بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/06/10 - 09:24
  • - تعداد بازدید: 999
  • - تعداد بازدیدکننده: 46
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
امام‌جمعۀ یزد در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

بدون توسعه‌یافتگی فرهنگی نمی‌توان به پیشرفت‌پایدار رسید

حجت‌الاسلام‌والمسلمین معزالدینی بدون توسعه‌یافتگی فرهنگی نمی‌توان به پیشرفت‌پایدار رسید، گفت: علوم‌انسانی روی فرهنگ و تمدن یک کشور اثرگذار است بنابراین نیازمند حمایت‌های جدی‌تری است.

 

~/Asset/News/News/Image/فرهنگی2.jpg

حجت‌الاسلام‌والمسلمین محمدحسن معزالدینی؛ امام‌جمعۀ یزد در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به معنای تحقیق، گفت: بدون خردجمعی، تحقیق معنا ندارد.



وی افزود: کار تحقیقاتی یعنی حضور چند اندیشه و دیدگاه متنوع در کنار یکدیگر برای بررسی موضوعی خاص.



حجت‌الاسلام‌والمسلمین معزالدینی با اشاره به تأکید شرع بر لزوم و اهمیت مشورت و کار گروهی، گفت: از دیدگاه امیرالمؤمنین علیه‌السلام، داناترین مردم، فردی است که خرد دیگران را از راه مشورت به داشته‌های خود بی‌افزاید. در قرآن‌کریم نیز خداوند پیامبر صلوات‌الله را به مشورت سفارش می‌کند در حالیکه قطعاً آن حضرت، از کاملترین عقل برخوردار بودند.



امام‌جمعۀ یزد ادامه داد: انسان در همۀ زمینه‌ها نیازمند مشورت و کار گروهی است؛ چون نیازمند شناخت است و شناخت بدون مشورت و خردجمعی حاصل نمی‌شود.



عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان یزد با بیان اینکه لازمۀ تحقیق، جمع‌نظر و بررسی آن است، تصریح کرد: کار گروهی سبب نگاه همه‌جانبه به مسائل و موضوعات می‌شود و این مهم در همۀ علوم فنی و تجربی صدق می‌کند. در علوم‌انسانی اما کار گروهی و استفاده از خردجمعی ضرورت بیشتری دارد چراکه در علوم تجربی، ابزار و آزمایشگاه وجود دارد و فرد می‌تواند دانسته‌ها و یافته‌ها را اندازه‌گیری کند در حالیکه مستندات علوم‌انسانی عمری چند صدساله دارند و فهم هر مفهوم نیازمند خردها و نگاه‌های متعدد است تا مطلب به خوبی درک و امروزی شود؛ بنابراین حوزۀ علوم‌انسانی نیاز بیشتری به کار گروهی دارد.



حجت‌الاسلام‌والمسلمین معزالدینی ضمن بیان اینکه علم تولید نمی‌شود بلکه کشف می‌شود، «تولید علم» را یک اشتباه استراتژیک دانست و با تأکید بر لزوم حمایت از تحقیقات کاربردی در علوم‌انسانی، اظهار داشت: خروجی تحقیقات علوم‌انسانی در بسیاری موارد مانند خروجی فعالیت‌های پژوهشی علوم فنی و تجربی قابل لمس نیست چون در علوم‌انسانی کالا تولید نمی‌شود.



وی با اشاره به اینکه بدون توسعه‌یافتگی فرهنگی نمی‌توان به پیشرفت‌پایدار رسید، افزود: علوم‌انسانی روی فرهنگ و تمدن یک کشور اثرگذار است بنابراین نیازمند حمایت‌های جدی‌تری است. در برخی موارد حمایت‌ها باید تسهیلگرانه باشد. ایجاد امکان دسترسی به کتاب‌ها و منابع اصلی تحقیقی در دانشگاه‌ها و کتابخانه‌های داخلی و خارجی، یک حمایت مناسب محسوب می‌شود گرچه حمایت‌های مالی نیز نباید مورد غفلت واقع شوند.



عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان یزد در پایان با تأکید بر ضروت ایجاد و گسترش تعامل و همکاری بین‌نهادی، گفت: بسیاری از تسهیلات اعطایی و حمایت‌های هدایتی از اجتماع نخبگانی در سایۀ تعامل با دیگر دستگاه‌ها، مراکز علمی-تحقیقاتی و نهادهای دیگر تحقق می‌یابد؛ بنابراین نیاز است دستگاه‌های درون‌استانی و حتی کشور همکاری خود را با بنیاد ملی نخبگان و به تبع آن، بنیادهای نخبگان استانی افزایش دهند تا مسیر برای تحقق اهداف تعیین‌شده در بخش نخبگانی تسهیل شود.











  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 145337
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین