بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/06/04 - 11:58
  • - تعداد بازدید: 936
  • - تعداد بازدیدکننده: 53
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام مطرح کرد:

لزوم حضور فعال دستگاه‌های اجرایی در عرصه‌های نخبگانی

نصیری گفت: اراده و انگیزۀ خوبی برای برقراری ارتباط نظام‌مند با جامعۀ نخبگانی بومی در استان‌ها وجود دارد اما نیاز است این اراده تقویت شده و به عنوان یک ضرورت نهادینه شود.

~/Asset/News/News/Image/توسعه دراستان ها.jpg

«تدبیر و امید برای تولید و اشتغال»/ هفته دولت گرامی ‌باد




یارالله نصیری؛ رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم حفظ اجتماع نخبگانی در استان محل سکونت، ماند نیروی‌انسانی متخصص و متعهد را رمز توسعۀ همه‌جانبه کشور دانست.


وی حضور اجتماع نخبگانی در سیستم اداری و اجرایی استان‌ها را یکی از راه‌های پویایی ساختار مدیریتی برشمرد و افزود: روند باید به‌گونه‌ای باشد که نیرو‌های کاربلد و متخصص در جای مناسب در سیستم مدیریتی و اجرایی استان بکار گرفته شوند تا هم توان انسانی به‌صورت بهینه استفاده شود و هم ساختار نوسازی شود.


نصیری ادامه داد: سبک‌سازی ساختار اداری و اجرایی استان تنها در صورتی مفید خواهد بود که طی آن مسیر ورود توان نخبگانی به سیستم تسهیل شود. این روند زمینه‌ساز تزریق تحرک، نوآوری و خلاقیت به سیستم خواهد بود. از سوی دیگر، ماند نخبگانی در مناطق کم‌برخوردار را نیز افزایش می‌دهد.


عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان ایلام تصریح کرد: ارتقاء کیفیت زندگی در استان‌های مرزی و افزایش امکانات و همچنین فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم، از دیگر عواملی است که می‌تواند به ماند نخبگانی در استان محل سکونت کمک کند. بهبود وضعیت بهداشت، آب و برق و دیگر امکانات اجتماعی، تخصیص بودجه‌های مناسب و اعطای تسهیلات ویژه و تشویقی از دیگر عوامل محرک در نگه‌داشت نخبگانی است.


نصیری اظهار داشت: هنگامی که فاصلۀ امکانات بین مرکز کشور و استان‌های مرزی افزایش یابد، جامعۀ نخبگانی بومی طبعاً ترجیح می‌دهد برای برخورداری بیشتر از آنها، به سمت مرکز مهاجرت کند. این موضوع از سویی، مناطق مرزی را از نیروی‌انسانی متخصص خالی می‌کند و از سوی دیگر سبب تراکم جمعیت نخبگانی در مرکز می‌شود که این خود، آسیب‌هایی چون ایجاد آلودگی‌های زیست‌محیطی و رشد نامتوازن جامعه خواهد شد.


رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ایلام با اشاره به لزوم حضور فعال دستگاه‌های اجرایی در عرصه‌های نخبگانی، گفت: اراده و انگیزۀ خوبی برای برقراری ارتباط نظام‌مند با جامعۀ نخبگانی بومی در استان‌ها وجود دارد اما نیاز است تقویت شده و به عنوان یک ضرورت نهادینه شود. از سوی دیگر، ماند نخبگانی نیازمند سرمایه‌گذاری و تسهیلات تشویقی است تا پتانسیل‌ها و مزیت‌های استان با نگاهی دانش‌بنیان فعال شوند و ضمن توسعۀ منطقی، فاصلۀ طبقاتی بین استان‌های مرزی با مرکز کشور کاهش یابد.


وی خاطرنشان کرد: استان ایلام ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری چند ده میلیارد دلاری در حوزه‌های نفت، گاز و پتروشیمی دارد. علاوه بر آن پتانسیل منحصر بفردی در بخش‌های دیگر مانند گردشگری دارد که باید بالفعل شوند.


نصیری تأکید کرد: خوشبختانه امروزه عزم همگانی در سطوح کلان برای ماند نخبگانی و رشد منطقه‌ای به وضوح دیده می‌شود که تأکید بر رونق کسب‌وکارهای دانش‌بنیان و نوپا، ایجاد و گسترش تعاملات بین‌المللی بر اساس مزیت‌های نسبی، تلاش برای تمرکززدایی امکانات از شاخص‌های آن است.


عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان ایلام در پایان گفت: توسعه و پیشرفت استان‌های مرزی و توسعۀ منطقه‌ای، علاوه حفظ نیروی‌انسانی متخصص، مهاجرت نخبگانی و جمعیتی را معکوس می‌کند که همین موضوع به تعادل آمایش اقتصاد سرزمین و صدالبته افزایش امنیت کشور کمک شایانی خواهد کرد.


   

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 153343
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین