رئیس بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه توسعه هوش مصنوعی در کشور، باید بر اساس یک مدل اقتصادی پایدار باشد وگرنه در حد پژوهشهای دانشگاهی باقی میماند، گفت: برای عبور از مرحله تحقیقاتی به کاربردی، نیازمند یک شبکه ارتباطی و یک زبان مشترک بین نخبگان، صنعتگران و سیاستگذاران هستیم.

به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان، حسین افشین معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به روند توسعه هوش مصنوعی در ایران از سال ۲۰۱۰، بیان کرد: این فناوری ابتدا در خودروهای خودران، سیستمهای هدایت پزشکی و مدیریت ترافیک مطرح شد و امروز، با عبور از مرحله نظری، وارد کاربردهای صنعتی و عملیاتی شده است.
وی با اشاره به اینکه هوش مصنوعی دیگر یک موضوع آکادمیک صرف نیست، گفت: زمانی در مورد هوش مصنوعی تنها بحثهای نظری مطرح میشد، اما امروز کشور با نسل جدیدی از پروژههای عملیاتی در حوزه نفت، سلامت، شهرهای هوشمند و صنعت مواجه است. این تغییر مسیر، نتیجه سرمایهگذاری هدفمند و ورود جدی مهندسان خلاق به این عرصه است.
معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانشبنیان رئیسجمهور، به نقش رویداد «پلتاک» در توسعه زیستبوم هوش مصنوعی کشور، این رویداد را حلقه اتصال میان حاکمیت، صنعت و جامعه علمی دانست و گفت: ما برای عبور از مرحله تحقیقاتی به کاربردی، نیازمند یک شبکه ارتباطی و یک زبان مشترک بین نخبگان، صنعتگران و سیاستگذاران هستیم. پلتاک دقیقاً چنین نقشی ایفا میکند و فضای تقاطع ایدهها، تبدیل مفاهیم علمی به محصولات و جذب سرمایه برای پروژههای کلان هوش مصنوعی است.
رییس بنیاد ملی نخبگان که در نخستین کنفرانس بینالمللی هوش مصنوعی و رویداد پلتاک سخن میگفت، با بیان اینکه توسعه هوش مصنوعی در کشور، باید بر اساس یک مدل اقتصادی پایدار باشد وگرنه در حد پژوهشهای دانشگاهی باقی میماند، تأکید کرد: کشورهایی که در هوش مصنوعی پیشرو هستند، زیستبوم تجاری مبتنی بر این فناوری را شکل دادهاند. ما نیز باید مسیر توسعه را بهگونهای طراحی کنیم که سرمایهگذاری در این حوزه برای بخش خصوصی جذاب باشد. امروز باید به این سؤال پاسخ دهیم: چگونه هوش مصنوعی را به یک مزیت رقابتی در اقتصاد کشور تبدیل کنیم؟
**
بنیاد ملی نخبگان در شبکههای اجتماعی:
بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn