بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/05/16 - 12:20
  • - تعداد بازدید: 944
  • - تعداد بازدیدکننده: 46
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه گیلان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

بازدیدهای تخصصی دانشجو‌محور نباشد/ لزوم حضور همزمان اساتید دانشگاهی در کنار دانشجوها

بخش‌پور با اشاره به اینکه بازدیدهای تخصصی نباید دانشجو‌محور باشد، گفت: برگزاری بازدیدهای تخصصی یکی از بهترین راه‌های برای برقراری ارتباط با جامعه و صنعت است.

~/Asset/News/News/Image/بازدید-عکس.jpg

طاها بخش‌پور؛ عضو هیئت‌علمی گروه مهندسی‌عمران دانشگاه گیلان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم تعریف پروژه‌های مشتری‌مدار برای هسته‌های نخبگانی، گفت: فعالیت هسته‌ها باید خروجی بهینه داشته باشد.


وی با بیان اینکه تعریف پروژه‌های تقاضامحور نخستین گام فعالیت هدفمند هسته و گروه پژوهشی است، بر لزوم ایجاد فضای رقابتی تأکید کرد و افزود: موضوع پژوهش باید طرح یکی از مسائل و مشکلات صنعت و یا جامعه و یا حتی دستگاه‌ها و نهادهای دیگر باشد؛ به‌طوریکه برای رفع نیاز احصاء شده، فراخوان داده شود تا هسته‌ها در قالب رقابتی سالم و منطقی برای اخذ پروژه اقدام و طرح پیشنهادی خود را ارائه کنند. در چنین فضایی مشتری و مخاطب نیز حق انتخاب پیدا می‌کند و هسته‌ها نیز برای ارتقاء سطح کیفی فعالیت‌‍های خود ناگزیر می‌شوند.


بخش‌پور توجیه اقتصادی را یکی از شاخص‌های مهم در طرح موضوعات پژوهشی برشمرد و ادامه داد: پروپوزال هسته‌ها و گروه‌های تحقیقاتی و پژوهشی باید دید مالی داشته باشد، نه اینکه صرفاً از جنبۀ علمی برخوردار باشد. به عبارت دیگر، تحقیق و پژوهش تنها زمانی قابلیت اجرا در جامعه را دارد که به لحاظ مالی نیز توجیه‌پذیر باشد. با این اقدام، ارزیابی پروپوزال‌ها و دسته‌بندی گروه‌ها نیز روندی منطقی‌تر به خود می‌گیرد.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه گیلان بر ضرورت حضور فعال دانشگاه‌ها نیز تأکید کرد و گفت: امکانات خوبی در مراکز رشد دانشگاه‌ها وجود دارد که می‌تواند تسهیلگر مسیر حرکت گروه‌های پژوهشی باشد. از سوی دیگر، چون فعالیت‌های پژوهشی عموماً خطرپذیری بالایی دارند، مشارکت دانشگاه و حتی بنیاد ملی نخبگان در این طرح‌ها می‌تواند اعتماد‌به‌نفس هسته‌های نخبگانی را افزایش دهد تا آنان با آرامش‌خیال بیشتری تحقیقات خود را ساماندهی کنند.


محقق برجستۀ رشتۀ مهندسی‌عمران اضافه کرد: با کمک تسهیلات اعطایی، دانشگاه‌های بزرگ پایتخت اقدامات خوبی در پذیرش پروژه از صنعت را انجام داده‌اند و تاحدودی نیز در این عرصه موفق هستند که امید است دامنۀ روند آغاز شده به شهرهای دیگر نیز کشیده شود.


وی برقراری ارتباط نظام‌مند با جامعۀ بومی را یکی دیگر از راه‌کارهای ارتقاء کیفی و کمّی فعالیت‌های نخبگانی برشمرد و اظهار داشت: استانداری‌ها، فرمانداری‌ها، شهرداری‌ها، معاونت‌های پژوهشی دستگاه‌های دولتی و خصوصی استان‌ها، همگی نیازها و امکانات بسیاری دارند که می‌تواند به عنوان هدف پژوهشی به یک گروه نخبگانی ارجاع داده شود تا با استفاده از امکانات خود آنها، با تفکری دانش‌بنیان رفع شود.


بخش‌پور برگزاری بازدیدهای تخصصی را یکی از بهترین راه‌های برای برقراری ارتباط با جامعه و صنعت دانست و گفت: برگزاری تخصصی بازدیدها به شرطی که زمان‌بندی و تقسیم‌بندی مناسبی داشته و براساس نیازهای موجود کشور باشد، می‌تواند سبب تمرکز ایده و تفکر نخبگانی روی مسائل موجود شود تا افراد ضمن آشنایی با مشکلات، توان و امکانات موجود و همچنین روند واقعی صنعت را از نزدیک ببینند.


وی در پایان با بیان اینکه بازدیدهای تخصصی نباید دانشجو‌محور باشد، تصریح کرد: حضور همزمان اساتید دانشگاهی در کنار دانشجوها در بازدیدهای تخصص، نقش مهمی در افزایش تعامل و هماهنگی بیشتر جامعۀ علمی در تعریف و اجرای پروژه‌های دانشگاهی دارد.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 148810
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین