بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/08/02 - 11:30
  • - تعداد بازدید: 1151
  • - تعداد بازدیدکننده: 55
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
در مراسم تکریم زنده‌یاد امیرحسین فردی مطرح شد:

تخصص و تعهد دو ویژگی بارز بزرگان و مفاخر فرهنگی است

مراسم نکوداشت «مرحوم امیرحسین فردی؛ امیر داستان انقلاب» به همت بنیاد نخبگان استان اردبیل برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/9607263.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مراسم نکوداشت «مرحوم امیرحسین فردی؛ امیر داستان انقلاب» به همت بنیاد نخبگان استان اردبیل با حضور سرآمدان، اساتید، مستعدان‌برتر و مخترعان‌برگزیده در دانشگاه محقق اردبیلی برگزار شد.


در این مراسم، حسین شایقی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل، انتقال اندیشه و باورهای نویسندگان بزرگی همچون امیرحسین فردی را ضروری توصیف کرد و گفت: این افراد بزرگ‌ترین سرمایه فرهنگی جامعه هستند.


وی با بیان اینکه می‌توان از ظرفیت فرهیختگان برای تربیت جامعه استفاده کرد، تکریم چهره‌های برتر را گامی در راستای الگوسازی برای نسل جوان دانست و افزود: نفس تکریم و تجلیل از مفاخر و بزرگان فرهنگی اقدامی شایسته است.


شایقی ادامه داد: استان اردبیل چهره‌های برجسته، هنرمندان و نویسندگان بزرگی را به جامعه ادبی معرفی کرده و از جمله این اشخاص تأثیرگذار امیرحسین فردی است. فردی یکی از چهره‌های تأثیرگذار ادبیات انقلابی بوده و از سویی در جلسات نقد و بررسی داستان توانست نویسندگان متعددی را تربیت کند. علاوه بر آن، و از سوی دیگر نقش کلیدی در انجمن نویسندگان کودک و نوجوان داشته است.


رئیس بنیاد نخبگان استان اردبیل تصریح کرد: خلاقیت استاد فردی در مدیریت ادبیات انقلاب اسلامی، داشتن زبانی روشن و گویا در آثار، تعهد و مجاهدت، از ویژگی‌های بارز این نویسنده شهیر است. حس انسان‌دوستی، رفتار و اخلاق امیرحسین فردی نیز همواره الگوی نویسندگان نسل جوان متعهد است.


محسن مؤمنی‌شریف؛ رئیس حوزۀ هنری کشور نیز گفت: مرحوم فردی شخصی متواضع بود که هیچگونه رغبتی برای معرفی‌ خود نداشت.


وی با بیان اینکه مرحوم فردی نویسندۀ بزرگی بود، اضافه کرد: او به عناصر داستان‌نویسی تسلط داشت و با تبحر خاصی داستان می‌نوشت. مرحوم فردی با جهان‌بینی دینی به طبیعت نگاه می‌کرد و نگاهش به طبیعت، انسان و زندگی خدامحور بود.


در بخش دیگری از این مراسم، حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین عبدالله حسنی؛ رئیس دفاتر نهاد نمایندگی مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه‌های استان اردبیل، گفت: نکوداشت شخصیت متدین، مؤمن، انقلابی و فرهیخته کار بسی پسندیده است. مرحوم فردی خود را وقف مسیر انقلاب کرد.


وی افزود: وقتی علم و هنر با ایمان و اخلاص توأم شوند، فردی انقلابی به وجود می‌آید که مانند مرحوم فردی، مجاهدانه در راه انقلاب اسلامی قلم بزند.


حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین عبدحسنی تصریح کرد: وقتی فقیه عادل و رهبر فرزانه انقلاب اسلامی، نویسنده‌ای را مورد عنایت قرار داده و تعریف و تمجید می‌کند، قطعاً این شخص متدین و انقلابی است.


در ادامۀ این مراسم، گودرز صادقی؛ رئیس دانشگاه محقق اردبیلی نیز با تأکید به شخصیت برجستۀ امیرحسین فردی، وی را یکی از چهره‌های سرشناس ادبیات داستانی کشور دانست و با تأکید به اینکه استاد فردی در طول زندگی خود، خالصانه علاقه‌مندی به ادبیات داستانی به ویژه داستان انقلاب را دنبال کرد، ادامه داد: تمام زندگی او همراه با مجاهدت و روحیه انقلابی است. وی از نویسندگانی است که گرفتار مدرک‌گرایی نشد.


وی افزود: امروز ترویج چنین روحیه‌ای در بین اصحاب فرهنگ و ادبیات ضروری است و می‌بایست چهره‌هایی همچون فردی به عنوان الگوی برتر نویسندگی معرفی شوند.


حبیب ابراهیم‌پور؛ رئیس دانشکده ادبیات و علوم‌انسانی دانشگاه محقق اردبیلی نیز گفت: مرحوم فردی ۳۰ سال دوران کودکی ما را زندگی کرد و با «کیهان بچه‌ها» اتفاقات زندگی را برای ما به تصویر کشید.


مرتضی سرهنگی؛ نویسندۀ برجستۀ ادبیات‌پایداری کشور هم با اشاره به اینکه معلمان عمری باطنی دارند، اظهار داشت: فردی از جمله افرادی بود که با کتاب‌هایش حق معلمی بر نیروی‌انسانی کشور دارد. وی شجاعت یاد دادن داشت؛ به همین خاطر شاگردان زیادی را پرورش داده و به جامعه معرفی کرد.


حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین میکائیل مقدسی؛ امام جمعه شهر نیر در ادامۀ این مراسم تصریح کرد: مرحوم فردی مجاهدانه در مسیر انقلاب تلاش کرد و برای نسل موجود و نسل‌های آینده تأثیرگذار است.


جواد زنجانی؛ فرماندار اردبیل نیز در این مراسم، گفت: امروز فضای فرهنگی به سمت فضای مجازی سوق پیدا کرده است و این مسأله سبب شده که جوانان و نسل‌های جدید از اصالت، ریشه و فرهنگ کم‌بهره باشند.


وی افزود: باید در زمینۀ مهندسی فرهنگی کشور چاره‌اندیشی کرده و برای انتقال فرهنگ به نسل‌های آینده، الگوی مناسبی طراحی شود.


سید ناصر اسحاقی؛ مدیر کل فرهنگ‌و‌ارشاد اسلامی استان اردبیل هم برگزاری مراسم تجلیل و تکریم بزرگان و مفاخر را از اقدامات ضروری امروز جامعه دانست و بر تأثیرات مثبت آن بر فرهنگ جامعه تأکید کرد.


در بخش دیگری از این مراسم، پیام سورنا ستاری؛ معاون علمی‌وفناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان قرائت و با اهدای هدایایی به خانواده مرحوم فردی، از خدمات ارزنده و کم‌نظیر این استاد برجسته تقدیر شد.


در این مراسم، از پرترۀ استاد فردی رونمایی و با رونمایی از یادبود مرحوم فردی، خیابان منتهی به دانشکده ادبیات‌ و علوم‌انسانی دانشگاه محقق اردبیلی به نام این نویسنده نامگذاری شد.


نامگذاری کتابخانه عمومی و  خیابان دوازده‌متری شهرستان نیر به نام استاد امیرحسین فردی، نصب تابلو زندگی­نامه مختصر استاد در میدان اصلی شهر نیر و روستای قره‌تپه، از دیگر برنامه‌های مراسم نکوداشت «مرحوم امیرحسین فردی؛ امیر داستان انقلاب» بود.


لازم به ذکر است، مراسم بزرگداشتی نیز در روستای قره‌تپه برگزار شد که از برنامه‌های آن می‌توان به اثرخوانی از کتاب «سیاه چمن»، نثر خوانی و شعرخوانی اشاره کرد.


 


 


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 153572
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین