بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/05/18 - 02:24
  • - تعداد بازدید: 1382
  • - تعداد بازدیدکننده: 50
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون اجرایی استانداری خراسان‌شمالی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

ایجاد امکان حضور متخصصان غیرمقیم تمهیدی برای به‌روزرسانی فناوری بومی است

دلپسند با اشاره به نقش مهم متخصصان غیرمقیم در به‌روزرسانی صنعت، گفت: ایجاد امکان حضور متخصصان غیرمقیم تمهیدی برای به‌روزرسانی فناوری بومی است.

~/Asset/News/News/Image/مزیت بومی.jpg

محمود دلپسند؛ معاون اجرایی استانداری خراسان‌شمالی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم حضور فعال اجتماع نخبگانی در بطن تحولات جامعه، گفت: این افراد توانمندی فکری و علمی بیشتری از دیگران دارند؛ بنابراین می‌توانند درک بهتری از مسائل روز داشته باشند.


وی افزود: نخبگان به عنوان پیشران، قدرت پیش‌آگاهی‌بخشی به جامعه را دارند و می‌توانند مشکلات آتی را شناسایی و راهکار برون‌رفت از آن را نیز ارائه کنند.


عضو شورای علمی نخبگان استان خراسان شمالی با بیان اینکه بکارگیری توان و قابلیت نخبگانی متناسب با تخصص و قابلیت افراد، ضرورتی انکارناپذیر برای پیشرفت کشور است، ادامه داد: جامعۀ نخبگانی به دلیل حضور مداوم و مستمر در محیط علمی و دانشگاهی، در حوزۀ ارتباطات نیازمند حمایت جدی است. به عبارت دیگر، برای قرارگیری هر یک از این افراد در جایگاه مناسب، نیاز به برقراری تعامل و ارتباطات سیستماتیک با دیگر بخش‌های جامعه است.


معاون اجرایی استانداری خراسان‌شمالی با تأکید بر لزوم گسترش همکاری و هماهنگی بین‌دستگاهی، تصریح کرد: اجتماع نخبگانی باید در بخش‌های فعال جامعه به لحاظ اقتصادی، بکارگرفته شوند تا بتوانند ایده و تفکر نوآروانه و خلاقانۀ خود را عملیاتی کنند و از این راه هم خود و هم جامعۀ بومی را منتفع کنند.


وی اضافه کرد: بخش خصوصی بهترین محل برای فعالیت نخبگانی است چراکه حضور در سیستم اداری، به تدریج ایده‌پردازی آنان را کاهش داده و از میزان اثرگذاری می‌کاهد تا جاییکه نخبه، در درازمدت در فضای  اداری محدود می‌شود.


دلپسند یادآور شد: حضور اجتماع نخبگانی در مراکز رشد دانشگاهی، پارک‌های علم‌وفناوری، مراکز علمی و تحقیقاتی کشور که به‌صورت هدفمند و براسا نیازهای موجود جامعه، فعالیت می‌کنند، دایرۀ اثرگذاری نخبگان را وسیع خواهد کرد؛ البته می‌توان در بخش‌های دولتی نیز که با رسالت نخبه‌پروری و نخبه‌گماری فعالیت می‌کنند، از توان این افراد بهره برد.


معاون اجرایی استانداری خراسان‌شمالی حضور در شرکت‌های دانش‌بنیان را خاستگاه تفکر نخبگانی توصیف کرد و اظهار داشت: اجتماع نخبگانی علی‌رغم قابلیت‌های علمی و تحقیقاتی بالا و پتانسیل مناسب برای ورود به بازار رقابت، به توان‌افزایی و مهارت‌آموزی در حوزه مدیریت نیاز دارند، و لازم است به این مهم نیز توجه ویژه شود چراکه ایجاد شرکت‌ دانش‌بنیان نه‌تنها خوداشتغالی نخبگانی محسوب می‌شود بلکه نوعی کارآفرینی است که جامعه از آن منتفع خواهد شد.


وی یادآور شد: موفقیت شرکت‌های دانش‌بنیان تا حد بسیاری در گرو ایجاد و گسترش ارتباط با دستگاه‌های درون‌استانی خاصه اتاق بازرگانی است. در این ارتباط و تعامل، شرکت دانش‌بنیان می‌تواند نیازهای موجود را احصا کرده و فعالیت‌های خلاقانه و نوآروانۀ خود را به‌صورت هدفمند، مشتری‌مدار و بازارمحور جهت‌دهی کند.


دلپسند با بیان اینکه صنایع بومی، عمدتاً بدیع نیستند، حضور متخصصان و محققان غیرمقیم را تمهیدی برای به‌روزرسانی فناوری بومی دانست و گفت: صنعت امروزی در بسیاری موارد، نه در بعد قیمت تمام‌شده و نه به لحاظ کیفیت، پاسخگوی نیاز جامعه بومی نیست به همین دلیل توان رقابتی پایین دارد. در این شرایط، حضور متخصصان غیرمقیم که غالباً در بهترین مراکز علمی-تخصصی دنیا تحصیل و تدریس کرده‌اند و به‌دلیل ارتباط نزدیک دانشگاه‌ها با صنعت، شناخت خوبی از فناوری روز دارند، می‌تواند زمینه‌ساز پیشرفت کمّی و کیفی صنعت باشد. از سوی دیگر، این افراد ارتباطات خوبی نیز با کشورهای پیشرفته دارند، بنابراین ایجاد بازار پایدار برای محصولات داخلی نیز دست‌یافتنی است.


معاون اجرایی استانداری خراسان‌شمالی در پایان حضور در هسته‌های پژوهشی را یکی دیگر از مسیرهای استفاده از ظرفیت متخصصان و محققان غیرمقیم برشمرد و خاطرنشان کرد: فعالیت در قالب گروه‌های تحقیقاتی و پژوهشی، بهترین راه برای انتقال دانش‌فنی متخصصان غیرمقیم به جامعۀ علمی کشور و در نتیجه غنای بیشتر هسته‌های پژوهشی است.


 


 


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 153648
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین