بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/06/11 - 10:35
  • - تعداد بازدید: 1014
  • - تعداد بازدیدکننده: 44
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

فعالیت‌های گروه‌های پژوهشی اقلیم‌محور باشند

امیرتیموری گفت: همۀ گروه‌ها در همۀ اقیلم‌ها نباید به سمت یک موضوع یکسان حرکت کنند؛ چراکه هر منطقه ظرفیت و قابلیت‌های منحصربفردی و درنتیجه نیازهای منحصربفردی دارد.

~/Asset/News/News/Image/پژوهش9.jpg

علیرضا امیرتیموری؛ رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اهمیت کار گروهی، گفت: در کشورهای پیشرفته پروژه و یا طرح کلان تنها در قالب کار گروهی انجام می‌پذیرد.


وی افزود: تشکیل گروه یعنی تراکم انرژی، ایده و تفکر؛ علاوه بر آن انجام فعالیت‌های مختلف در قالب گروه سبب افزایش سرعت پیشبرد اهداف و کیفیت نتایج حاصله خواهد شد.


امیرتیموری ادامه داد: متأسفانه علی‌رغم وجود ضرورت‌های بسیار، جامعۀ ایرانی در بخش‌های مختلف خاصه در اجتماع دانشگاهی، ضعف فرهنگی در کار گروهی دارد. به عبارت بهتر، هنوز فرهنگ کار گروهی در جامعه نهادینه نشده است تا جایی که در فعالیت‌های فردی در حوزه‌های مختلف پژوهشی، اکتشافی و حوزۀ اختراعات موفقیت‌های خوبی حاصل می‌شود اما در فعالیت‌های گروهی ‌غالباً دستاورد باکیفیتی حاصل نمی‌شود.


محقق برجستۀ ریاضی‌کاربردی با مثبت ارزیابی‌کردن تشکیل هسته‌های پژوهشی، تصریح کرد: شناخت اهمیت و نهادینه‌شدن کار گروهی در جامعۀ دانشگاهی سرعت رسیدن کشور به اهداف تعیین‌شده را به‌طور چشمگیری افزایش می‌دهد.


امیرتیموری با اشاره به ضرورت حمایت از هسته‌های پژوهشی، نظارت دقیق را یکی از ملزومات گسترش هسته‌های پژوهشی واقعی برشمرد و اظهار داشت: یکی از آسیب‌های فرهنگی جامعۀ علمی این است که برخورداری از تسهیلات مالی، تنها انگیزه برخی از دانشگاهیان و دانش‌آموختگان برای حضور در هسته‌های پژوهشی است؛ این در حالی است که اعتماد متقابل و ریسک‌پذیری از اصول اولیۀ موفقیت فعالیت‌های گروهی در حوزۀ پژوهش است.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان اضافه کرد: در چهار سال گذشته، با رعایت دو اصل اعتماد و ریسک‌پذیری، معاونت علمی‌وفناوری رییس‌جمهور با راهبری هوشمندانه و نوآورانۀ دکتر ستاری توانست حمایت‌های بسیار خوبی از شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشد و همین موضوع و البته اصلاح رویکرد سبب شد امروزه این شرکت‌ها با بهبود کیفیت خدمات و کالاهای خود و همچنین توجه به مقتضیات بازار جایگاه تثبیت‌شده‌ای در اقتصاد کشور داشته باشند.


وی افزود: دلیل موفقیت معاونت علمی در حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان نظارت دقیق و کارشناسانه بر عملکرد این شرکت‌ها بود. به عبارت دیگر، صاحبان شرکت‌های دانش‌بنیان به‌خوبی می‌دانند تنها راه استفاده از تسهیلات اعطایی، بهبود و گسترش فعالیت‌ است و این معاونت تنها در ازای فعالیت، تسهیلات مالی و معنوی اعطا می‌کند. این شرکت‌ها در ابتدای راه به عنوان هسته‌های فناور زیر نظر مراکز رشد، بعد از آن به عنوان واحدهای فناور زیر نظر پارک‌های علم‌وفناوری فعالیت می‌کنند تا به شرکت دانش‌بنیان تبدیل شوند. در تمام این مسیر، معاونت به عنوان یک نهاد بالادستی و حامی، ناظر عملکرد و فعالیت‌های آنها است.


محقق برجستۀ ریاضی‌کاربردی یادآور شد: ارائه تسهیلات مالی بدون نظارت، معاونت علمی‌وفناوری و بنیاد ملی نخبگان یعنی هدررفت بودجه و صرف هزینه‌های بسیار بدون اینکه خروجی ملموسی برای جامعه داشته باشد.


امیرتیموری با بیان اینکه فعالیت‌های پژوهشی باید اقلیم‌محور باشند، خاطرنشان کرد: اینکه یک گروه تحقیقاتی در یک موضوع خاص به موفقیت برسد نباید سبب شود همۀ گروه‌ها در همۀ اقیلم‌ها، به سمت موضوع مذکور حرکت کنند؛ چراکه هر منطقه ظرفیت و قابلیت‌های منحصربفردی و درنتیجه نیازهای منحصربفردی دارد. ضمن آنکه، مالکیت فکری و معنوی افراد نیز باید حفظ و رعایت شود تا گروه‌های پژوهشی اسیر مسائل فرهنگی مانند کپی‌برداری‌ و مونتاژ نشوند.


رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان گیلان در پایان تأکید کرد: رعایت حق مالکیت معنوی و فکری هسته‌های پژوهشی، نوآوری در خدمات و محصولات هسته‌های پژوهشی را به یک الزام حیاتی تبدیل می‌کند و گروه‌ها می‌دانند بدون نوآوری در ایده، موضوع، فناوری و محصولات، نمی‌توانند به حرکت خود ادامه دهند.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 148332
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین