بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/06/27 - 12:27
  • - تعداد بازدید: 1307
  • - تعداد بازدیدکننده: 99
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در قروه/

مراسم «بزرگداشت استاد عربعلی شروه» برگزار شد

مراسم «بزرگداشت استاد عربعلی شروه» بنیانگذار روش نوین طراحی در هنر معاصر ایران به همت بنیاد نخبگان استان کردستان برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/7777777.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مراسم «بزرگداشت استاد عربعلی شروه؛ بنیانگذار روش نوین طراحی در هنر معاصر ایران» با حضور رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان، جمعی از سرآمدان و مسؤولان استانی در قروه برگزار شد. 


در این مراسم، رحمت صادقی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان با اشاره به لزوم تکریم از بزرگان و مفاخر کشور در راستای الگوسازی برای مستعدان‌برتر، استاد عربعلی شروه را انسانی پرتلاش و فروتن دانست و گفت: وی با پشتکار منحصربفرد خود توانست در عرصۀ آگاهی و دانش هنر اثرات کم‌نظیری بر جا بگذارد و در این مسیر، عمر خود را وقف کند.


وی افزود: اختصاص عمر پرمایه و فرخنده استاد شروه، به دانش پروری و خلق انواع آثار ارزنده و فرخنده، شخصیت ذی‌قیمت او را تا منزلت دانشوران نام‌آور و چهره‌های درخشان این کشور بزرگ ارتقا داده است.


رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان در ادامه تصریح کرد: بی‌تردید تکریم و تجلیل از چنین مفاخر متعهد و هنرمندان پرتلاش، در واقع ارج نهادن به ساحت مقدس علم، هنر و فرهنگ و همچنین قدرشناسی از افراد اثرگذار است.


صادقی تأکید کرد: همۀ ملل و جوامع پیشرفته، به نیکی از عالمان و فرهیختگان خود یاد می‌کنند و آنها را مایۀ افتخار و مباهات خود می‌دانند چراکه این سرمایه‌های انسانی، ارزنده‌ترین دارایی ملت‌ها هستند و ملت‌ها تلاش دارند تا کشور و جامعه خود را با آنها معرفی کنند.


وی با اشاره به بیت «در دفتر زمانه فتد نامش از قلم / هر ملتی که مردم صاحب قلم نداشت»، خاطرنشان کرد: ملتی که حق بزرگان خود را نشناسد، ارتباط خود را با ریشه‌‎هایش قطع می‌کند.


رئیس بنیاد نخبگان اظهار داشت: مفاخری مانند خوارزمی، ابن‌سینا، رازی، خیام، فارابی، شیخ‌بهایی، ابوریحان، خواجه نصیرالدین طوسی و بزرگان منطقۀ کردستان ازجمله میرزاده عشقی و عبدالباقی خان بعد از سال‌ها، هنوز مایۀ مباهات بشریت هستند. شهرستان قروه خاستگاه عالمان، دانشمندان و فرهیختگان کم‌بدیلی است که در عرصه‌های مختلف علم، سیاست، فرهنگ و هنر نقش افرین بوده‌اند و سهم بسزایی در پیشبرد امور جامعه در ابعاد مادی و معنوی داشته‌اند.


صادقی با بیان اینکه نقش بارز این بزرگان در پیرایش، رشد و تحول انواع دانش­ها و علوم انکارناپذیر است، اظهار داشت: میراثی که این بزرگان برجای گذاشته‌اند، توفیق بزرگی برای همه بشریت بشمار می‌رود.


وی جریان‌سازی و فرهنگ‌سازی به منظور ایجاد اکوسیستم نخبه‌پرور را از عوامل مهم در بازگشت به دوران طلایی برشمرد و گفت: برگزاری همایش و مراسم‌های تکریم و الگوسازی، یکی از راه‌های ایجاد این فضا و گفتمان است. به همین دلیل؛ بنیاد ملی نخبگان این مهم را به عنوان یکی از رسالت‌ها و برنامه‌های خود قرار داده است.


در ادامه مراسم، مرضیه قره‌داغی همسر استاد شروه، گفت: وی ساده زیست، ساده پوش، با صداقت، شفاف، سخاوتمند، شوخ طبع و با تواضع بود. ساده حرف می‌زد و ساده می‌نوشت، انسان فرهیخته‌ای بود با روحی بزرگ که عاشق مردم بود.


در پایان این مراسم، ضمن تجلیل از خدمات ارزندۀ استاد عربعلی شروه، برنامۀ گفتمان با حضور رضا هدایت، محمدرضا فیروزه‌ای، احمد فتوت و محسن صالحی از اساتید برجستۀ هنر برگزار شد.


لازم به ذکر است، استاد عربعلی شروه در مهرماه سال ۱۳۱۸ در قروه به دنیا آمد. وی بنیانگذار سبک نوین طراحی در هنر معاصر ایران، مدرس دانشگاه، مجسمه‌ساز، نقاش سرامیست، عکاس، مؤلف و مترجم بیش از 120 کتاب هنری است.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 153286
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین