نشست کتابخوانی با محوریت «تئوری انتخاب» ویژه مناطق محروم برگزار شد.
در بخش نشست کتابخوانی که جمعی از اساتید دانشگاه و دانشآموختگانبرتر برگزار شد در آن حضور داشتند، عنوان شد: تمام رفتارهای انسانها بر اساس انتخابهایش به وجود میآید. در حقیقت هر انسانی با هر انتخابی که در زندگی میکند، در تلاش است تا به ارضای یکی از پنج نیاز اساسیاش یعنی نیاز به بقا، نیاز به عشق و احساس تعلق، نیاز به قدرت (موفقیت و ارزشمندی)، نیاز به آزادی و نیاز به تفریح بپردازد.
در ادامه افزوده شد: تئوری انتخاب بر کنترلی که هر فرد بر احساسات و رفتار خود دارد، تاکید میکند. به این ترتیب میتوان به این نتیجه رسید که اگر ما به تئوری انتخاب معتقد باشیم، مسئولیت زندگی خود را به صورت تمام و کمال قبول میکنیم و این مسئولیتپذیری برای فرد آزادی به همراه دارد.
در این کارگاه همچنین بیان شد: در روانشناسی که بر اساس تئوری انتخاب پیش میرود، هفت عادت مراقبتی جایگزین عادات کشنده شدهاند. این عادات عبارتند از: حمایت کردن، تشویق کردن، گوش دادن، پذیرش، اعتماد کردن، احترام گذاشتن، گفتوگو برای حل اختلافات.
در پایان تاکید شد: در تئوری انتخاب اصل مهمی وجود دارد؛ اینکه ما تنها و تنها مسئول اعمال و رفتار خودمان هستیم. این اصل به ما میآموزد که نمیتوانیم مالک دیگران باشیم و آنان را کنترل کنیم.
لازم به ذکر است، در این اردو تعدادی بستههای آموزشی بین دانشآموزان توزیع شد.