بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/03/22 - 12:12
  • - تعداد بازدید: 1287
  • - تعداد بازدیدکننده: 40
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام‌نور کهگیلویه‌وبویراحمد در گفت‌و گو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

توسعۀ همه‌جانبه در سایه توجه به هویت ملی دست یافتنی می‌شود

سراج گفت: توسعۀ پایدار تنها زمانی معنا پیدا می‌کند که علاوه بر پیشرفت علم و فناوری، ابعاد انسانی افراد جامعه نیز مورد توجه باشد و علوم‌انسانی دوشادوش فناوری رشد کنند.

~/Asset/News/News/Image/توسعه.jpg

سیدعلی سراج؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام‌نور کهگیلویه‌وبویراحمد در گفت‌و با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اهمیت پژوهش و تحقیقات کابردی در حوزه علوم‌انسانی، گفت: سرمایه‌های اجتماعی کشور باید در راستای صحیح بکار گرفته شوند.


وی افزود: گسترش بی‌اعتمادی در جامعه، وجود مسائل و مشکلات جدی در حاشیه‌نشینی، افزایش آسیب‌های اجتماعی مانند اعتیاد و حتی بروز نزاع‌های قبیله‌ای، همگی نشان‌دهندۀ لزوم گسترش تحقیقات کاربردی در حوزه علوم‌انسانی است.


سراج ادامه داد: افزایش بودجه پژوهشی، تصویب قوانین محکم برای الزام‌آور شدن دستگاه‌ها به پیوست فرهنگی و همچنین تعامل بیشتر سازمان‌ها و نهادها با فعالان و دستگاه‌های فرهنگی یک ضرورت است.


عضو شورای علمی بنیاد نخبگان کهگیلویه‌وبویراحمد با اشاره به تعریف صحیح توسعه‌یافتگی، اظهار داشت: کشورهای غربی توسعه‌یافته، چرخۀ پیشرفت را طی کردند و در علم و فناوری به اوج رسیدند تا جایی که به ثروت و قدرت بالایی نیز دست یافتند اما همین کشورها معضلات بسیاری در مسائل انسانی دارند. تغییر آرمان‌خواهی،گسترش یأس، افزایش ناامیدی، بحران هویت و شکل‌گیری انسان‌های کاذب بدون توجه به ابعاد انسانی، ازجمله مواردی است که نشان می‌دهد توسعۀ فناوری به تنهایی نمی‌تواند سبب سعادت جوامع شود. به‌عبارت دیگر، توسعۀ همه‌جانبه بدون توجه به ابعاد انسانی محقق نمی‌شود همچنین توسعۀ همه‌جانبه بدون توجه به هویت ملی، دست یافتنی نیست.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه پیام‌نور کهگیلویه‌وبویراحمد با اشاره به لزوم برقراری ارتباط دانشگاه خاصه گروه‌های علوم‌انسانی با جامعه، گفت: دانشگاه معتقد است جامعه و دستگاه‌های دولتی علم ندارند و از آن سو، دستگاه‌ها نیز اعتقاد دارند دانشگاهیان تجربه کافی ندارند و نمی‌توانند نظرات کاربردی بیان کنند. علاوه بر این موارد، پیوست فرهنگی نیز جدی گرفته نمی‌شود.


وی با اشاره به اینکه باید مسیر به‌گونه‌ای باشد که در پروژه‌های کلان و ملی، مسائل فرهنگی مورد توجه قرار گیرند بطوریکه مروج هویت فرهنگی و دینی و همچنین بیانگر وحدت فرهنگی باشد، افزود: یکی از مشکلات اساسی کشور در حوزه فناوری، فقدان‌حضور متخصصان و محققان حوزه علوم‌انسانی است. همین امر سبب می‌شود در اغلب موارد دستاوردها منطبق با فرهنگ نباشد که همین مورد نیز لطمات بسیاری در پی دارد.


سراج تأکید کرد: توسعه‌ ای کارساز است که علاوه بر ارتقاء کیفیت زندگی جامعه بشری با حصول فناوری، بتواند هویت و شخصیت انسانی را نیز حفظ کرده و آرامش زندگی جامعه و فرد را افزایش دهد تا فرد بیش از گذشته حس خوشبختی کند.


عضو شورای علمی بنیاد نخبگان کهگیلویه‌وبویراحمد ادامه داد: بحران‌های بزرگ جهان مدرن مانند فردگرایی و یا مشکلات زیست‌محیطی ناشی از عدم‌توجه به ابعاد انسانی است؛ این در حالیست که در فرهنگ ایرانی خاصه در ادبیات چاره و راه‌حل آنان وجود دارد. بنابراین اگر متخصصان فن وسرآمدان علوم‌انسانی بکارگرفته شوند، می‌توانند از بروز این چالش‌های جلوگیری کنند. سرچشمه‌های فرهنگی جامعه بومی باید تقویت شده و از آنها برای رسیدن به توسعۀ همه‌جانبه استفاده کرد.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 156756
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین