بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/10/16 - 10:31
  • - تعداد بازدید: 1050
  • - تعداد بازدیدکننده: 83
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس دانشکدۀ داروسازی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

شبکه‌سازی نخبگانی یکی از ارکان اصلی موفقیت کشورهای پیشرفته است

حمیدی گفت: اگر سرمایه‌های انسانی و سخت‌افزاری در یک مسیر مشخص و طبق مقتضیات بومی در قالب گروه‌های تحقیقاتی به کار گرفته شوند، کشور مسیر توسعه را با سرعت بیشتری طی می‌کند.

~/Asset/News/News/Image/networkin.jpg

مهرداد حمیدی؛ رئیس دانشکدۀ داروسازی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره لزوم کار گروهی در فعالیت‌های علمی، گفت: شبکه‌سازی یکی از ارکان اصلی موفقیت در کشورهای پیشرفته است.


وی افزود: در هزارۀ سوم و با پیشرفت علم و فناوری، برای پیشرفت و توسعه راهی جز گسترش کار گروهی وجود ندارد؛ در واقع تفکر تیمی، مبنای هر فعالیتی است.


حمیدی ادامه داد: امروزه باید تمرکز بر روی چگونگی ادبیات گروهی، ساختار و سازمان گروه، چگونگی حمایت و هدایت گروه‌های نخبگانی باشد.


رئیس دانشکدۀ داروسازی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با اشاره به غیرکاربردی‌بودن نتایج تحقیقات دانشگاهی، فردگرایی و نگاه‌بعدی را مهمترین عامل این موضوع دانست و اظهار داشت: برخی از مقالات ایرانی تعداد ارجاع صفر دارند؛ این یعنی خود محقق و استاد دانشگاه نیز به مقاله خود رجوع نمی‌کند.


وی تصریح کرد: افراد نظریه‌پرداز و نظریه‌ساز بسیاری در کشور وجود دارند که متأسفانه به دلیل فقدان سازوکار مناسب به صورت فردی فعالیت می‌کنند؛ در حالیکه می‌توان با تشکیل گروه‌های نخبگانی و با تعریف نیازهای کشور در قالب پروژه‌های کلان ملی، این پتانسیل ارزشمند را به مسیر درست هدایت کرد.


حمیدی اضافه کرد: امروزه موضوعات بسیاری در دانشگاه‌ها و مراکز علمی-تحقیقاتی کشور به صورت پراکنده مطرح می‌شود که نتیجه‌ای جز هدررفت سرمایه و انتشار مقالات غیرکاربردی ندارد. اگر این سرمایه‌های انسانی و سخت‌افزاری در یک مسیر مشخص و طبق مقتضیات بومی در قالب پروژه ملی به کار گرفته شوند، علاوه بر انتشار مقالات باکیفیت و استانداردهای بالا، اثرگذاری بالایی در پیشرفت کشور خواهد داشت.


رئیس دانشکدۀ داروسازی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با اشاره به لزوم حمایت از گروه‌های نخبگانی، حمایت از گروه را مهمتر از حمایت از فرد قلمداد کرد و اظهار داشت: نهادهایی مانند معاونت علمی‌وفناوری و بناد ملی نخبگان توانسته‌اند در دوره جدید تسهیلات خوبی را برای افزایش فعالیت‌های فناورانه اختصاص دهند اما با جهت‌دهی مناسب به حمایت‌ها و سوق دادن آنها به سمت پشتیبانی از فعالیت‌های گروهی و یا پروژه‌های ملی، می‌توان هم از افراد گروه حمایت هدفمند انجام داد و فرهنگ کار گروهی را در جامعه نهادینه کرد.


وی خاطرنشان کرد: در مسیر حرکتی گروه‌های نخبگانی، معاونت علمی‌وفناوری و یا بنیاد ملی نخبگان علاوه بر اعطای تسهیلات، باید پایش و نظارت را نیز جدی بگیرد تا گروه‌ها براساس نقشه‌راه تعیین‌شده و در مسیر مشخص به حرکت خود ادامه دهند و در پایان نیز خود را نسبت به حمایت‌ها مسؤول بدانند. در گام نهایی می‌توان دانسته‌ها را برای اثرگذاری مطلوب و بیشینه، با صنعت به اشتراک گذاشت.


حمیدی با بیان اینکه صنعت به معنای کارخانه نیست، یادآور شد: تنها صنعتی می‌تواند داشته‌های خود را با دستاوردهای دانش‌بنیان و گروه‌های نخبگانی به اشتراک بگذارد که درک واقعی از علم و فناوری داشته باشد و بتواند بر پایۀ خلاقیت و نوآوری حرکت کند؛ این در حالیست که بسیاری از صنایع داخلی به صورت بنگاهی و با سازوکار و دادوستد سنتی به روش بازرگانی اداره می‌شوند.


رئیس دانشکدۀ داروسازی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان در پایان تأکید کرد: بسیاری از صنایع داخلی بر مبنای آزمون و خطا و کسب تجربه (بدون پشتوانۀ علمی) ادامه حیات می‌دهند و این موضوع نه‌تنها منجر به رشد محسوس نمی‌شود بلکه هزینه‌های بسیاری را در پی دارد چون مجموعه‌ای از اشتباهات است.


 


 


 


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 147445
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین