قائم مقام بنیاد ملی نخبگان، ضمن اشاره به لزوم بهرهگیری از ظرفیتهای وقف و امور خیریه در حوزه نخبگانی، گفت: باید از مسئولیتهای اجتماعی بنگاههای بزرگ اقتصادی کشور در راستای توسعه شبکه نخبگانی بهره برد.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ ناصر باقریمقدم، قائم بنیاد ملی نخبگان در سیوچهارمین نشست سراسری رئیسان بنیادهای نخبگان استانی، با تشکر از اقدامات مسئولان قبلی بنیاد ملی نخبگان، بر لزوم حرکت منسجم و سریع به سمت اهداف تعیینشده تاکید کرد و گفت: دولت سیزدهم رویکرد تحولی دارد و در این نوع رویکرد در وهله اول به محورهای کلی پرداخته میشود. بنیاد ملی نخبگان نیز بر همین اساس محورهای اصلی متغییرهای استراتژیک خود را تعیین کرده است.
وی افزود: عدالتمحوری، حل مسئله و مردمیسازی، سه اصل مهم دولت سیزدهم است. بر همین اساس و بر مبنای رهنمودهای رهبر معظم انقلاب در دیدار با نخبگان و همچنین با استناد به سند راهبردی کشور در امور نخبگان، بنای چرخش تحولی بنیاد ملی نخبگان شکل گرفت و بر همین اساس محورهای اصلی فعالیت در دور جدید تعیین شد.
باقری مقدم با بیان اینکه توجه به کل زنجیره به جای بخشی از آن، یکی از محورهای اصلی است، ادامه داد: در سالهای گذشته اقدامات مناسب در بخش توانمندسازی نخبگان انجام شده اما نیاز است در بخش اثربخشی آنان در جامعه و حل مسائل کشور نیز اقدامات اساسی انجام شود. استفاده از ظرفیت بنیادهای نخبگان استانی و مردمیسازی ماموریتهای آنان در حوزههای فرهنگی و نخبگی، یکی دیگر از محورهای بنیاد ملی نخبگان در دور جدید است که بر همین اساس بنیاد ملی نخبگان تلاش دارد بنیادهای نخبگان استانی را بیش از گذشته فعال کند.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان اضافه کرد: تغییر از درونگرایی به برونگرایی، سومین محور فعالیتها است چراکه این مهم، نقش بسزایی در آگاهیبخشی به جامعه در خصوص فعالیتها و اقدامات انجام شده دارد که البته باید از طریق رسانه و ارتباط تنگاتنگ با مردم محقق شود. توجه به مسائل کشور که مورد تاکید رهبری معظم انقلاب و رییس جمهور نیز هست، دیگر محور برنامهها و فعالیتهاست.
وی هویتسازی و تقویت مبنای ملی و دینی را از دیگر رویکردهای بنیاد ملی نخبگان در دور جدید دانست و اظهار داشت: گرچه مهاجرت نخبگانی یکی از مشکلات کشور است که بنیاد ملی نخبگان در سالهای گذشته تلاش کرد با اعطای تسهیلات و توانمندسازی نخبگان این مشکل را رفع کند اما واقعیت این است که بیش و پیش از مهاجرت فیزیکی، موضوع مهاجرت فکری وجود دارد. در واقع با هویتسازی و ارائه تحلیلهای منطقی و دقیق از هویت ملی و دینی، باید نخبه ایرانی را در چرخه خدمترسانی به جامعه فعال کرد.
باقریمقدم با بیان اینکه ادامه روند توانمندسازی نخبگان با تمرکززدایی فعالیتها از دیگر محورهای فعالیت در دور جدید است، تصریح کرد: تلاش بر این است که در طرحهای بنیاد ملی نخبگان حل مسائل کشور با کمک دانشجویان مستعد و نخبه (طرح احمدی روشن) و یا توسعه فعالیتهای علمی و فرهنگی دانشجویان مستعد (طرح وزوایی) به همت بنیادهای نخبگان استانی اجرا شود و بنیاد ملی نخبگان تنها نقش سیاستگذاری و نظارتی داشته باشد. علاوه بر بخش دانشجویی، برنامه ملی شهاب نیز در دور جدید با جدیت بیشتری دنبال خواهد شد.
قائم مقام بنیاد ملی نخبگان توسعه زیرساختها و سامانههای بنیاد ملی نخبگان را یک ضرورت دانست و ضمن اشاره به لزوم تثبیت ساختار این نهاد و ساماندهی نیروی انسانی، تامین بودجه را یکی از اهداف اصلی در دور جدید دانست و خاطرنشان کرد: گرچه بودجه بنیاد ملی نخبگان در سال گذشته افزایش دو برابری داشت و البته حوزههایی مانند وقف و امور خیریه نیز ظرفیتهای بالایی دارند اما باید از مسئولیتهای اجتماعی بنگاههای بزرگ اقتصادی کشور نیز در راستای توسعه نخبگانی بهره برد. در برخی از کشورهای توسعهیافته بسیاری از منابع مالی از همین محل تامین میشود.
نظر دهید