بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/05/07 - 12:08
  • - تعداد بازدید: 989
  • - تعداد بازدیدکننده: 42
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
عضو هیئت‌علمی دانشگاه ایلام در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

حضور متخصصان غیرمقیم، هسته‌های پژوهشی را غنی می‌‎کند

محمدزاده،گفت: کشور برای رسیدن به جایگاه مطلوب، باید از همۀ توان علمی و عملی خود که بخش مهمی از آن را متخصصان و محققان غیرمقیم تشکیل می‌دهند، استفاده کند. ملاک، شایستگی افراد و توانمندی تخصصی آنان است که باید در چرخۀ پیشرفت کشور بکار گرفته شود.

~/Asset/News/News/Image/جهانی5.jpg

محمدزاده، منطقی، کاربردی و بازارمحور بودن را از مهمترین شاخصه‌های نتایج پژوهش گروهی برشمرد و گفت: فعالیت گروهی به دلیل حضور تخصص‌های متنوع و دیدگاه‌های مهارتی مختلف، کیفیت و شمولیت بیشتر دارد.


جهانشا محمدزاده؛ عضو هیئت‌علمی دانشگاه ایلام در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم اصلاح مسیر فعالیت‌های اساتید دانشگاهی، گفت: اعضای هیئت‌علمی دانشگاه‌ها باید فعالیت‌های خود را با نیازهای روز جامعه تطبیق دهند.


وی افزود: متأسفانه بسیاری از اساتید دانشگاهی، بخش بسیاری از ساعات حضور خود در دانشگاه را صرف تدریس می‌کنند و رغبتی برای حضور در بخش‌های عملیاتی و پژوهش‌های کاربردی ندارند؛ این در حالی است که تدریس تنها یکی از وظایف اعضای هیئت‌علمی است.


محمدزاده ادامه داد: حضور فعال در حوزه‌های پژوهشی، توان عملیاتی افراد را افزایش می‌دهد و آنان را با فضای واقعی کار تا حدود زیادی آشنا می‌کند. همین روند سبب می‌شود، دانشجویان نیز پس از تحصیل، افراد توانمندتری برای حضور در فضای واقعی اشتغال باشند.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه ایلام با اشاره به مزیت‌های پژوهش گروهی نسبت به فردی، اظهار داشت: در کشورهای پیشرفته و جوامع توسعه‌یافته، پژوهش عمدتاً در قالب گروه انجام می‌شود؛ چراکه فعالیت گروهی به دلیل حضور تخصص‌های متنوع و دیدگاه‌های مهارتی مختلف و همچنین تزریق ایده‌های علم‌محور در هر بخش، کیفیت و شمولیت بیشتر دارد. در واقع در پژوهش‌های گروهی نتیجه؛ منطقی، کاربردی، بازارمحور و مطابق با واقعیات جامعه بیرونی است.


وی تصریح کرد: در این قبیل پژوهش‌ها، هم نیازهای جامعه رفع می‌شود و هم می‌توان خروجی آن را به‌صورت مقاله‌های باکیفیت منتشر کرد.


محمدزاده زمینه‌سازی برای ورود متخصصان غیرمقیم به هسته‌های پژوهشی را یکی دیگر از عوامل غنای این هسته‌ها برشمرد و خاطرنشان کرد: کشور برای رسیدن به جایگاه مطلوب خود، باید از همۀ توان علمی و عملی خود که بخش مهمی از آن را متخصصان و محققان غیرمقیم تشکیل می‌دهند، استفاده کند. ملاک، شایستگی افراد و توانمندی تخصصی آنان است که باید در چرخۀ پیشرفت کشور بکار گرفته شود.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه ایلام با بیان اینکه یکی از بهترین محل‌های برای فعالیت متخصصان غیرمقیم، حضور در هسته‌های پژوهشی است، گفت: این افراد در بهترین مراکز علمی-تحقیقاتی دنیا تحصیل و تدریس و پژوهش کرده‌اند و تجربۀ فعالیت در کشورهای توسعه‌یافته را دارند؛ بنابراین حضور آنان در کنار محققان و متخصصان مقیم، زمینه‌ساز دستاوردهای خوبی خواهد شد.


محقق‌برجستۀ حوزۀ روانشناسی در پایان با تأکید بر لزوم هم‌افزایی دستگاه‌ها و نهادهای مرتبط با حوزه‌های تحقیقاتی، یادآور شد: غالباً گروه پژوهشی براساس نیاز شکل می‌گیرد به‌همین دلیل صرف هزینه و زمان، هدفمند و سودرسان است؛ اما باید دانست نتیجه‌بخش بودن فعالیت‌های این گروه‌ها تا حد بسیاری به حمایت‌های مالی و غیرمالی دستگاه‌ها و سازمان‌های دیگر بستگی دارد. در بسیاری موارد، امکانات و ظرفیت‌های موجود در استانداری‌ها و یا آموزش‌وپرورش می‌تواند مشکل بزرگی از یک گروه پژوهشی حل کند.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 150802
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین