بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1395/12/15 - 19:50
  • - تعداد بازدید: 2403
  • - تعداد بازدیدکننده: 44
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان ​خبر داد:

جشنواره رویش دماوند با همکاری دانشگاه آزاد اسلامی برگزار می‌شود

نشست شورای سیاست‌گذاری هشتمین جشنواره رویش بنیادهای نخبگان پهنۀ دماوند و ششمین جشنواره ملی مخترعان دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.

/Asset/News/News/Image/منتظر7.JPG{}

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ جلسه سیاست‌گذاری هشتمین جشنواره رویش بنیادهای نخبگان پهنۀ دماوند و ششمین جشنواره ملی مخترعان دانشگاه آزاد اسلامی با حضور دکتر منتظر؛ معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان و معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد اسلامی در محل سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی برگزار شد.


در این نشست، دکتر غلامعلی منتظر؛ معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان با اشاره به برگزاری جشنواره‌های رویش در کشور، گفت: استان‌های کشور به شش پهنه تقسیم‌بندی شده‌اند و در طول سال، یک جشنواره رویش در هر پهنه برگزار می‌شود.


وی افزود: شناسایی، هدایت و حمایت از افرادی که در حوزه اختراعات توان و قابلیت بالاتری نسبت به دیگران دارند، مهمترین هدف برگزاری جشنواره‌های رویش است.


منتظر با بیان اینکه اختراع باید به‌سمت تولید محصولی کاربردی هدایت شود، ادامه داد: مهمترین حمایت بنیاد ملی نخبگان از اختراعات برگزیده در جشنواره‌های رویش، تسهیل مسیر تبدیل آنها به محصولی بازارمحور است. به‌عبارت دیگر، بنیاد علاوه بر اهدای جایزۀ نقدی به برگزیدگان، تلاش می‌کند اختراع برگزیده شده در مسیر تجاری‌سازی قرار بگیرد تا در نهایت پس از تبدیل به محصولی نیمه‌صنعتی، به  راه اندازی شرکتی دانش‌بنیان منتج شود.


معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: ارائه مشاوره‌های تجاری‌سازی و چگونگی تولید محصول بازارمحور، کمک‌مالی برای تولید محصول نیمه‌صنعتی و نیمه‌تجاری و نیز حمایت‌ برای ثبت بین‌المللی اختراع توسط بنیاد ملی نخبگان انجام می‌شود.


وی تأکید کرد: علاوه بر موارد فوق برگزیده‌شدن در جشنواره‌های مورد تایید بنیاد ملی نخبگان، امتیازی خاص در آیین‌نامه‌های جایزه‌تحصیلی و تسهیلات نظام‌وظیفه دارد.


معاون برنامه‌ریزی و نظارت بنیاد ملی نخبگان ادامه داد: بنیاد ملی نخبگان آمادگی دارد از هر جشنواره‌ای که در کشور در حوزه اخترعات برگزار می‌شود، حمایت کند و برگزیدگان آن را مورد حمایت قرار دهد به‌شرطی که جشنواره مذکور طبق ضوابط این بنیاد برگزار و برگزیدگان آن نیز براساس شاخصه‌های بنیاد انتخاب و معرفی شوند. در سال‌گذشته نیز چند جشنواره مانند جشنواره اختراعات بسیج مهندسی آذربایجان‌شرقی و نیز انجمن احتراق طبق همین روند و با مشارکت بنیاد ملی نخبگان برگزار شد و در سال آینده نیز این روند ادامه خواهد داشت.


منتظر بیان داشت: بنیاد ملی نخبگان، یاورعلمی همۀ دانشگاه‌های کشور است و هر دانشگاهی که در راستای تحقق اهداف تعیین‌شده جشنواره‌ای برگزار کند که با استانداردهای این بنیاد مطابقت داشته باشد، مورد حمایت قرار می‌گیرد. به‌همین دلیل، جشنواره ربوکاپ دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان یکی از مسابقه‌های مورد تایید بنیاد ملّی نخبگان قرار گرفته است و برگزیدگان آن می‌توانند از سال 1396 از تسهیلات بنیاد بهره‌مند شوند.


وی در ادامه با اشاره به نحوۀ داوری اختراعات، خاطرنشان کرد: در داوری‌ها از همۀ توان کشور استفاده خواهد شد و به‌صورت ملی انجام می‌شود.


منتظر در بخش دیگری با اشاره به اینکه جشنواره‌های رویش به‌صورت ملی برگزار می‌شوند، یادآور شد: یکی از دلایل تقسیم‌بندی کشور به 6 پهنه جلوگیری از طولانی‌شدن فرایند داوری و تردد بی‌دلیل مخترعان بود بدین‌ترتیب هر اختراعی می‌تواند در طول سال در یکی از جشنواره‌های مورد تایید بنیاد ملی نخبگان حضور یابد؛ اشاره به این نکته نیز ضروری است که تنها اختراعاتی می‌توانند در جشنواره‌های رویش شرکت کنند که حداکثر سه‌سال از ثبت آنها گذشته باشد.


در ادامه این نشست، داود ثمری؛ مدیرکل دفتر ارتباط با صنعت و جامعه  دانشگاه آزاد اسلامی، با اشاره به تجربه برگزاری جشنواره اختراعات رویش در سال گذشته، گفت: همکاری و تعامل با بنیاد ملی نخبگان و برگزاری جشنواره با مشارکت بنیاد نخبگان استان تهران یکی از تجربیات خوب دانشگاه آزاد اسلامی است که نتایج بسیار خوبی در پی داشت.


وی با اشاره به امکانات دانشگاه آزاد اسلامی، افزود: این دانشگاه 107 مرکز رشد در سراسر کشور دارد که از امکانات مناسبی برای حضور و فعالیت مخترعان، حرکت در مسیر تجاری‌سازی و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان برخوردار است. علاوه بر آن پارک‌های علمی‌وفناوری خوبی نیز زیر نظر دانشگاه آزاد اسلامی فعالیت می‌کنند.


ثمری از همکاری با بنیاد ملی نخبگان در مسیر حمایت از مخترعان برگزیده جشنواره‌های اخترعات خبر داد و اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی علاوه بر فراهم‌کردن امکان استفاده از ظرفیت‌های این دانشگاه، آمادگی دارد به‌عنوان سرمایه‌گذار در طرح‌های مخترعان شرکت کند.


لازم به‌ ذکر است، این جشنواره در پانزده گروه، پزشکی و تجهیزات‌پزشکی، علوم‌دارویی، شیمی، مهندسی موارد و متالوژی، نفت ‌و گاز و پتروشیمی، صنایع غذایی، پلیمر، الکترونیک و کنترل، هوافضا، مهندسی مکانیک، کشاورزی و منابع طبیعی، برق‌قدرت، مهندسی عمران، مخابرات و کامپیوتر و IT در نیمۀ اردیبهشت‌ماه سال 1396برگزار می‌شود.


در ذیل برگزاری این جشنواره نیز کارگاه‌های آموزشی سه‌گانه، تجاری‌سازی و بازاریابی محصولات فناوری، آینده‌پژوهی فناوری، آشنایی با راه‌کارهای ثبت پتنت بین‌المللی و مالکیت فکری برپا خواهد شد.


هشتمین جشنواره رویش بنیادهای نخبگان پهنۀ دماوند با حضور بنیادهای نخبگان استان‌های تهران، البرز، سمنان، گلستان و مازندران و ششمین جشنواره ملی مخترعان دانشگاه آزاد اسلامی، روزهای 13 تا 15 اردیبهشت‌ماه در تهران برگزار می‌شود.


متقاضیان می‌توانند از تاریخ دهم لغایت بیست‌وچهارم اسفندماه با مراجعه به وبگاه اطلاع‌رسانی جشنواره به نشانی iauctb.bmn.ir برای حضور در جشنواره ثبت‌نام کنند.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 152813
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین