آییننامه حمایت از تولید، دانشبنیان و اشتغالآفرین در صنعت آب و برق توسط هیات وزیران تصویب شد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ هیات وزیران به پیشنهاد وزارت نیرو و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با هدف تحقق شعار «تولید، دانشبنیان؛ اشتغالآفرین» با هدف کلان افزایش صد در صدی تعداد شرکتهای دانشبنیان و فناور فعال در صنعت آب و برق و اشتغال مستقیم آنها و به استناد قانون حمایت از شرکتها و موسسات دانشبنیان و تجاری سازی نوآوری ها و اختراعات و اصل 138 قانون اساسی، آیین نامه حمایت از تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین در صنعت آب و برق را تصویب کرد.
در این آیین نامه به وزارت نیرو تکلیف شده است که طرحهای پیشران در زمینه «توسعه بهینه سازی آب، برق و ارتقای شاخص های زیست محیطی در صنایع، کشاورزی و ساختمان»، «ارتقای بهرهوری در تولید، انتقال توزیع آب و برق»، «افزایش امنیت و تابآوری صنعت آب و برق»، «بومیسازی و خودکفایی»، «توسعه استفاده از هوش مصنوعی در صنعت آب و برق»، «هوشمندسازی سنجش دادههای صنعت آب و برق و دادهکاوی آمار و اطلاعات مبتنی بر هوش مصنوعی» و «توسعه سامانههای بومی پایش و مدیریت مصرف آب و برق» را اجرایی کند.
همچنین طرحهای «استحصال آبهای ژرف، جوی و نامتعارف»، «بازیافت پساب و توسعه آب شیرینکنهای مبتنی بر انرژی تجدیدپذیر»، «کاهش تلفات تولید، انتقال و توزیع در صنعت آب و برق»، «انرژیهای تجدیدپذیر و زنجیره ارزش آن»، «توسعه تبادلات انرژی با کشورهای همسایه و توسعه صادرات کالا و خدمات مرتبط با صنعت آب و برق» و غیره را هم در اولویت قرار دهد.
در این آییننامه آمده است که از همه ظرفیتهای موجود در فنبازارها، دانشگاهها، پارکهای علم و فناوری، شرکتهای دانشبنیان و خلاق، پژوهشسراهای دانشآموزی و غیره هم برای اجرای هر چه بهتر و کاربردیتر مفاد این آییننامه استفاده شود.
از دیگر موارد یاد شده در این آییننامه حمایت از ایجاد یا تقویت واحدهای تحقیق و توسعه در شرکتهای غیردولتی تاثیرگذار صنعت آب و برق که بخشی از سهام آن متعلق به دولت یا شرکتهای دولتی باشد؛ هم مطرح شده است. راهاندازی شتابدهنده در حوزه آب، آبفا، برق و انرژی توسط این شرکتها نیز مدنظر باشد. اقداماتی که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شود.
این آیین نامه وزارت نیرو را مکلف کرده است که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با رعایت قوانین و مقررات نسبت به راهاندازی حداقل یک کارخانه نوآوری آب و آبفا و یک کارخانه نوآوری برق و انرژی در جوار محیطهای صنعتی و پژوهشی خود با استفاده از امکانات شرکتهای وابسته به وزارتخانه و سرمایهگذاری و ظرفیتهای بخش خصوصی اقدام کند.
استفاده از ظرفیتهای صندوق پژوهش و فناوری صنعت برق و انرژی هم مورد تاکید این آییننامه است. وزارتخانه مکلف است با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و با استفاده از ظرفیت این صندوق، زیرساختهای لازم برای بیمه محصولات فناورانه حوزه برق، انرژی، آب و آبفا را بر اساس ظرفیت شرکتهای دانشبنیان فراهم کند.
نظر دهید