بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/06/12 - 12:30
  • - تعداد بازدید: 1523
  • - تعداد بازدیدکننده: 318
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
رئیس دانشگاه ارومیه در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

متخصصان غیرمقیم باید پیش از جذب در فرهنگ غیر، در چرخه پیشرفت کشور جذب شوند

حب‌نقی با بیان اینکه عملکرد انسان ریشه در فرهنگ او دارد، گفت: متخصص و محقق ایرانی غیرمقیم باید پیش از جذب شدن در فرهنگ‌های دیگر، در چرخۀ پیشرفت کشور جذب شود.

~/Asset/News/News/Image/غیر مقیم7.jpg

رحیم حب‌نقی؛ رئیس دانشگاه ارومیه در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با بیان اینکه تحقیق گروهی نه‌تنها ضرورت جامعۀ دانشگاهی بلکه یکی از ملزومات کشور است، گفت: دانشگاه موظف به رفع مشکلات و مسائل جامعۀ بومی است.


وی افزود: دانشگاه با پول دولتی اداره می‌شود؛ بنابراین باید خود را در قبال جامعۀ بومی مسؤول بداند و با رفع مشکلات و مسائل موجود و کمک به بهبود کیفیت اجتماع، دین خود را ادا کند. این مهم تنها در قالب کار گروهی انجام می‌پذیرد.


حب‌نقی ادامه داد: متأسفانه بخش زیادی از تحقیقات دانشگاهی تنها با هدف نشر مقاله، ارتقاء اساتید و دانش‌آموختگی دانشجویان انجام می‌پذیرد و کوچکترین ارتباطی با جامعۀ بومی ندارد در حالی که با پول و حمایت دولت انجام می‌شوند. این قبیل تحقیقات گرچه در آمار و ارقام جایگاه کشور را بهبود می‌بخشد اما در واقعیت، منفعتی ندارد.


رئیس دانشگاه ارومیه تصریح کرد: تعریف موضوعات روز جامعه در قالب پایان‌نامه و یا رساله‌های دانشجویی هم مشکلات موجود را حل می‌کند و هم منجر به چاپ مقاله‌های باکیفیت می‌شود به‌شرطی که گروه بر اساس نیاز واقعی و مشخص تشکیل شود و با سازوکار مشخص و مدون فعالیت کنند. در این روند، حمایت‌ باید تحت نظارت انجام شود تا از هر گونه سوءاستفاده پیشگیری شود و گروه‌ها به فعالیت هدفمند بیشتر راغب شوند.


وی اظهار داشت: معاونت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها پتانسیل بالایی دارند که اگر به درستی بکار گرفته شوند می‌توانند نقش‌آفرینی بالایی داشته باشند. این معاونت‌ها بهترین محل برای تشکیل گروه‌هایی پژوهشی متشکل از اساتید، دانش‌آموختگان و دانشجویان، براساس نیازهای احصاء‌شده است. از سوی دیگر، این معاونت‌ها پل‌ارتباطی خوبی بین دانشکده‌ها هستند و می‌توانند گروه‌های تحقیقاتی دانشکده‌ها را بر مبنای نیازهای موضوع تعریف‌شده به هم وصل کنند و زمینه‌ساز تزریق و در نهایت یکپارچه‌شدن توان تحقیقاتی دانشگاه در راستای حل مسائل و مشکلات جامعه بومی باشند.


حب‌نقی یادآور شد: ارتباط تنها به رشته‌های فنی و یا بنیادین محدود نمی‌شود بلکه بسیاری از چالش‌های موجود در بخش‌های مختلف جامعه در سایۀ کار گروهی محققان علوم‌پزشکی در کنار متخصصان علوم فنی رفع می‌شود. این ارتباطات بین‌رشته‌ای دستاوردهای کم‌بدیلی حاصل می‌کند که خدمات ارزشمندی در حوزه‌های آموزشی، فرهنگی و درمانی به جامعه ارائه می‌دهند.


رئیس دانشگاه ارومیه حضور متخصصان غیرمقیم را یکی دیگر از راه‌های توان‌افزایی گروه‌های تحقیقاتی برشمرد و گفت: این افراد سرمایه‌های ملی هستند و باید از آنان در جهت رشد و پیشرفت کشور بهره گرفت. باید دانست، برای رسیدن به توسعۀپایدار به گسترش دیپلماسی علمی با دانشگاه‌ها و مراکز علمی-تحقیقاتی معتبر دنیا نیاز است حال اینکه حضور متخصصان ایرانی کاربلد در این مراکز ضرورت ایجاد و گسترش تعامل را دوچندان می‌کند.


وی خاطرنشان کرد: متخصص و محقق ایرانی غیرمقیم باید پیش از جذب شدن در فرهنگ‌های دیگر در چرخۀ پیشرفت کشور جذب شود؛ چراکه اساس عواطف و فعالیت‌های انسان ریشه در فرهنگ او دارد؛ پس باید تلاش شود متخصصان غیرمقیم در اسرع‌وقت در قالب گروه‌های پژوهشی بکار گرفته شوند تا کشور از دانش و دانسته‌های آنان منتفع شود.


حب‌نقی در پایان یادآور شد: ایران، فرهنگی غنی دارد که می‌تواند به‌خوبی در تعاملات بین‌المللی خاصه در حوزه‌های علمی و تحقیقاتی از آن استفاده کند. تعریف پروژه‌های مشترک، گسترش همکاری در طرح‌های تحقیقاتی جهانی و افزایش همکاری‌های علمی علاوه بر اینکه زمینه‌ساز پیشرفت همه‌جانبۀ کشور و پویایی اقتصادی است، نقش بسزایی در اشاعۀ فرهنگ اصیل ایرانی دارد که این مهم به‌تنهایی زمینه‌ساز دستاوردهای بسیاری خواهد بود.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 152565
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم