حمایت از بازگشت کارآفرینان ایرانی خارج از کشور و استفاده از ظرفیت آنها، آثار قابل توجهی در توسعه علمی کشور دارد و دانش و تخصص این افراد را به نیازهای داخلی پیوند میزند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ چند سالی است که با اجرای برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور، شرایط مناسبی برای استفاده از توانمندی و ظرفیت این افراد در داخل کشور فراهم و تاکنون به همکاری بیش از ۲۴۰۰ نفر با مراکز علمی و صنعتی داخل کشور منجر شده است.
علی حسینی معاون روابط علمی و سرمایه انسانی مرکز تعاملات بین الملل معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره استفاده از توان و ظرفیت این افراد در داخل کشور، گفت: با اجرای این برنامه تلاش کردیم به شکل پلتفرمی؛ حامی متخصصان و کارآفرینان ایرانی در هر جای دنیا باشیم و خدمات مادی و معنوی چون ارائه مشاوره، کمک به دریافت مجوزها، معرفی به سرمایهگذاران و غیره را به آنها ارائه کنیم. این کار به آنها کمک میکند تا ایده خود را با سرعت و اطمینان بیشتری به محصول تبدیل کنند.
وی افزود: بسیاری از متخصصان ایرانی خارج از کشور قصد راهاندازی شرکت یا استارتاپ در داخل ایران دارند که ابتدا آنها را با زیست بوم فناوری و نوآوری کشور آشنا و سپس به عنوان پل ارتباطی میان این افراد با پارکهای فناوری، مراکز رشد و کارخانجات نوآوری عمل میکنیم تا آنها بتوانند مجموعه دانشبنیان خود را ایجاد کنند.
به گفته حسینی، بیشتر شرکتها و استارتاپهای ایجاد شده در حوزههای فناورانهای چون هوش مصنوعی، آیسیتی، نانوفناوری و زیستفناوری فعالیت میکنند و برخی از این مجموعهها بسیار بزرگ هستند و درآمدهای بالایی دارند.
وی همچنین گفت: این شرکتها توانستند برای 3 هزار نفر از متخصصان کشور اشتغال ایجاد کنند و روند توسعه فناورانه ایران را شتاب دهند.
برنامه همکاری با متخصصان و کارآفرینان ایرانی خارج از کشور با هدف انتقال دانش، تجربه و ایدههای فناورانه به داخل توسط مرکز تعاملات بینالمللی علم و فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با همکاری دانشگاهها، پژوهشگاهها، پارکهای علم و فناوری، شرکتهای فناور و مراکز رشد و نوآوری منتخب کشور اجرا می شود.