بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/05/31 - 10:55
  • - تعداد بازدید: 731
  • - تعداد بازدیدکننده: 46
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

حضور متخصصان غیرمقیم سبب تسهیل انتقال فناوری و دانش روز به کشور می‌شود

باقری گفت: ایران برای رسیدن به نقطۀمطلوب نیازمند برخورداری از توان و تجربیات تحصیلکرده‌های کشورهای دیگر است؛ خاصه اگر این افراد ایرانیان غیرمقیم باشند که در بهترین مراکز علمی-تحقیقاتی دنیا فعالیت کرده‌اند.

~/Asset/News/News/Image/متخصص غیر مقیم3.jpg

مهدی باقری؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان اظهار داشت: گسترش فرهنگ کارگروهی در اجتماع نخبگانی ضرورتی انکارناپذیر است.


وی افزود: توسعۀ رشته‌های چندوجهی، شبکه‌سازی علمی و استفاده از تخصص‌های متنوع و مهارت‌های مختلف ازجمله مواردی است که برای رسیدن به نتایج مطلوب در تحقیقات و پژوهش‌ها باید به آنها توجه ویژه داشت.


باقری با بیان اینکه کار گروهی مقتضیات و مختصات خاصی دارد، بر ضرورت تقسیم‌کار تأکید کرد و ادامه داد: مکانیزم شکل‌گیری گروه، استقرار نظام ارزشیابی مشخص بر اساس میزان فعالیت و تأثیرگذاری هر فرد و همچنین تعیین سهم مشارکت هر یک از اعضای گروه در کنار تقسیم‌کار منطقی، مواردی است که باید در تشکیل گروه تحقیقاتی به‌طور دقیق مشخص شوند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس با اشاره به ضعف‌های موجود در سیستم ارزش‌گذاری و ارزیابی عملکرد، اظهار داشت: یکی از نقایص موجود در آئین‌نامه‌‎ها و بخش‌نامه‌های داخلی، وجود ارتباط معکوس بین تعداد اعضای گروه و امتیاز فردی است؛ بطوریکه هر چه تعداد یک گروه افزایش یابد، امتیاز هر فرد کاهش خواهد یافت. این موضوع فرد را ناگزیر به فعالیت انفرادی می‌کشاند.


این محقق حوزه مدیریت تصریح کرد: فرهنگ‌ کار گروهی مهمترین عامل در تشکیل گروه تحقیقاتی و پژوهشی است. در بسیاری موارد نیاز است با برگزاری کارگاه‌ها و یا دوره‌های آموزشی، اعضا با چگونگی حضور فعال در یک گروه آشنا شوند و به مهارت کافی برای انجام تحقیقات گروهی دست پیدا کنند.


وی در ادامه با تأکید بر ضرورت توجه به مزیت‌های ذاتی، یادآور شد: مزیت نسبی، اصل سیاست‌گذاری است. عدم‌آمایش صحیح سبب می‌شود تجمع نخبگانی یک تخصص خاص در محلی متراکم شود در حالی که بستر مناسب برای فعالیت در آن زمینۀ تخصصی وجود ندارد و همین موضوع سبب هدررفت منابع، انرژی و حتی توان نیروی‌انسانی متخصص می‌شود. این نکته حتی در نظام آموزش‌عالی نیز به چشم می‌خورد که دانشگاه‌ها بدون توجه به داشته‌ها، قابلیت‌ها و منابع موجود، در همۀ رشته‌ها دانشجو جذب می‌کنند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی بندرعباس در ادامه، متخصصان غیرمقیم را از سرمایه‌های مهم کشور توصیف کرد و با اشاره به لزوم بهره‌گیری از توان حداکثری، گفت: چه از نگاه علم اقتصاد و چه در میزان اثرگذاری در هویت‌بخشی و ارتقاء خودباوری ملی، متخصصان غیرمقیم سرمایۀ ملی هستند که باید در چرخۀ پیشرفت و توسعۀ کشور بکار گرفته شوند. حضور این افراد در دانشگاه‌های کشور، حتی اگر به لحاظ زمانی، کم باشد می‌تواند حس اعتماد به‌نفس دانشجویان و دانش‌آموختگان را افزایش دهد؛ علاوه بر آن در انتقال فناوری و دانش‌روز نیز بی‌شک اثرات مثبتی دارد.


باقری ادامه داد: زیرساخت‌های لازم برای فعالیت متخصصان غیرمقیم باید فراهم شود و از سوی دیگر دانشگاه‌ها و مراکز علمی کشور نیز باید بیش از گذشته برای حضور این افراد راغب باشند. ایران برای رسیدن به نقطۀمطلوب نیازمند برخورداری از توان و تجربیات تحصیلکرده‌های کشورهای دیگر است؛ خاصه اگر این افراد ایرانیان غیرمقیم باشند که در بهترین مراکز علمی-تحقیقاتی دنیا فعالیت کرده‌اند.


وی در پایان تصریح کرد: حضور متخصصان غیرمقیم که در گذشته نه‌چندان‌دور در مقاطع تحصیلی در دانشگاه‌های داخلی تحصیل کرده‌اند و امروز در حوزۀ تخصصی خود، در عرصه‌های بین‌المللی سرآمد و نام‌آشنا هستند، در کنار دانشجویان داخلی سبب می‌شود این افراد برای پیشرفت و رشد، انگیزه مضاعف پیدا کنند.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 156818
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین