بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/04/03 - 13:10
  • - تعداد بازدید: 1165
  • - تعداد بازدیدکننده: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان گلستان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

تشکیل هسته‌های نخبگانی توسعۀ منطقه‌ای را در پی دارد

دهقانی با اشاره به اینکه همۀ تخصص‌ها در یک نفر جمع نمی‌شود، گفت: یکی از راه‌های توسعۀ منطقه‌ای تشکیل گروه‌های نخبگانی و پژوهشی هدفمند بر اساس نیازها و مزیت‌های بومی است.

~/Asset/News/News/Image/مزیت بومی.jpg

دکترامیراحمد دهقانی؛ رئیس دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان گلستان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم ترویج فرهنگ فعالیت گروهی، گفت: نتایج فعالیت‌های گروهی به نحوی است که علاوه بر منفعت فردی، جامعه نیز می‌تواند از نتایج حاصله بهره‌مند شود.


وی تعامل تخصص‌ها و مهارت‌ها در قالب کار گروهی را یکی از رموز پیشرفت دانست و افزود: رساله و تز دکتری حتی اگر فردی تعریف شود، باید به‌صورت جمعی و مشارکتی انجام شود.


دهقانی با اشاره به لزوم تشکیل هسته‌های پژوهشی، ادامه داد: یکی از راه‌های توسعۀ منطقه‌ای تشکیل گروه‌های نخبگانی و پژوهشی هدفمند بر اساس نیازهای و مزیت‌های بومی است. باید دانست همۀ تخصص‌ها و مهارت‌ها در یک فرد جمع نمی‌شوند و یک فرد در هر سطحی از علم که باشد نمی‌تواند به‌تنهایی فعالیت باکیفیتی انجام دهد.


رئیس دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان گلستان در ادامه، توجه به مقتضیات بومی را یکی از ملزومات اثرگذاری هسته‌های نخبگانی برشمرد و اظهار داشت: هر استان و منطقه‌ای بنا بر ویژگی‌های خود، نسخۀ پیشرفت و توسعۀ ویژه‌ای را مطالبه می‌کند؛ بنابراین نباید موفقیت یک هسته در یک شاخۀ تخصصی خاص در یک استان مشخص را به همۀ استان‌ها گسترش داد.


دهقانی تصریح کرد: برخی استان‌ها مانند گلستان، ظرفیت بالایی در کشاورزی داشته و خاک و آب و هوای مناسب برای رونق کشاورزی را دارند و می‌توانند در این بخش سرآمد باشد و ضمن رفع نیازهای کشور، نگاهی نیز به صادرات داشته باشند. در برخی استان‌ها نیز مانند اصفهان، زمینۀ مناسب برای رونق صنعتی و افزایش تولیدات فراهم است؛ بنابراین نباید برای همۀ استان‌ها نسخۀ واحد تجویز کرد.


وی حمایت‌های دولتی از بخش دانش‌بنیان و هسته‌های پژوهشی را مناسب توصیف کرد و گفت: خوشبختانه دولت نگاه جدی به بخش پژوهش‌های کاربردی دارد و بخش قابل توجهی از منابع خود را به این سمت معطوف کرده و همین سبب شده است تسهیلات خوبی نیز برای فعالان این بخش طراحی شود. علاوه بر آن امکانات خوبی نیز در پارک‌های علم‌وفناوری وجود دارد که افراد می‌توانند برای تجاری‌سازی ایده‌های خود از آن بهره‌مند شوند اما بروکراسی پیچیده، برخورداری از این حمایت‌ها را تا حدودی محدود کرده است.


رئیس دانشگاه جامع علمی-کاربردی استان گلستان در پایان با مثبت ارزیابی‌کردن تعامل استانداری‌ها با شرکت‌های دانش‌بنیان و هسته‌های پژوهشی، خاطرنشان کرد: هر چه این قبیل تعاملات و همکاری‌ها افزایش یابد، روند تجاری‌سازی و در نهایت اثرگذاری نخبگانی در جامعه افزایش می‌یابد.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 155917
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین