بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/05/04 - 12:37
  • - تعداد بازدید: 1008
  • - تعداد بازدیدکننده: 46
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه یاسوج در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

ایجاد فرصت فعالیت برای متخصصان غیرمقیم براساس نیازهای واقعی، در خور توجه است

عوض‌پور با تأکید بر اینکه بخش مهمی از داشته‌های علمی هر کشوری در سایۀ ارتباط و تعامل با دیگر کشورها حاصل می‌شود، گفت: حضور متخصصان غیرمقیم، در ایجاد و گسترش ارتباطات علمی و حتی تعریف پروژه‌های مشترک با مراکز علمی-تحقیقاتی بین‌المللی اثرگذاری محسوسی دارد.

~/Asset/News/News/Image/غیر مقیم7.jpg

ابوالقاسم عوض‌پور؛ عضو هیئت‌علمی گروه فیزیک دانشگاه یاسوج در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به نقش مهم علوم‌پایه در پیشرفت جوامع، گفت: تمام آنچه در ابعاد عملیاتی علم حاصل می‌شود، بر پایۀ دستاوردهای شاخه‌های بنیادین علم است.


وی افزود: نظریه‌ها و فرمول‌بندی‌های اساسی حاکم بر پژوهش‌های کاربردی با استفاده از توان محققان و متخصصان علومی مانند ریاضی، فیزیک و شیمی، کشف، اختراع و یا استخراج می‌شوند تا توسط دیگر رشته‌ها به خروجی ملموس تبدیل شوند. به‌عنوان نمونه انرژی اتمی توسط فردی مانند انیشتین بیان می‌شود و بعدها دیگر دانشمندان آن را به کاربردی مهم تبدیل می‌کنند.


عوض‌پور ادامه داد: در جوامع پیشرفته، علوم پایه یک وزنۀ سنگین در دانشگاه محسوب می‌شود در حالی که نتایج فعالیت‌های آزمایشگاهی و پژوهشی این بخش از علم محسوس نیست و غالباً به‌صورت مقاله منتشر می‌شوند.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه یاسوج با بیان اینکه اجتماع نخبگانی علوم‌پایه توانایی بالایی در حل‌مسئله دارند، یادآور شد: در برخی موارد کیفیت مقالات علمی بسیار پایین است اما در موارد بسیاری نیز موضوعات و نکات مهمی در مقالات علمی جامعۀ علمی ایران بیان می‌شود که البته در کشور قابلیت عملیاتی‌شدن ندارند اما در کشورهای پیشرفته از آنها استفاده‌های بسیاری می‌شود.


وی اظهار داشت: در دانشگاه‌ها و مراکز علمی-تحقیقاتی معتبر، ارتباط و تعامل بسیار نزدیکی بین علوم‌پایه و علوم‌کاربردی وجود دارد تا جایی که فعالیت متخصصان این دو شاخه در کنار هم، نه‌تنها خروجی مبتنی بر نیازهای جامعه دارد بلکه به مقالات باکیفیتی نیز تبدیل می‌شوند که حاصل چند تخصص مختلف و متنوع است.


عوض‌پور تصریح کرد: برای برقراری این ارتباط و تعامل، هسته‌های پژوهشی نیاز به هدایت دارند. نباید مسیر به‌گونه‌ای باشد که هسته‌ها تنها با تمرکز روی یک رشته و تخصص خاص فعالیت کنند تا بتوانند محصولات و نتایج کاربردی‌تری ارائه دهند.


محقق برجستۀ فیزیک در ادامه بر لزوم تزریق توان متخصصان غیرمقیم اشاره کرد و گفت: سیتم اداری کشوری باید فرصت مورد نیاز برای فعالیت این افراد را فراهم کنند تا ظرفیت‌های موجود در متخصصان غیرمقیم نیز به بدنۀ پیشرفت کشور تزریق شود. به‌عبارت بهتر، کشور باید براساس نیازهای واقعی و موجود، فرصت فعالیت به متخصصان غیرمقیم عرضه کند تا آنان نیز اثرگذاری بهینه و نقش مهم خود را در رسیدن به نقطۀ مطلوب ایفا کنند.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه یاسوج با بیان اینکه بخش مهمی از داشته‌های علمی هر کشوری در سایۀ ارتباط و تعامل با دیگر کشورها حاصل می‌شود، تأکید کرد: متخصصان غیرمقیم علاوه بر توان علمی و تحقیقاتی بالا، می‌توانند در ایجاد و گسترش ارتباطات علمی نیز نقش مهمی ایفا کرده و سبب شوند جامعۀ علمی کشور از طریق تعامل و همکاری و حتی تعریف پروژه‌های مشترک با مراکز علمی-تحقیقاتی بین‌المللی، دسترسی بیشتر و بهتری به فناوری روز دنیا داشته باشد.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 146229
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین