با حضور رئیس بنیاد ملی نخبگان و استاندار گیلان، کارخانه نوآوری این استان گشایش یافت و به بهرهبرداری رسید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ با حضور رئیس بنیاد ملی نخبگان و استاندار گیلان، کارخانه نوآوری این استان گشایش یافت و به بهره برداری رسید.
در ادامه این سفر یک روزه، کارخانه نوآوری گیلان رسما توسط سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و اسدالله عباسی استاندار گیلان به بهره برداری رسید.
توسعه و رونق فضاهای کار فناورانه و خلاق در دولت سیزدهم
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری در مراسم گشایش کارخانه نوآوری گیلان که در ادامه سفر به این استان انجام شد، عنوان کرد: پیشرفت های خوبی در استان گیلان صورت گرفته که قابل قدردانی است. باید فرهنگ دانش بنیان و خلاق در این استان توسعه بیشتری داشته باشد که همین روند در حال انجام است.
وی با بیان این که در دولت سیزدهم برنامههای جدیدی برای توسعه زیست بوم فناوری و نوآوری توسط معاونت علمی و فناوری در حال پیاده سازی است که روند رشد کمی و کیفی شرکت های دانش بنیان و خلاق را سرعت می بخشد ادامه داد: برنامههای جدیدی برای رفع نیازهای اولویتدار کشور به کمک شرکتهای دانشبنیان و خلاق در نظر داریم و نیازهای راهبردی مانند اقلام فناورانه وارادتی ارزبر که اهمیتی راهبردی دارند، در دستور کار حمایت هستند.
افتتاح کارخانه نوآوری گیلان
کارخانه نوآوری گیلان، طی تفاهم نامه 5 جانبه ای میان پارک علم و فناوری گیلان، استانداری، صندوق پژوهش و فناوری و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شد.
در این کارخانه در قالب حمایت معاونت علمی و فناوری 4000 مترمربع فضا در اختیار شرکتهای دانشبنیان و خلاق قرار گرفته است که 2200 متر مربع آن مسقف است. دو سوله نوآوری، در این کارخانه زمینه ساز تبدیل ایده های نوآورانه به محصولات و خدمات ایرانساخت هستند.
شرکتهای فناور و خلاق مستقر در این کارخانه نوآوری، در حوزه های الکترونیک، مکانیک و شیمی مستقر هستند و با انعقاد تفاهم نامه های متعددی با دانشگاه های گیلان، شهرداری رشت و بخش خصوصی این تعداد افزایش خواهد یافت.
فضای کار اشتراکی، فضای کاری اختصاصی از ظرفیتهای این کارخانه نوآوری است. فب لب برای ظرفیت استقرار شتبادهنده های تخصصی با استقرار تجهیزات اختصاص و استفاده از ظرفیت آزمایشگاه های همکار و استفاده از ظرفیت های پارک برای صنعتی سازی و ابزارسازی در نظر گرفته شده است. همچنین کارگاه ابزارسازی برای انجام فعالیت استرتاپ ها در حوزه مکانیک ایجاد شده است.
تفاهم نامه هایی با شهرداری رشت، سرمایه گذاران بخش خصوصی، کارگزاران فناوری، دانشگاه ها، سازمان فنی و حرفه ای و کمیته امداد منعقد شده است تا زمینه تجاری سازی ایده های نوآور این کارخانه فراهم شود.
مقدمات احداث کارخانه نوآوری گیلان، با حضور معاون علمی و فناوری تابستان سال 1399 و با انعقاد تفاهم نامه ای انجام شد و شرکت شار تدبیر پژوه، فرآیند احداث این کارخانه را آغاز کرد. شتابدهنده تخصصی شار در حال جذب ایدههای نوآورانه و حمایت از شرکت های فناور و مستقر در این کارخانه و فرآیند تجهیز و بازسازی از سال 1399 آغاز شده است و اکنون یک سری رویدادها و نشست ها به صورت غیر رسمی آغاز شده است که با حضور ستاری بهره برداری خواهد رسید.
بازدید از خانه خلاق و نوآوری گیلان
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری، به خانه خلاق و نوآوری گیلان رفت و ضمن بازدید از دستاورد شرکتها و تیمهای خلاق مستقر، با فعالان این حوزه گفتوگو کرد و در جریان فعالیتها و توانمندیهای آنان قرار گرفت.
تمرکز این مرکز نوآوری بر روی فناوری های آموزشی است و شرکت دانش بنیان زیرساخت خلاق فرتاک آموزش در قالب این مرکز، برای 60 نفر اشتغال ایجاد کرده است. محصولات خلاقی همچون هم ترم، بی درنگ، کوله پشتی، ماژیک، کلاسه از محصولات این شرکت دانش بنیان هستند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری با حضور در خانه خلاق و نوآوری گیلان از دستاوردهای شرکتها و تیمهای خلاق مستقر در این خانه خلاق و نوآوری بازدید کرد. خانه خلاق و نوآوری گیلان با متراژ: حدود 399 متر مربع، ۱۸ شرکت و تیم که از این تعداد 6 شرکت دانش بنیان، 5 شرکت خلاق، 2 هسته و 4 شرکت دانش بنیان و خلاق هستند که روی تمام زمینههای تعریفشده صنایع خلاق متمرکز است.
خانه خلاق و نوآوری گیلان، نخستین و بزرگترین و تنها خانه خلاق در شمال کشور است بهعنوان یکی از نخستین خانههای خلاق و نوآوری شهرستانها، افتتاح شد.
تمرکز این خانه خلاق و نوآوری، که زیرنظر پارک علم و فناوری گیلان در حال فعالیت است، به طور جامع بر روی 8 شاخص معاونت علمی و فناوری از صنایع خلاق متمرکز است. تا مهرماه سال 1400، تعداد شرکتهای خلاق و نوآوری این استان حدود 10 مورد بود که اکنون به 22 شرکت خلاق و نوآوری افزایش یافته است. این آمار سبب شده تا گیلان، رتبه نهم را در میان تمام استانهای کشور به خود اختصاص دهد.
مدل درآمدی خانه خلاق و نوآوری گیلان از شرکتها، تیم ها و استارتاپ های مستقر بصورت اجاره فضا است و با سرمایه گذاری بخش خصوصی، ساختمان خانه خلاق تامین شده است.
حجم سرمایه گذاری انجام شده تا کنون نزدیک به ۲۰ میلیارد ریال است که توسط پارک علم و فناوری گیلان هزینه شده است.
میزان حمایت معاونت علمی ۲ میلیارد ریال بوده که به عنوان بخشی از مبلغ رهن ساختمان پرداخت شده است.
افتتاح فضای کار اشتراکی و مرکز نوآوری مکعب
در ادامه این سفر، ستاری با حضور در پارک علم و فناوری گیلان، ضمن افتتاح فضای کار اشتراکی، از تیمهای این پارک علم و فناوری و دستاورد شرکتهای فناور و خلاق مستقر، بازدید میکند.
ستاری در ادامه سفر یک روزه به استان گیلان، مرکز نوآوری مکعب را افتتاح میکند و با حضور در استانداری گیلان با فعالان دانش بنیان، خلاق و مسوولان استانی گفت و گو خواهد کرد.
نظر دهید