بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/08/07 - 10:15
  • - تعداد بازدید: 2028
  • - تعداد بازدیدکننده: 70
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس دانشگاه کردستان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

انسجام فکری و عملی؛ رمز موفقیت گروه پژوهشی است

اخلاقیان با اشاره به لزوم منسجم بودن گروه پژوهشی، گفت: سیستم فکری اعضای گروه باید به کاری گروهی اعتقاد راسخ داشته باشد. 

~/Asset/News/News/Image/کارآفرینی-.jpg

فردین اخلاقیان؛ رئیس دانشگاه کردستان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه کار گروهی نیازمند تمرین است، گفت: متاسفانه عمر گروه‌های تحقیقاتی در ایران بسیار پایین است.


وی افزود: یکی از ویژگی‌های یک گروه خوب، پرهیز اعضا از منفعت‌طلبی و تلاش برای رسیدن گروه به هدف مورد نظر است. در واقع افراد، تمام ظرفیت و قابلیت‌های خود را برای تحقق اهداف از پیش‌تعیین‌شده بکار می‌گیرند.


اخلاقیان ادامه داد: هیچ متخصصی به همۀ مسائل اشراف ندارد بنابراین انجام کار گروهی و تعریف پروژه‌های تحقیقاتی در قالب کار تیمی یک ضرورت انکارناپذیر است. تجمیع افکار و اندیشه‌ها و اصلاح انحرافات جزئی ازجمله مزایای کار گروهی است که سبب بهینه‌شدن نتایج حاصله خواهد شد.


رئیس دانشگاه کردستان مدیریت نادرست را زمینه‌ساز انحراف گروه دانست و تصریح کرد: بزرگترین آفت کار گروهی، مدیریت نادرست و غیرمنطقی است. گروهی که مدیریت صحیح نداشته باشد، به دلیل تشدد آراء و ایجاد اختلاف‌نظرهای بنیادین، قطعاً خروجی و برآیند مناسبی نخواهد داشت و اسیر واگرایی می‌شود.


این متخصص حوزه فناوری‌اطلاعات با اشاره به ویژگی‌های رهبر گروه، مهارت مدیریتی و توانایی علمی را از مهمترین شاخصه‌ها برشمرد و اظهار داشت: مدیر گروه باید به لحاظ علمی نسبت به اعضا، برتری داشته باشد تا بتواند فعالیت‌های را به مسیر صحیح جهت‌دهی کند. علاوه بر آن، برخورداری از مهارت مدیریتی نیز یکی از نیازهای اصلی رهبر گروه است تا بتواند پروژه‌های بزرگ را تعریف و در صورت نیاز، آنها را به ریزهدف تفکیک کند و هر یک را به زیرشاخه‌های مرتبط ارجاع دهد.


وی انسجام را رمز موفقیت گروه پژوهشی دانست و تأکید کرد: مسیر و استراتژی حرکتی گروه باید کاملاً مشخص و بر محور هدف موردنظر استوار باشد تا کمترین اختلال و اختلاف سلیقۀ ممکن در فعالیت‌ها گروهی بروز کند. از طرفی، سیستم فکری اعضای گروه نیز باید به کار گروهی اعتقاد راسخ داشته باشد. 


اخلاقیان با اشاره به لزوم گسترده‌شدن دامنۀ گروه‌های پژوهشی به استان‌ها، گفت: در هر منطقه از کشور باید بنا بر مقتضیات و موقعیت‌های منحصربفرد خود، گروه تحقیقاتی تشکیل شود تا بتواند قابلیت‌های بومی را به مزیت‌های رقابتی تبدیل کند. از سوی دیگر، اعمال سیاست‌های تشویقی نیز محقق و متخصص بومی را برای تشکیل گروه پژوهشی ترغیب خواهد کرد.


رئیس دانشگاه کردستان ادامه داد: انجام پروژه‌های بزرگ و کلان در سطح ملی، یکی از زمینه‌های فعالیتی گروه تحقیقاتی است؛ این گروه‌ها باید علاوه بر آن، بخشی از توان خود را به تعریف و اجرای پروژه‌های کوچک منطقه‌ای با رویکرد توسعه‌ای و پیشرفتی اختصاص دهند.  


اخلاقیان اقتصاد و سیستم اداری متمرکز را یکی از دست‌اندازهای بزرگ در مسیر تشکیل گروه‌ها پژوهشی در استان‌ها برشمرد و با تأکید بر لزوم تمرکززدایی امکانات، خاطرنشان کرد: احصاء نیازهای موجود در استان و تعریف آنها در قالب پروژه‌های تحقیقاتی، برنامه‌ریزی منطقی و سرمایه‌گذاری حساب‌شده از دیگر عواملی است که بستر لازم برای تشکیل گروه‌های پژوهشی در استان‌ها را فراهم می‌کند.


وی در پایان یادآور شد: نوع و جهت‌ فعالیت‌های گروه‌های تحقیقاتی تا حد بالایی تحت‌تأثیر سیاست‌گذاری‌ها و برنامه‌های هدایتی کلان کشور است.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 152337
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین