بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1400/09/25 - 20:00
  • - تعداد بازدید: 402
  • - تعداد بازدیدکننده: 124
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

جدیدترین محصولات ایران‌ساخت و فناوری های نوین در حوزه انتظامی رونمایی شد؛ ستاری: استفاده از ظرفیت دانش‌بنیان‌ها در حوزه انتظامی هزینه‌ها و تلفات را کاهش می‌دهد

گردهمایی علمی و نمایشگاه تخصصی و فناوری های نوین انتظام و امنیت با حضور معاون علمی و فناوری رییس‌جمهوری و   فرمانده کل انتظامی کشور برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/satarinaja.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس ‌جمهوری پس از بازدید از این نمایشگاه شهدای انتظامی و دستاوردهای این مجموعه برای حفظ امنیت کشور گفت و ادامه داد: این سلحشوری که در حوزه های مختلف خود را نشان داده و این تلاش بی پایان که این عزیزان دارند، جای قدردانی ملی دارد.


ورود پلیس به حوزه‌های گسترده‌تری از فناوری


معاون علمی و فناوری رئیس جمهور بیان این‌که پلیس در آینده باید وارد حوزه ها گسترده‌تری از فناوری شود، گفت: باید با نزدیک شدن دیدگاه‌ها، آشنایی با ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق ظرفیت استفاده از فناوری‌های بومی در حوزه انتظامی بیش‌تر شود.


ستاری با بان این‌که معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری آماده همکاری است و از ورود محصولات دانش‌بنیان و فناوری‌ها به این حوزه حمایت می‌کند، ادامه داد: رسوخ فناوری‌های نو به این حوزه ضمن کاهش هزینه‌ها، به عملکرد بالاتر و حفظ سرمایه‌های امسانی منجر می‌شود؛ فناوری‌هایی که شرکت‌های دانش‌بنیان و خلاق در آن چیزی کم ندارند.



حضور سرمایه‌گذاری بخش خصوصی برای تبدیل پژوهش به محصول


ستاری با تاکید بر این موضوع که هزینه‌کرد دولت در پژوهش به محصول منجر نمی‌شود، افزود: شاید بتوانیم با پول دولت، نیروی انسانی تربیت و آزمایشگاه تاسیس کرد اما محصول، حاصل سرمایه گذاری بخش خصوصی است. دانشگاه ها نمی توانند محصول تولید کنند  چون ساختار آن را ندارند.


وی افزود: در کشور ما و در حوزه پژوهش، کم خرج ‌نمی شود اما محصولاتمان متناسب با این حجم پژوهش نیست؛ ما پژوهشگاه‌های بسیاری در کشور داریم و به طور مثال در علوم ‌پزشکی حدود ۸۰۰ پژوهشگاه در کشور وجود دارد. تعداد پژوهشگاه ها در حوزه علوم و دستگاه ها نیز زیاد است اما لازم است با ایجاد فضای سرمایه‌گذاری بخش خصوصی، پژوهش به محصول تبدیل شود.


 


ستاری ادامه داد: تحولی که طی سالیان اخیر در حوزه دانش بنیان رخ داد سبب شد تا زیست بوم‌ جدیدی در کنار دانشگاه ها توسعه بیابد. این زیست‌بوم به یاری بخش‌های کشور از جمله دفاعی نیز آمده است و بخش‌های مختلف می‌توانند با کمک شرکت‌های دانش‌بنیان، آسانن‌تر و با هزینه کم‌تری محصول مورد نظرشان را تولید کنند.


معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با تاکید بر این که نوآوری ماحصل سرمایه‌گذاری بخش خصوصی روی ایده‌های نوآورانه است، ادامه دا: نوآوری از محل شرکت های خصوصی بیرون می آید و تنها در صورت میدان دادن به فعالان این حوزه است که می‌توانیم توسعه را شاهد باشیم.


ستاری با اشاره به این موضوع که حمایت از بخش خصوصی سبب پیشرفت در توسعه فناوری شد، افزود: الان با سه شرکت‌ خصوصی که حتی یک ریال از دولت پول نگرفته اند، واکسن انسانی تولید می کنیم.


وی ادامه داد: تفاوت ‌یک‌ کارآفرین با یک شرکت دولتی آن است که آن کارآفرین، از جیب خودش روی پروژه سرمایه می گذارد و این، با پول دولت خیلی فرق دارد. ما در پژوهشگاه های دولتی باید تنها کمک کننده به پژوهش باشیم‌ و نه مجری آن.


رئیس بنیاد ملی نخبگان، ضمن ارائه پیشنهاد به نیروی انتظامی برای بهره گیری از الگوهای موفق همکاری سازمان ها و شرکت‌های دانش‌بنیان گفت: نیروی انتظامی شبکه ای از شرکت ها را دارد و باید از آنها برای حل مسائل استفاده کند. نیروی انتظامی، ‌نیرویی پیشرو برای تولید فناوری است که می تواند تغییرات جدی در این حوزه ایجاد کند.


ستاری با اشاره به ظرفیت شرکت های دانش بنیان که حالا دیگر به بلوغ رسیده و می‌توانند بازویی برای پیشبرد اهداف ناجا باشند، ادامه داد: نیروی انتظامی حتما از ظرفیت این شرکت ها استفاده کند. شما می توانید در امور مرتبط به خود، بدون آنکه هزینه ‌کنید، از ظرفیت این شرکت ها استفاده کنید.


 


الگوی همکاری وزارت دفاع با شرکت های خصوصی را در ناجا پیاده کنید


ستاری با توصیه به این مقوله که نیروی انتظامی باید به شیوه کاری وزارت دفاع با شرکت های خصوصی استناد کند، افزود: باید به ساختارهایی که در وزارت دفاع انجام شده، توجه ‌کنید. آن ساختارها برای اینکه بتوانید به نحو مطلوب تری با بخش خصوصی کار ‌کنید، بسیار مناسب است.


معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با بیان آن که 25 درصد شرکت های دانش بنیان، در حوزه دفاع هستند که خیلی از آن شرکت ها می توانند خدمات متنوعی را به نیروی انتظامی ارائه دهند، گفت: مشابه این ساختارها باید در نیروی انتظامی ‌پیاده شود چون به خوبی نتیجه بخش بوده است. در معاونت علمی و فناوری، این آمادگی را داریم تا در قالب طرح های کلان ملی فناوری، نیازهای نیروی انتظامی را تامین کنیم؛ مثلا سرباز را از مرزبانی حذف کرده و پروژه ای تعریف کنیم ‌تا تلفات انسانی را به مدد فناوری کاهش دهیم. این مهم قطعا با حضور فناوری ممکن خواهد بود.



ضرورت تزریق فناوری های بیشتر به نیروی انتظامی


سردار حسین اشتری فرمانده کل انتظامی کشور در این گردهمایی ضمن اشاره به  به تنوع و پیچیدگی های ماموریتی مجموعه انتظامی جمهوری اسلامی ایران، بر اهمیت بهره مندی از فناوری در این حوزه تاکید کرد و گفت: مجموعه انتظامی علاوه بر پیچیدگی ماموریت ها و حضور شبانه روزی در تمامی صحنه ها در راستای ارتقاء خدمت رسانی به مردم لازم است که برای آمادگی بیش از پیش، ظرفیت هایی را ایجاد کند تا بتواند با اقدامات پیشگیرانه از وقوع جرایم پیشگیری و در صورت وقوع با آنها برخورد کند بنابراین لازم است که از فناوری های نوین و تکنولوژی روز بهره ببریم.


 


طرح جامع ساختار و سازمان فرماندهی انتظامی کشور


فرمانده کل انتظامی کشور به تصویب طرح جامع ساختار و سازمان فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران توسط فرماندهی معظم کل قوا اشاره کرد و ادامه داد: تصویب طرح جامع ساختار و سازمان انتظامی قطعا تحولی عظیم را در مجموعه انتظامی ایجاد خواهد کرد؛ تصویب طرح جامع ساختار و سازمان انتظامی نقطه عطفی در تاریخ مجموعه انتظامی است و می توان گفت که تاکنون شاهد چنین تحولی در مجموعه انتظامی نبوده ایم از این رو می طلبد بیش از گذشته برای خدمت رسانی به مردم آماده باشیم.


وی به اهمیت هوشمندسازی پلیس و اقدامات فرماندهی کل انتظامی کشور در این خصوص اشاره و خاطرنشان کرد: در بحث هوشمند سازی اقدامات خوبی انجام شده است اما در این حوزه بیش از پیش بایستی گام های موثرتر برداریم چراکه تا رسیدن به نقطه مطلوب فاصله داریم.


 


فرمانده کل انتظامی کشور در ادامه با تاکید بر استفاده از امکانات و ظرفیت های موجود برای رسیدن به پلیس در تراز انقلاب اسلامی گفت: به واسطه ماموریت های سنگین و پیچیده و تحقق فرمایشات مقام عظمای ولایت امام خامنه ای عزیز "مدظله العالی" و همچنین نیاز جامعه اسلامی لازم است که در حوزه هوشمندسازی پلیس از ظرفیت تمامی پژوهشگران و محققانی که در این زمینه فعالیت دارند، بهره ببریم.  


 


وی خاطرنشان کرد: به فرموده مقام معظم رهبری بایستی با نوآوری تمامی مشکلات را حل کنیم از این رو لازم است که خود رادر همه ابعاد (خصوصا معنوی، اعتقادی، دینی و ....) تقویت کنیم؛ بحمدالله مجموعه انتظامی در راستای حرفه ای شدن، بهره بردن از فناوری های نوین و ... پیشتاز بوده چه بسا در حوزه هوشمند سازی نیز اقدامات موثری هم انجام داده است.


سردار اشتری همچنین عنوان کرد: بنا به تاکیدات مقام معظم رهبری امام خامنه ای عزیز "مدظله العالی" در راستای رسیدن به نقطه مطلوب "بایستی زیرساخت ها را تقویت کنیم"؛ انشاالله با ظرفیت های موجود و همت تمامی همکاران، معاونان، مدیران و پژوهشگران و عنایت دولت سیزدهم به تمامی ماموریت های ناجا، می توانیم به اهداف مدنظر برسیم.


فرمانده کل انتظامی کشور ضمن گرامیداشت یاد و خاطره امیر سرلشکر شهید منصور ستاری گفت که این شهید والامقام با ایثار و از خودگذشتکی نقش تاثیر گذاری در دوران دفاع مقدس داشته که بایستی بیش از این ها به ایثار و رشادت های این شهید معزز پرداخته شود.


 


این گردهمایی و نمایشگاه، از جدیدترین محصولات حوزه هایی چون هوش مصنوعی، علوم شناختی، صوتیات، سایبر، پرتوی هسته ای، شیمی نوین و کوانتوم در حوزه انتظامی و شتابدهی در آستانه برنامه هفتم توسعه رونمایی شد.


 


مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری


#17


 


  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 149796
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین