بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/02/31 - 09:00
  • - تعداد بازدید: 929
  • - تعداد بازدیدکننده: 72
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در مراسم نکوداشت قطب‌الدین صادقی مطرح شد:

تعهد اجتماعی مهمترین وظیفه هنرمند است

همایش نکوداشت و الگوسازی از دکتر قطب‌الدین صادقی؛ هنرمند برجستۀ کشور، به همت بنیاد نخبگان استان کردستان برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/IMG_7656.JPG

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامۀ برگزاری مراسم تکریم و بزرگداشت از سرآمدان و مفاخر بومی، همایش نکوداشت و الگوسازی از دکتر قطب‌الدین صادقی؛ هنرمند برجستۀ کشور، به همت بنیاد نخبگان استان کردستان برگزار شد.


در این همایش، رحمت صادقی؛ رئیس بنیاد  نخبگان استان کردستان، گفت: ارج نهادن و احترام گذاشتن به جایگاه متعالی علم و هنر و عالم و هنرمند، یکی از ملزومات امروز کشور است.


وی ذکاوت و تیزهوشی مثال‌زدنی، تلاش و پشتکار فراوان، فروتنی و تواضع، معلمی و شاگردپروری را از مهمترین ویژگی‌های استاد قطب‌الدین صادقی برشمرد و افزود: قدرت یک ملت در سطح بین­المللی به دو شکل سخت‌افزاری و نرم‌افزاری است. قدرت سخت‌افزاری به قوه قهریه، نیروی نظامی و تجهیزات جنگی مربوط می‌شود اما بخش اساسی از قدرت نرم‌افزاری یا قدرت نرم یک جامعه، به کمّیت و کیفیت عالمان، دانشمندان و هنرمندان یک جامعه برمی‌گردد که پشتوانه بقا، دوام و اضمحلال‌ناپذیری آن جامعه است.




صادقی ادامه داد: صدالبته قدرت نرم افزاری بنیادی‌تر از قدرت سخت‌افزاری است به نحوی که فناوری و تکنولوژی یک جامعه که همان قدرت سخت است، توسط نخبگان و سرمایۀانسانی یا همان قدرت نرم آن جامعه تأمین می‌شود.


رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان اضافه کرد: نخبگان یک جامعه ارزنده‌ترین دارایی و سرمایه آن جامعه هستند که ضمن ایجاد شرایط لازم برای فعالیت‌های آنان، معرفی و الگوسازی از آنان به نسل جوان نیز یک ضرورت است.


صادقی تصریح کرد: صرف داشتن پیشینه غنی کافی نیست و نباید مبهوت در گذشته بود. مهم‌تر از گذشته، حال و آینده است. باید ضمن الگوگیری این بزرگان، حال و آینده‌ای درخشان‌تر از گذشته ساخت.


در ادامه، قطب‌الدین صادقی؛ هنرمند برجستۀ کشور با اشاره به لزوم خدمت‌رسانی به جامعۀ بومی، گفت: همواره سعی کرده‌ام فردی تأثیرگذار در جامعه خود باشم. برگزاری این همایش نیز مسئولیت من را صدچندان کرد.


وی افزود: در طول زندگی، از سه منبع برای کار هنری خویش تأثیر گرفتم که ابتدای آن فرهنگ کردی است. دومین اتفاق مهم زندگی من تحصیل در دانشکدۀ هنرهای زیبای تهران بود؛ من در تهران ریشه های کردی خویش را بخوبی شناختم. سومین تحول مهم تحصیل در فرانسه بود؛ در این کشور ریشه‌های ایرانی بودن خویش را بازیافتم و آموختم که چگونه می‌توان هنر را با زبانی جهانی بیان کرد.


این هنرمند نام‌آشنا ادامه داد: من در فرانسه دو چیز مهم دیگر نیز آموختم؛ عقلانیت و نظم داشتن در کار. شک نکنید که احساسات و هیجان بدون عقلانیت به فاجعه و شکست محکوم خواهد شد.


 وی با اشاره به وظیفه هنرمندان در جامعه، گفت: ما دارای ۳ نوع ارتباط سیاسی، اجتماعی و هنری در جهان هستیم. ارتباط سیاسی در جهان مابین کشورهاست که متأسفانه اخلاقی نیست و سیاست استعمار بر روابط جهانی حاکم است. ارتباط اجتماعی هم به رفت‌وآمد روزانه در جامعه ختم می‌شود؛ اما ارتباط هنری، ارتباطی است که از عمق وجود و عشق بر می‌خیزد و هیج حد‌ومرزی نمی‌شناسد.


صادقی یادآور شد: من به هنر اجتماعی که پیوند تنگاتنگ با جامعه دارد، معتقدم برای همین بود که در سال‌های جنگ‌تحمیلی زندگی خود را در پاریس رها کردم و راهی میهن شدم چراکه اعتقاد دارم تعهد اجتماعی مهمترین وظیفه هنرمند است.


وی تأکید کرد: هنرمند دو وظیفه مهم بر دوش دارد؛ ابتدا حضور مستقیم در میان لایه‌های جامعه و تأثیر بر آنان و دوم حفظ شأن دانشگاه و مقام آکادمیک؛ یعنی نباید به دلیل وجود رسانه‌های غول‌پیکر اجازه داده شود که راه دانشگاه که تولید و فکر و اندیشه است، مختل شود.


در بخش دیگری از این همایش، ضمن قرائت ارج‌نامۀ دکتر سورنا ستاری؛ معاون علمی‌وفناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان، با اهداء لوح و هدایایی از زحمات ارزنده و کم‌بدیل استاد قطب‌الدین صادقی تجلیل شد.


لازم به ذکر است، فردین اخلاقیان؛ رئیس دانشگاه کردستان، شهرام کرمی؛ رئیس مرکز هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ‌و‌ارشاد اسلامی کشور، اصغر همت؛ مدیرعامل خانه تئاتر ایران، از دیگر حاضران در این همایش بودند.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 146645
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین