بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1397/01/18 - 14:11
  • - تعداد بازدید: 1616
  • - تعداد بازدیدکننده: 77
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

ساکنان خانه ملت بهترین نوع حمایت از اجتماع نخبگانی را چه می‌دانند؟

حمایت از اجتماع نخبگان بومی در قالب اعطای تسهیلات، یکی از ملزومات تمام کشورها است؛ اما نوع و چگونگی حمایت همواره یکی از مسائل مهم جوامع است.

~/Asset/News/News/Image/خانه ملت 9.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بنیاد ملی نخبگان،  حمایت از اجتماع نخبگان بومی در قالب اعطای تسهیلات، یکی از ملزومات تمام کشورها است؛ اما نوع و چگونگی حمایت همواره یکی از مسائل مهم جوامع است. در ادامه نگاهی خواهیم داشت به دیدگاه های برخی نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخصوص نحوه حمایت از اجتماع نخبگانی.



اقدامات منطقی معاونت‌ علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و بنیاد ملی نخبگان در توانمندسازی اجتماع نخبگانی



محمدباسط درازهی؛ عضو کمیسیون آموزش‌وتحقیقات و نمایندۀ مردم سراوان در مجلس‌شورای‌اسلامی با بیان اینکه تبدیل دستاوردهای علمی به فناوری و در نهایت ثروت یکی از ملزومات کشور برای پیشرفت  توسعه است، می‌گوید: در برخی حوزه‌ها مانند
ICT خوشبختانه نتایج خوبی حاصل شده است که بخش زیادی از این موفقیت به دلیل رویکرد، برنامه‌ریزی و اقدامات مناسب و منطقی معاونت‌ علمی‌وفناوری ریاست‌جمهوری و بنیاد ملی نخبگان خاصه در بحث توانمندسازی اجتماع نخبگانی است.


وی با اشاره به لزوم حمایت از اجتماع نخبگانی، توان‌افزایی و مهارت‌آموزی را بهترین نوع پشتییبانی از این افراد دانسته و ادامه می دهد: نخبگان و مستعدان‌برتر باید از طریق عملیاتی‌کردن ایده‌ها و اندیشه‌های خود، سهم بالایی در تولید ناخالص ملی داشته باشند. برای رسیدن به این هدف، اولین گام افزیش مهارت و توانمندی آنان در ابعاد عملیاتی است.



لزوم بکارگیری ظرفیت‌های مجلس‌شورای‌اسلامی برای حمایت از نخبگان



فاطمه ذوالقدر؛ عضو کمیسیون فرهنگی و نماینده مردم تهران در مجلس‌شورای‌اسلامی نیز با اشاره به اینکه نخبه‌پروری یکی از امور مهمی است که باید مورد توجه همۀ دستگاه‌ها باشد، می گوید: در این بین ظرفیت‌های مجلس‌شورای‌اسلامی نیز باید برای رسیدن به این مهم بکار گرفته شود تا افراد به بهترین شکل در مسیر توانمندسازی قرار بگیرند.


وی می افزاید: اشتغال‌زایی و توسعۀ اقتصادی ‌استانی و کشوری تنها با نخبه‌گماری حاصل می‌شود.



نیروی‌انسانی متخصص و توسعه یافتگی



اقبال محمدیان؛ عضو کمیسیون عمران و نمایندۀ مردم رامهرمز در مجلس‌شورای‌اسلامی نیز با بیان اینکه کشور در مسیر توسعه قرار دارد، بیان می‌کند: این توسعه به دلیل توجه بیش از حد به موضوعات آماری و نظری، به صورت نامتوازن است.


وی خاطرنشان می کند: بزرگترین مانع در راه رسیدن کشور به توسعه‌یافتگی عدم‌استفاده صحیح و به‌جا از نیروی‌انسانی متخصص است که این موضوع ناشی از ضعف‌مدیریت منابع انسانی است. به عبارت دیگر، در بسیاری موارد افراد متخصص، توانایی لازم در ابعاد عملیاتی را ندارند.


محمدیان حوزۀ کارآفرینی را یکی از مصادیق توانمندی نخبگانی برشمرده و می‌گوید: حرکت به سمت کارآفرینی نیازمند زیرساخت و امکانات خاصی است که تا آنها فراهم نشود، این مهم میسر نخواهد شد. علاوه بر آن، این مهم به توانمندسازی و ارائه آموزش‌های لازم به جامعۀ هدف هم نیاز دارد.



توانمندسازی بهترین نوع حمایت از اجتماع نخبگانی


احمد همتی؛ سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان و نمایندۀ مردم سمنان در مجلس‌شورای‌اسلامی نیز با اشاره به اینکه بهترین نوع حمایت، توانمندسازی افراد است، تصریح می کند: موضوع حمایت یک مسئلۀ دوسویه است؛ هم دولت و مجلس و دیگر دستگاه‌ها باید حامی باشند و هم فرد برخوردار از تسهیلات باید به بهترین شکل ممکن از این حمایت استفاده کند تا به فردی مؤثر در کشور تبدیل شود.



ضرورت حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی با بهره‌مندی از توان و اندیشه نخبگانی



عبدالرضا مصری؛ نمایندۀ مردم کرمانشاه و عضو کمیسیون برنامه‌و‌بودجه مجلس‌‎شورای‌اسلامی نیز یادآور می‌شود: هیچ فردی نمی‌تواند به همۀ تخصص‌های لازم برای رفع مشکلات کشور تسلط داشته باشد؛ بنابراین لازم است مسؤولان کشور از تفکر و توان نخبگانی کشور برخوردار شوند.


مصری در ادامه با اشاره به ضرورت حرکت به سمت اقتصاد مقاومتی، می افزاید: تنها با حرف زدن و شعار دادن نمی‌توان به اقتصادی مقاوم رسید. رسیدن به نقطۀ مطلوب نیازمند اندیشۀ نخبگانی، عزم اجرایی و البته چابکی سیستمی است. در این مسیر، قطعاً افرادی بیشترین تأثیر را دارند که علاوه بر دانش، در ابعاد عملی نیز فردی توانمند باشند.



لزوم
طراحی و اجرای برنامۀ توانمندسازی، متناسب با نیازهای واقعی اجتماع نخبگانی


حجت‌الاسلام‌و‌المسلمین سید محمدحسن ابوترابی؛ عضو کمیسیون تلفیق مجلس‌شورای‌اسلامی ضمن بیان اینکه اگر قانون اساسی به عنوان نقشه‌راه سرلوحه قرار بگیرد و راهکارهای صحیح برای اجرای آن در نظر گرفته شود، بستر لازم برای پیشرفت کشور فراهم خواهد شد، تأکید می‌کند: بهترین نوع قدردانی از دستاوردها و فعالیت‌های نخبگانی، استفاده از این افراد برای رسیدن به نقطۀ مطلوب است.


وی معتقد است: وجود هر سرمایه‌ای برنامه و راهکار مناسب را طلب می‌کند، باید برنامۀ توانمندسازی متناسب با نیازهای واقعی اجتماع نخبگانی طراحی و اجرا شود.


 

  • گروه خبری :
  • کد خبر : 144235
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین