آیتالله مصطفی محقق داماد، با اشاره به لزوم تزریق آگاهی در جامعه گفت: تلاش نخبگان برای آگاهی و تفکر جمعی ضرورت دارد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ آیتالله سید مصطفی محقق داماد، رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، در بخشی از سخنان خود در دیدار اعضای انجمن اندیشه و قلم، جهل و ناآگاهی را دشمن نخست خیر همگانی و منافع عمومی خواند و گفت: ثمره جامعهای که پرسش نمیکند و پرسشگری متکی به عقل انتقادی و خردورزی نقادانه در آن کمرنگ است، خیر عمومی نیست. در این شرایط، مهمترین کارکرد نهاد مدنی، تزریق آگاهی و ترویج پرسشگری است و باید دغدغه ما اندیشهورزی و جهلزدایی از سپهر عمومی باشد. در این مسیر باید گفتوگو کنیم که چگونه میتوان جامعه را به سمت آگاهی و پرسشگری و دانایی سوق داد.
محقق داماد با طرح پیشنهاد مقابله با جهل و تزریق آگاهی عمومی در جامعه ادامه داد: تحلیل خردمدارانه وقایع تاریخی معاصر نیز آگاهیبخش و روشنگر برای اصلاح روندها و رویکردهای آینده و فراگیری دانایی یک ضرورت است. در جامعه ما افراد ناآگاه زیادی هستند که میتوان در بین آنها آگاهی عمومی ایجاد کرد.
این استاد حقوق در بخش دیگری از سخنانش گفت: امروز تکلیف آگاهیبخشی برای آشنایی مردم با حقوق خود و تکالیف شهروندی داریم و اگر عموم جامعه را به مفهوم و مصداق حق و تکلیف خود آگاه کنیم، راه سودمند و روشنی برای همگان گشودهایم.
محقق داماد توضیح داد: اگر برای رشد فکری مردم احترام قائلیم، باید در آشنایی مردم با حقوق مدنی و فردی و شهروندی و ترویج مفهوم حق برای شهروندان بکوشیم. امروز مکلف به گفتگوی امیدوارانه با مردم هستیم و روشنگری برای آشنایی با مفهوم تکلیف اجتماعی و تلاش نخبگان برای آگاهی و تفکر جمعی ضرورت دارد. البته صحبت با عموم یک کار ظریف و دشوار است و باید درباره شیوه آگاهی بخشی تفکر شود.
نظر دهید