بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/04/10 - 12:10
  • - تعداد بازدید: 1094
  • - تعداد بازدیدکننده: 61
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
استاندار قم:

فعالیت گروهی نخبگان، زمینه‌ساز بهره‌وری بهینه از توان علمی است

نشست هم‌اندیشی جمعی از نخبگان، سرآمدان، مستعدان‌برتر و مخترعان برگزیده استان قم با حضور استاندار و مدیرحوزه‌های علمیۀ سراسر کشور در قم برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/استاندار قم 2.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست هم‌اندیشی جمعی از نخبگان، سرآمدان، مستعدان‌برتر و مخترعان برگزیده استان قم با حضور استاندار قم، مدیرحوزه‌های علمیۀ سراسر کشور، رئیس بنیاد نخبگان استان و شهردار قم به همت بنیاد نخبگان استان برگزار شد.


در این نشست، سیدمهدی صادقی؛ استاندار قم با اشاره به اینکه باید از ظرفیت نخبگان در حوزه‌های مختلف بهره برد، بر لزوم فعالیت گروهی نظام‌مند اجتماع نخبگان تأکید کرد و گفت: گروه‌بندی‌های تخصصی می‌تواند زمینه‌ساز بهره‌مندی بهینه از توان، اندیشه و ایده نخبگانی را فراهم و ظرفیت علمی کشور را به‌خوبی به چرخۀ خدمت‌رسانی تزریق کند.


وی با اشاره به لزوم بهبود ارتباط صنعت و دانشگاه، برقراری تعامل بین این دو را یکی از راه‌های بکارگیری تفکر نخبگانی دانست و افزود: خوشبختانه در سال‌های اخیر ارتباط صنعت و دانشگاه بهبود یافته و امید است با همفکری دانشگاهیان و صاحبان صنایع راه‌کارهای مشخصی برای رسیدن به نقطۀ مطلوب تدوین شود تا فعالیت‌های علمی سبب ارتقاء تولیدات صنعتی شوند.


استاندار قم بر لزوم نیازسنجی و آسیب‌شناسی مشکلات موجود تأکید و تصریح کرد: باید درک درستی از نیازها و مشکلات در حوزه‌های مختلف صورت بگیرد. از سوی دیگر، باید بر اساس شرایط جامعه و نگرش در حوزه‌های مختلف، مصالح ملی را بر منافع شخصی ارجحیت داد.


 در بخش دیگری از این نشست، آیت‌الله علیرضا اعرافی؛ مدیرحوزه‌های علمیۀ سراسر کشور با اشاره به رشد علمی کشور، جایگاه ایران را در منطقه خوب توصیف کرد و گفت: علی‌رغم وجود تحریم‌های متعدد، در بسیاری از شاخص‌ها، جامعۀ علمی ایران جایگاه بسیار مناسبی در منطقه دارد.


وی افزود: در شاخص‌هایی مانند افزایش دانشجو، سطح علمی اساتید، فضای دانشگاهی، گسترۀ اقلیمی و تنوع رشته‌ها، عدالت جنسیتی، ارتقاء و افزایش بودجۀ پژوهش، رتبۀ تولید علم و رشد مقالات در سطح منطقه‌ای، رویکرد اخلاقی و تحصیلات‌تکمیلی، رشد منطقه‌ای و بین‌المللی به وضوح قابل مشاهده است.


آیت‌الله اعرافی با اشاره به اینکه بومی‌سازی و اسلامی‌سازی در حوزه‌های مختلف باید گسترش پیدا کند، اظهار داشت: استان قم باتوجه به وجود مراکز علمی و حضور نخبگان حوزوی و دانشگاهی، باید در عرصۀ بومی‌سازی و اسلامی‌سازی علم پیشتاز و سرآمد باشد که البته برای رسیدن به این نقطه نیاز به برنامه‌ریزی و اقدامات جدی است.


مدیرحوزه‌های علمیۀ سراسر کشور ادامه داد: افراط و تفریط در هر موضوعی، به یک اندازه آسیب‌رسان هستند؛ بنابراین باید از هر دو پرهیز کرد.


وی بیان داشت: حوزه‌ای در تراز انقلاب اسلامی است که جامع‌نگر باشد و ابعاد رشد و توسعه را در همۀ زمینه‌ها مورد توجه قرار دهد.


آیت‌الله اعرافی با تأکید بر لزوم نهادینه‌شدن اخلاق نخبگی، گفت: آسیب‌هایی پیش‌روی نخبگان است که باید به‌صورت جدی مورد بررسی قرار گیرند تا صفت نخبگی به‌درستی در جامعه فراگیر شود. یک نخبۀ خودساخته و مدیریت‌شده، می‌تواند رکن یک استان و حتی جامعۀ جهانی باشد در حالیکه همین نخبگی اگر در مسیر خلاف قرار گیرد، پیامدهای خطرناکی را در جامعه به دنبال خواهد داشت.


وی «خود برتر‌بینی» را از مهمترین آسیب‌های نخبگی دانست و افزود: اولین آسیبی که نخبگان پیش از دیگران با آن مواجه هستند، غرور و خودبرتربینی است که باعث می‌شود معایب و کاستی‌های مورد غفلت واقع شوند. باید دانست، خود برتربینی، سقوط انسان را محتمل و تشدید می‌کند؛ چراکه باعث تولید استکبار شده و با کوچک شماردن دیگران، آسیب‌های اجتماعی را نیز افزایش می‌دهد.


مدیرحوزه‌های علمیۀ سراسر کشور «سستی» را یکی دیگر از آسیب‌های موجود برشمرد و گفت: استعداد با تلاش و کوشش به سرانجام می‌رسد و اجتماع نخبگانی باید از ظرفیت‌های علمی و توان خویش در نهادینه‌سازی و تجاری‌سازی طرح‌ها و ایده‌ها بهره ببرد.


آیت‌الله اعرافی یادآور شد: نخبگی یک نعمت الهی است و فردی که به این درجه می‌رسد، باید با رعایت اخلاق نخبگی و همچنین کمک به تعالی و پیشرفت جامعه، شکرگزار این نعمت باشد.


محمد محمدرضایی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان قم نیز در این نشست، با اشاره به لزوم تزریق تفکر نخبگانی به جامعه بومی، گفت: قم پتانسیل بالایی در تربیت نخبگان علوم‌ اسلامی و انسانی دارد که فعالیت آنان در قالب هسته‌های پژوهشی، می‌تواند معضلات استان در حوزه‌های مختلف را رفع کند.


وی افزود: در همین راستا، کارگروه‌های تخصصی با حضور اجتماع نخبگانی و مسؤولان دستگاه‌های اجرایی تشکیل می‌شود. تشکیل کارگروه تخصصی گردشگری مذهبی با همکاری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری قم یکی از اقدامات است که می‌تواند از ظرفیت زائران میلیونی داخلی و خارجی برای رونق کارآفرینی در این حوزه استفاده کند.


محمدرضایی با تأکید بر اینکه دستگاه‌های اجرایی استان همکاری و تعامل خوبی با اجتماع نخبگانی دارند، گفت: نخبگان، سرآمدان و مستعدان‌برتر استان در حوزه‌های مختلف علمی و آموزشی، فرهنگی و اجتماعی ورود پیدا کرده‌ و حضوری فعال دارند که برگزاری اردوهای جهادی یکی از نمونه‌های موفق آن است. از سوی دیگر، بنیاد نخبگان استان نیز به تبع بنیاد ملی نخبگان  برنامه‌های متنوعی از جمله ارائه تسهیلات و جوایز تحصیلی به مستعدان‌برتر، اجرای طرح دوست علمی، برگزاری نشست‌های هم‌اندیشی با حضور مدیران اجرایی، تشکیل بازوهای علمی و تحقیقاتی، برگزاری جشنواره اختراعات رویش و تشکیل شورای علمی نخبگان را اجرا کرده است.


رئیس بنیاد نخبگان استان قم ادامه داد: طرح دوست علمی با هدف هدایت و ارتقاء سطح علمی و عقیدتی دانش‌آموزان در حوزه‌های مختلف با همکاری اداره‌کل آموزش‌وپرورش استان برگزار شد.


وی به برگزاری جشنواره اختراعات رویش نیز اشاره کرد و گفت: بیش از 300 مخترع آثار خود را به این جشنواره ارائه کردند که از این تعداد 180 مخترع به مرحلۀ داوری راه یافتند و حدود یک‌سوم موفق به ورود به چرخۀ تجاری‌سازی طرح‌ها شدند. همچنین برای توانمند‌سازی اجتماع نخبگانی استان، کارگاه‌های آموزشی و مشاوره‌ای برگرفته از آموزه‌های دینی و اسلامی نیز برگزار شده است.


سیدمرتضی سقائیان‌نژاد؛ شهردار قم نیز بی‌اخلاقی را یکی مهمترین آفت اجتماع نخبگانی دانست و گفت: نخبگی در پرتو اخلاق و دین تعریف می‌شود. علم بدون اخلاق نه‌تنها سودمند نیست بلکه آسیب‌رسان است. بروز جنگ‌های جهانی اول و دوم بهترین نمونه برای رشد علمی بدون توجه به اخلاق است.


لازم به ذکر است، در پایان این مراسم از افراد برتر در حوزه‌ها و جشنواره‌های مختلف با اهدای لوح یادبود، تقدیر شد.


 


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 151493
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین