بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/03/17 - 10:40
  • - تعداد بازدید: 1516
  • - تعداد بازدیدکننده: 45
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان سمنان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

ایجاد هسته‌های پژوهشی، توان نخبگانی را به جامعه تزریق می‎کند

جمعه‌ای گفت: درک مناسب هسته‌های نخبگانی از محیط واقعی کار و تلفیق آن با پژوهش‌های علمی، زمینه‌ساز ارائه راهکارهای علمی با قابلیت عملی است.

~/Asset/News/News/Image/جامعه9.jpg

علی‌اصغر جمعه‌ای؛ رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان سمنان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم نظامندشدن ارتباط صنعت با دانشگاه، گفت: همین میزان پیشرفت و توسعه در صنعت نیز پایۀ علمی دارد.


وی افزود: واحدهای تحقیق و توسعه در صنایع بزرگ وجود دارند که در آنها محققان و متخصصان توانمندی فعالیت دارند و همین امر سبب می‌شود ایده‌های آنان در حوزه طراحی و تولید عملیاتی شود.


جمعه‌ای ادامه داد: خدمات فنی‌مهندسی، گردشگری، صنعت، معدن و تجارت پایه‌های علمی دارند اما به‌دلیل حضور کمرنگ دانشگاه، بخش زیادی از پیشرفت‌ها از تجربه نشأت گرفته‌اند.


عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان سمنان تصریح کرد: دانشگاه از دیرباز نتوانسته است رسالت خود را بخوبی انجام داده و وظیفۀ خود را در قبال جامعه‌بومی انجام دهد. به‌عبارت دیگر، نه‌تنها در صنعت که حتی در مسائل اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی نیز دانشگاه حضور کمرنگی دارد. این در حالی است که دانشگاه حتی باید در احصاء نیازهای واقعی نیز فعال باشد.


رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان سمنان اضافه کرد: دانشگاه باید در گام اول، معضلات واقعی جامعه بومی را در همۀ حوزه‌ها شناخته و پس از دسته‌بندی آنها، دانشجو پذیرش و تربیت کند. به‌عبارت دیگر، دانشگاه باید بر اساس نیازهای واقعی رشته تعرف کند و دانشجو بپذیرد. این روند از اشباع نیروی‌تحصیلکرده بیکار هم جلوگیری می‌کند.


وی افزود: متأسفانه پذیرش دانشجو در رشته‌های اشباع  شده سبب می‌شود دانش‌آموختگان در شاخه‌های غیرتخصصی و حتی اشتغال‌های غیرمرتبط مشغول می‌شوند. این یعنی هدررفت نیرو انسانی، هزینه و تخصص کشور.


جمعه‌ای اظهار داشت: از سوی دیگر، امکانات خوبی نیز مانند پارک‌های علم‌وفناوری، مراکز رشد و مراکز فناوری در کشور وجود دارد که می‌توان از آنها برای توان‌افزایی و مهارت‌افزایی استفاده کرد. این مراکز می‌توانند در عارضه‌یابی هم فعالیت‌های خوبی داشته باشند.


عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان سمنان در ادامه بررسی تجارب کشورهای پیشرفته را عامل مهمی در کاهش هزینه و انرژی دانست و گفت: ایجاد هسته‌های پژوهشی و نخبگانی هم از موازی‌کاری جلوگیری می‌کند و هم می‌تواند توان نخبگانی را در قالب گروه به جامعه تزریق کند.


رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن استان سمنان در پایان گفت: هسته‌های نخبگانی علاوه بر حضور در دانشگاه و پژوهشگاه باید در محیط واقعی کار هم حضور داشته باشند تا به درک مناسبی از محیط واقعی کار برسند و با تلفیق آن با پژوهش‌های علمی و تحقیقات دانش‌بنیان راهکاری علمی با قابلیت عملی ارائه کنند.


 


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 150888
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین