بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/03/28 - 10:10
  • - تعداد بازدید: 1237
  • - تعداد بازدیدکننده: 45
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس دانشگاه ارومی آذربایجان‌غربی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

تقویت روحیۀ همکاری، مهمترین شرط موفقیت هسته‌های نخبگانی است

حدیدی با اشاره به اینکه در گروه پژوهشی و تحقیقاتی، نباید فضا کارفرما و کارمندی وجود داشته باشد، گفت: اصولاً بدون تشکیل گروه و بدون فعالیت جمعی نمی‌توان پروژه‌های بزرگ علمی را به ثمر رساند، یا فناوری تولید، بومی و بهینه کرد.

~/Asset/News/News/Image/همکاری9.png

خیرالله حدیدی؛ رئیس دانشگاه ارومی آذربایجان‌غربی در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان کاهش بروکراسی اداری را یکی از راه‌های صرفه‌جویی در انرژی نخبگانی دانست و گفت: کاهش پیچیدگی مسائل اداری هم در هزینه‌های جاری کشور و هم در زمان صرف‌شده، صرفه‌جویی می‌کند.


وی بررسی دقیق داشته‌های سرزمینی را یکی دیگر از راه‌های تسریع روند نخبگانی برشمرد و افزود: مشخص‌شدن پتانسیل و استعدادهای ذاتی هر منطقه و استان در بخش منابع طبیعی، موهبت‌های ذاتی و حتی نیروی‌انسانی متخصص و سپس فراهم‌کردن امکانات و ابزار لازم برای بکارگیری توان نخبگانی در مسیر استفاده بهینه از موجودی استان برای پیشرفت منطقه‌ای، روندی است که می‌تواند با کمترین مصرف هزینه و زمان، تفکر نخبگانی را در مسیر صحیح بکارگیرد.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه ارومیه ادامه داد: باتوجه به کمبود امکانات و محدودیت منابع، ایجاد مراکز مشخص با امکانات و ابزار آزمایشگاهی کافی بر اساس مقتضیات، پتانسیل و مشکلات موجود هر استان و همچنین تسهیل مسیر استفاده بهینه اجتماع نخبگانی از آنها، یکی از ضروریات موجود برای اثرگذاری اندیشۀ نخبگانی در جامعه بومی است.


حدیدی تصریح کرد: از سوی دیگر، برای ایجاد این مراکز می‌توان و باید از ظرفیت‌های موجود در دستگاه‌های درون‌استانی بهره برد. امروزه امکانات سخت‌افزاری بسیاری خوبی در استان‌ها وجود دارد که  می‌توان از آنها برای ایجاد و یا تجهیز مراکز آزمایشگاهی مأموریت‌گرا استفاده کرد.


رئیس دانشگاه ارومی آذربایجان‌غربی در ادامه با تأکید بر لزوم تعریف پروژه‌های کابردی در دانشگاه‌ها و مراکز علمی-تحقیقاتی، یادآور شد: بودجۀ پژوهشی کشور باید صرف موضوعاتی ‌شود که مسئله‌ای از مشکلات موجود را حل ‌کند و در پیشرفت و توسعه نقش داشته باشد، تا منابع تحقیقاتی هدر نرود.


وی با بیان اینکه قبل از اختصاص منابع مالی به پروژه‌های تحقیقاتی و پژوهشی باید پاسخ مناسب به چرایی و چگونگی داده شود، ادامه داد: باتوجه به محدودیت منابع پژوهشی، بهتر است ضمن اولویت‌بندی موضوعات کشور، در وهلۀ اول حمایت از پروژه‌های کاری در دستورکار قرار گیرد. این روند سبب می‌شود، سرمایه‌های موجود صرف آزمون و خطا و یا مونتاژ مقالات تزئینی نشود. از سوی دیگر، در برخی موارد افراد پروژه‌های عملیاتی تعرفی می‌کنند اما در نهایت خروجی آنها در خوش‌بینانه‌ترین حالت به یک گزارش‌عملکرد تبدیل می‌شود که نظارت مداوم از بروز این اتفاق نیز جلوگیری خواهد کرد.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه ارومیه در ادامه با بیان اینکه کار بزرگ نیازمند گروه متخصص و متعهد است، یادآور شد: اصولاً بدون تشکیل گروه و بدون فعالیت جمعی نمی‌توان پروژه‌های بزرگ علمی را به ثمر رساند، یا فناوری تولید، بومی و بهینه کرد.


حدیدی روحیۀ همکاری را مهمترین شرط موفقیت گروه تحقیقاتی دانست و گفت: در گروه پژوهشی و تحقیقاتی، نباید فضا کارفرما و کارمندی وجود داشته باشد. به‌عبارت دیگر همۀ اعضا باید خود را در موفقیت گروه سهیم بدانند و عملاً سهیم هم باشند.


رئیس دانشگاه ارومی آذربایجان‌غربی در پایان خاطرنشان کرد: تشکیل گروه نخبگانی و پژوهشی مأموریت‌گرا هم سبب حل مسائل و مشکلات کشور می‌شود و هم مسیر پیشرفت را تسهیل می‌کند. علاوه بر آن، نقش بسزایی در ثروت‌آفرینی دارد. از سوی دیگر، بسیاری از هسته‌های پژوهشی در مدت کوتاهی به چند شرکت دانش‌بنیان نوپا تبدیل می‌شوند و از این راه بیکاری نیز کاهش خواهد یافت.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 149469
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین