بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/05/22 - 12:19
  • - تعداد بازدید: 955
  • - تعداد بازدیدکننده: 38
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌کشاورزی و منابع‌طبیعی گرگان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی:

تعریف پروژه‌های مشترک، زمینه‌ساز حضور متخصصان غیرمقیم است

کاشانی‌نژاد با اشاره به اینکه دانشگاه‌های جوامع توسعه‌یافته ارتباط تنگاتنگی با صنعت دارند، گفت: دانش‌آموختگان ایرانی مراکز علمی-تحقیقاتی معتبر بین‌المللی توان علمی و عملیاتی بالایی دارند.

~/Asset/News/News/Image/ایران-علمی.jpg

مهدی کاشانی‌نژاد؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌کشاورزی و منابع‌طبیعی گرگان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه پژوهش‌های پراکنده عمدتاً بی‌نتیجه هستند، گفت: یکی از مشکلات موجود در جامعۀ علمی کشور، عدم انجام کارگروهی است.


وی افزود: اگر به جای انجام پروژه‌های فردی و عملکرد جزیره‌ای، مشکلات موجود کشور در قالب طرح‌های کلان احصا شوند و براساس آنها پروژه‌های ملی تعریف و سپس هر پروژه به چند طرح خرد تبدیل شود و در نهایت هر طرح به دانشگاه و یا گروه نخبگانی و پژوهشی تخصصی ارجاع داده شود، هم نیازهای کشور رفع می‌شود و هم هزینه و منابع در جهت صحیح بکار گرفته می‌شوند.


کاشانی‌نژاد ادامه داد: در این روند، هر دانشگاه بنا بر رسالت و جایگاهی که دارد، به یک عنصر مفید در چرخۀ پیشرفت کشور تبدیل می‌شود؛ البته باید دانست، نظارت کارشناسانه شرط موفقیت این روند است. از سوی دیگر، نباید سیاست‌گذاری‌ها به‌گونه‌ای باشد که با تغییر مدیر، پروژه متوقف شود.


هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌کشاورزی و منابع‌طبیعی گرگان با تأکید بر لزوم حضور همۀ تخصص‌ها و مهارت‌ها، به استفاده از تمام ظرفیت نیروی‌انسانی موجود در کشور اشاره کرد و گفت: اجتماع نیروی‌انسانی توانمند و مراکز تحقیقاتی باکیفیت، در پایتخت محدود نمی‌شود بلکه در مناطق و استان‌های دیگر نیز افراد توانمند و کاربلدی هستند که ضمن برخورداری از توان علمی بالا، در بعد عملیاتی نیز قابلیت‌های خوبی دارند. از سوی دیگر، برخی از دانشگاه‌های شهرستان ها تجربیات موفقی در زمینه‌های تخصصی داشته‌اند که می‌توان آنها را به همۀ کشور تعمیم داد.


وی با اشاره به ضرورت ورود متخصصان و محققان غیرمقیم به چرخۀ پیشرفت کشور، تصریح کرد: یکی دیگر از پتانسیل‌های مهم کشور، متخصصان غیرمقیم هستند که به دلیل حضور در دانشگاه‌ها و مراکز علمی-تحقیقاتی برتر دنیا از توان علمی و عملی بالایی برخوردارند. خوشبختانه بسیاری از این افراد حس مسؤولیت‌پذیری در قبال  وطن دارند و آمادگی لازم برای فعالیت در جهت توسعۀ کشور را دارند که البته برای تحقق این امر باید زیرساخت لازم فراهم شود.


محقق برجستۀ صنایع‌غذایی ادامه داد: در دورۀ مدیریت دکتر ستاری، اقدامات خوبی برای جذب و بکارگیری محققان و متخصصان غیرمقیم انجام شد اما نیاز است این اقدامات با سرعت بیشتری ادامه یابد. تعریف پروژه‌های مشترک و یا ایجاد فرصت‌های مطالعاتی می‌تواند روند کنونی را تسریع کند. باید دانست هر چه ارتباطات علمی کشور با جوامع پیشرفته افزایش یابد، نتایج بهتری حاصل می‌شود خاصه اینکه دانشگاه‌های این جوامع ارتباط تنگاتنگی با صنعت دارند و به همین دلیل دانش‌آموختگان آنها توان و تجربه عملیاتی خوبی دارند.


کاشانی‌نژاد در پایان یادآور شد: حمایت از گروه‌ها و هسته‌های پژوهشی در حمایت مالی خلاصه نمی‌شود بلکه می‌توان با لحاظ کردن امتیاز برای اساتید دانشگاهی در آئین‌نامه‌های ارتقاء و یا نظام‌ارزشیابی، افراد را برای حضور در این گروه‌ها ترغیب کرد. در واقع باید سیاست‌ها به‌گونه‌ای باشد که مشارکت در هسته‌های پژوهشی هدفمند یک امتیاز محسوب شود.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 144879
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین