رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام گفت: حضور نخبگان به عنوان مشاور در کنار مسئولان و مدیران ارشد استانی، از راههای اثرگذاری این افراد در جامعه بومی است که البته این مهم نیازمند همکاری و تعامل دستگاههای دروناستانی است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ محمد ایدی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام در خصوص نامگذاری سال جدید توسط مقام معظم رهبری به عنوان سال «جهش تولید با مشارکت مردم»، اظهار کرد: یکی از وظایف بنیاد ملی نخبگان شناسایی مسائل اساسی کشور و حل مسئله است.
وی با بیان اینکه اکنون اصلیترین مسئله کشور، اقتصاد و معیشت مردم است، افزود: این مسئله باید با افزایش تولید و بالابردن بهرهوری با کمک و مشارکت مردم به ویژه نخبگان و سرآمدان حل شود.
رئیس بنیاد نخبگان استان ایلام با اشاره به تنوع برنامهها و طرحهای بنیاد نخبگان، ادامه داد: این برنامهها از دوران دانشآموزی آغاز و تا رسیدن فرد به اثرگذاری در جامعه تخصصی ادامه مییابد و همه شئون و ساحتهای علمی، فرهنگی، حوزوی، کارآفرینی، هنری و غیره را در برمیگیرد.
ایدی اظهار داشت: مهمترین مشخصه فرد نخبه، خدمترسانی و اثرگذاری در رشد و تعالی و پیشرفت جامعه بومی است؛ با این تعریف، خارج شدن از گردونه خدمترسانی به کشور برابر با خروج از دایره نخبگانی است.
وی با اشاره به طرح تشکیل و توسعه هیئتهای اندیشهورزی نخبگانی، اظهار داشت: این طرح در راستای تحقق اهداف سند راهبردی کشور در امور نخبگان مبنی بر گسترش تعامل سطوح مختلف حاکمیتی برای مشارکت اجتماعات نخبگانی در امور مسئلهشناسی، آیندهنگاری، تصمیمسازی و برنامهریزی در دستگاههای اجرایی در دست اجراست. حمایت از نظرات نهادها و اجتماعات نخبگانی به منظور ایجاد حس تعهد، دلبستگی و مسئولیتپذیری نسبت به رفع چالشها، از اهداف دیگر این شیوهنامه است. بنیاد نخبگان استان تاکنون چندین هیئت اندیشهورزی با مشارکت دستگاههای اجرایی تشکیل داده است.
ایدی اضافه کرد: حضور نخبگان به عنوان مشاور در کنار مسئولان و مدیران ارشد استان، یکی دیگر از راههای اثرگذاری این افراد در جامعه بومی است که البته این مهم نیازمند همکاری و تعامل دستگاههای دروناستانی است.
وی با اشاره به آییننامه جذب نخبگان در دستگاههای اجرای، خاطرنشان کرد: راهبردهای اصلی بنیاد ملی نخبگان در اجرای آییننامه، استفاده از ظرفیت نخبگانی، ارتقای روشهای مدیریتی کشور و تکیه بر نیروی جوان و متخصص داخلی با توجه به نقشه راه علمی کشور در بیانیه گام دوم انقلاب، ایجاد ارتباط میان اجتماع نخبگان و دستگاههای اجرایی به منظور حل مسائل اصلی کشور و نگهداشت نخبگان در چرخه خدمترسانی به جامعه است. تاکنون سه فراخوان جذب توسط بنیاد ملی نخبگان برگزار شده که در دو فراخوان نخست در استان تعداد ۲۸ نفر از نخبگان جهت جذب در دستگاههای اجرایی استان شناسایی و معرفی شدند. در فراخوان سوم نیز که در پایان سال گذشته برگزار شد ۲۰ نفر در دستگاههای اجرایی ایلام جذب میشوند.
ایدی در خصوص برنامه برای شناسایی و هدایت استعدادهای برتر دانشآموزی نیز تصریح کرد: بنیاد ملی نخبگان با همکاری وزارت آموزش و پرورش، اجرای برنامه «شهاب» برای شناسایی و هدایت استعدادهای برتر را در همه استانهای کشور در حال اجرا دارد. هدف اصلی این برنامه، شناسایی دانشآموزان دارای استعدادهای برتر کشور و هدایت آنان در مسیر تحصیل باکیفیت، مهارتآموزی و پرورش استعدادهای خاص آنان است. در این برنامه استعدادهای کلامی، ریاضی، هنری، فضایی، حرکتی و ورزشی، اجتماعی، فرهنگ دینی و علوم تجربی دانش آموزان شناسایی میشود.
وی یادآور شد: این برنامه، مهمترین برنامه شناسایی مستعدان برتر در عرصه آموزش عمومی و اولین همکاری گسترده بنیاد ملی و وزارت آموزش و پرورش کشور است که از سال تحصیلی ۹۴-۱۳۹۳ در تمامی استانهای کشور اجرا شده است. در استان ایلام نیز این طرح هر ساله به صورت مشترک توسط بنیاد نخبگان استان و ادارهکل آموزش و پرورش اجرا و پیگیری میشود.
ایدس خاطرنشان کرد: توسعه کانونهای مردمی شناسایی و هدایت مستعدان، توسعه فعالیت مستعدان در مدارس و مراکز یادگیری مناطق محروم، اعطای راتبه تحصیلی دانشآموزان منتخب (راتبه دانای ایران)، بازدیدهای دانشآموزان مستعد (طرح ایران گشت)، برنامه دوست علمی، برنامه مدرسه خلاقیت و هستههای مربیمحور دانشآموزی از مهمترین برنامههای بنیاد ملی نخبگان در حوزه دانشآموزی است.
***
برای اطلاع از طرحهای بنیاد ملی نخبگان اینجا کلیک کنید.