهت ارتقای تحقیقات پزشکی
در حال حاضر ریاست مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی ایران برعهده یونس پناهی معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و استاد دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) است.
همچنین دکتر ابوالفضل باقری فرد استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر ناصر سیم فروش استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر محمدحسین نیکنام استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر علی اکبر زینالو استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر محسن نفر استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر محمد واسعی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر غلامرضا حسنزاده استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران از اعضای جدید هیات امنای مؤسسه ملی توسعه تحقیقات علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران (نیماد) هستند.
نظر دهید