حجتالاسلاموالمسلمین قرهداغی گفت: پرهیز از کبر، غرور، منیت و خودبزرگبینی و صدالبته مسئولیتپذیر و پاسخگو بودن از مهمترین ویژگیهای اخلاقی نخبگان است.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛ در ادامۀ برگزاری برنامههای تربیتی و فرهنگی و با هدف ترویج فرهنگ اسلامی و تعمیق باورهای دینی، وبینار اخلاق نخبگی به همت بنیاد نخبگان زنجان برگزار شد.
در ابتدای این کارگاه، حجتالاسلاموالمسلمین علی قرهداغی؛ مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری دانشگاه زنجان و مسئول شورای سیاستگذاری ائمه جمعه استان زنجان با اشاره به معنی لغوی علم اخلاق، گفت: اخلاق علمی است که در آن، از تهذیب نفس و چگونگی رابطۀ افراد خانواده با یکدیگر و با جامعه بحث میشود.
وی افزود: به عبارتی دیگر، علم اخلاق از دیدگاه دانشمندان اسلامی، علمی است که دربارۀ انواع صفات خوب و بد بحث کرده، آنها را مورد شناسایی و تعریف و تبیین قرار داده، کیفیت اکتساب صفات خوب و فضایل را و نیز چگونگی زدودن صفات رذیله را هم بیان کرده است.
حجتالاسلاموالمسلمین قرهداغی به برخی از صفات نخبگی اشاره کرد و ادامه داد: انسان نخبه باید متقی باشد و نه غرق در تخصص بلکه متعهد متخصص باشد؛ همچنین از دیگر ویژگیهای اخلاقی فرد نخبه، پرهیز از کبر، غرور، منیت و خودبزرگبینی و صدالبته مسئولیتپذیر و پاسخگو بودن است.
مسئول دفتر نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه زنجان با نقل حدیث پیامبر اکرم صلواتاللهعلیه که یک ساعت تفکر، از هفتاد سال عبادت بدون تفکر ارزشمندتر است، اظهار داشت: یکی دیگر از صفات بارز نخبگی، تفکر و تعقل است؛ در واقع فرد نخبه باید در همه چیز این جهان و عالم عمیق شود و فکر کند.
وی با اشاره به نقش نخبگان در جامعه، آنان را الگوی جوانان دانست و تصریح کرد: صداقت در گفتار، تدبر در امور و تعمیق افکار، از صفاتی است که نخبگان باید بیش از دیگران به آن مزین باشند.