بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1403/12/04 - 11:03
  • - تعداد بازدید: 195
  • - تعداد بازدیدکننده: 191
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس بنیاد ملی نخبگان مطرح کرد:

ضرورت حمایت از نیروی انسانی، ایجاد هسته‌های فناوری و تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی

رئیس بنیاد ملی نخبگان، «کمبود نیروی انسانی متخصص» را از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی توسعه هوش مصنوعی در کشور خواند و از برنامه‌های گسترده برای آموزش و تربیت نیروی انسانی در دانشگاه‌ها خبر داد.

00:00
00:00
دانلود

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان، حسین افشین معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان با اشاره به توسعه ۲۰ساله هوش مصنوعی در دنیا، بیان کرد: هوش مصنوعی از سال ۲۰۱۰ تا ۲۰۱۲ رشد چشمگیری داشته ولی در ایران این حوزه به تازگی در حال رشد است. البته برای این کار به مدیران جسور نیاز داریم. مدیرانی که جسارت پذیرش سیستم‌های جدید را داشته باشند و بتوانند بهره‌وری سیستم‌های سنتی خود را افزایش دهند.

رئیس بنیاد ملی نخبگان «کمبود نیروی انسانی متخصص» را از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی توسعه هوش مصنوعی در کشور خواند و از برنامه‌های گسترده برای آموزش و تربیت نیروی انسانی در دانشگاه‌ها خبر داد و گفت: کمبود نیروی انسانی متخصص، محدودیت تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه هوش مصنوعی را رقم زده است.

وی ادامه داد: ما باید در دانشگاه‌ها آموزش‌های لازم را ارائه دهیم و پروژه‌های هوش مصنوعی تعریف کنیم تا دانشجویان به این حوزه علاقه‌مند شوند. مطمئن باشید که در سال آینده، تعداد پروژه‌ها و محصولات دانشگاه‌ها چندین برابر خواهد شد. ما در حال حاضر در حوزه‌های انرژی، آب، محیط زیست و هوش مصنوعی پروژه‌های بزرگی تعریف کرده‌ایم و انتظار داریم که نتایج خوبی از این پروژه‌ها حاصل شود.

افشین با اشاره به انعقاد قراردادهای هوش مصنوعی با ۱۳ دانشگاه، از آغاز تحرکی بزرگ در این زمینه خبر داد و افزود: پروژه‌های تعریف‌شده برای دانشگاه‌ها و دستیاران هوش مصنوعی وزارتخانه‌ها، با هدف حمایت از نیروی انسانی و ایجاد هسته‌های فناوری آغاز و به تأسیس شرکت‌های دانش‌بنیان هوش مصنوعی منجر خواهد شد.

رئیس بنیاد ملی نخبگان ضمن اشاره به اهمیت نیروی انسانی به عنوان مهم‌ترین مزیت کشور، از فعالان حوزه هوش مصنوعی در شرکت‌های دانش‌بنیان دعوت کرد تا در این مسیر همکاری کنند و گفت: لزوما نیازی نیست که این شرکت‌ها دانش‌بنیان باشند؛ حتی می‌توانند با کنسرسیوم‌هایی که دانش‌بنیان نیستند، همکاری کنند. هدف ما ایجاد یک سکوی مردمی است، نه تصدی‌گری. این سکو متعلق به مردم است و ما در حال گسترش آن هستیم تا نخبگان و عموم بتوانند از آن بهره‌مند شوند.

وی، با تأکید بر لزوم ایجاد تغییرات در سیستم‌های قدیمی و حمایت از مدیران جسور، آمادگی معاونت علمی برای حمایت از این تغییرات را اعلام کرد و گفت: ما آماده‌ایم تا از این تغییرات حمایت کنیم و حتی در صورت بروز مشکل، مسئولیت آن را بپذیریم. اگر همه دست به دست هم دهیم، می‌توانیم رشد نمایی در حوزه هوش مصنوعی تجربه کنیم.

معاون علمی رئیس جمهور تاکید کرد: در معاونت علمی به دنبال نمونه‌های موفق در حوزه هوش مصنوعی هستیم. این تلاش‌ها بر شناسایی الگوهای موفق و توسعه زیرساخت‌های لازم برای گسترش هوش مصنوعی در کشور متمرکز است. هدف نهایی، تکثیر این نمونه‌های موفق و توسعه استفاده از فناوری هوش مصنوعی در کشور است.

وی با اشاره به تلاش‌های چشمگیر ایران در حوزه هوش مصنوعی، از جهشی بزرگ به سمت خودکفایی و هم‌گامی با پیشرفت‌های جهانی خبر داد.

افشین در این باره تصریح کرد: ما با تکیه بر اصول علمی و همگام با الگوهای روز دنیا، در حال حرکت هستیم. از آن‌ها بهره برده و سنگ بنای اولیه‌ای را بنا نهاده‌ایم تا بتوانیم سکویی منحصربه‌فرد برای خودمان ایجاد کنیم.

افشین نسبت به خطر تقدم اخبار بر محتوا و گسترش شبه‌علم حوزه هوش مصنوعی در کشور هشدار داد و بر لزوم ایجاد الگوهای موفق تاکید کرد.


**
بنیاد ملی نخبگان در شبکه‌های اجتماعی:

بله: @bmnirann
تلگرام: https://t.me/ir_bmn

 

 

 

 

 

  • گروه خبری : newNews,SlideShow
  • کد خبر : 175835
مدیر سایت
خبرنگار

مدیر سایت