بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/03/23 - 12:25
  • - تعداد بازدید: 1804
  • - تعداد بازدیدکننده: 35
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
در رویداد فرهنگی «مهمانی خدا» مطرح شد

مستعدان‌برتر باید جایگاه و توان خود را به‌خوبی درک کنند

رویداد فرهنگی «مهمانی خدا» و مراسم تقدیر از برگزیدگان جشنواره‌های خوارزمی و رازی به‌همت بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/namaya.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ رویداد فرهنگی «مهمانی خدا» با حضور رئیس بنیاد نخبگان استان تهران، مسؤول نهاد مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه الزهراسلام‌اللهو جمعی از نخبگان، مستعدان‌برتر، برگزیدگان جشنواره‌های خوارزمی و رازی و تعدادی از مسؤولان هلال‌احمر در محل بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد.


در این مراسم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین احمد خان‌بیگی؛ مسؤول نهاد مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه الزهراسلام‌اللهو عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران، نخبگی را یکی از نعمت‌های خاص برشمرد و گفت: اجتماع نخبگانی مخدوم خاص هستند؛ به‌‌همین دلیل فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان خاصه در حوزه‌های فرهنگی، اقدامی درخور ستایش است.


وی افزود: مستعدان‌برتر جوان هستند و همین جوانی، موقعیتی ارزشمند برای اعتلای روح و علم انسان است که در آموزه‌های دینی نیز به آن تأکید فراوان شده است. از سوی دیگر، مستعدبرتر بیش از هم‌دوره‌های خود استعداد پذیرش داده‌های جدید را دارد و این مزید بر علت می‌شود که مستعدبرتر جایگاه و توان خود را به‌خوبی درک کند.


مسؤول نهاد مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه الزهراسلام‌اللهتصریح کرد: نخبگی استعدادی خاص است که نیازمند مدیریت نخبگانی است و بهترین شکرانه برای پاسداشت نعمت نخبگی مدیریت آن است. به‌عبارت دیگر، استعداد و پتانسیل وافر اجتماع نخبگانی باید در مسیر صحیح هدایت، توانمند و بکارگرفته شود تا خروجی آن نافع فرد و جامعه باشد.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین خان‌بیگی در ادامه با اشاره به لزوم ارتقاء ابعاد معنوی و فرهنگی اجتماع نخبگانی و الگوشدن آنان برای دیگر آحاد جامعه، اظهار داشت: رفتار و اعمال انسان به دو دستۀ التذاذی و تدبیری تقسیم‌بندی می‌شوند. «میل» دلیل برخی افعال و رفتارهای انسان است و فرد تنها به دلیل لذت‌بردن فعل را انجام می‌دهد؛ به این قبیل افعال، التذاذی می‌گویند. در این نوع رفتار، «لذت» نیروی‌محرک است و اصل بر «میل» است.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی ایران اضافه کرد: افعال تدبیری، رفتارها و اقداماتی است که فرد در زمان انجام لذتی از آن نمی‌برد اما در آینده به لذت خواهد رسید. به‌عبارت دیگر، افراد برای رسیدن به لذتی در آینده، به خود زحمت انجام فعل در حال را می‌دهند بدون اینکه در اکنون، از انجام فعل لذتی ببرند.


مسؤول نهاد مقام‌معظم‌رهبری در دانشگاه الزهراسلام‌اللهبا بیان اینکه وعدۀ انبیاء الهی، «نسیه» نیست، تأکید کرد: اعمال عبادی باید به‌گونه‌ای باشد که فرد در حال انجام عبادت از آن اذت ببرد؛ یعنی نگاه به اعمال عبادی نباید صرافاً تدبیری برای آینده باشد و فرد با کراهت و تنها برای رسیدن به لذتی در آخرت آنها را انجام دهد.


حجت‌الاسلام‌والمسلمین خان‌بیگی با اشاره به سیره معصومینعلیهم‌السلام، یادآور شد: پیامبر اعظم صلوات‌الله، حضرت امیرالمؤمنین علیه‌السلام و دیگر معصومین علیهم‌السلامبه نفس عبادت، تأکید داشتند و به‌تبع ایشان، در سیرۀ بزرگان دین نیز لذت‌بردن از نماز، روزه و دیگر اعمال واجب و مستحبی دین به خوبی مبرهن است.


وی ماه مبارک رمضان را بهترین فرصت اعتلای روح و معنویت دانست و خاطرنشان کرد: نخبگان و مستعدان‌برتر باید در این ماه روح و داشته‌های معنوی خود را افزایش دهند تا ضمن لذت‌بردن از انجام افعال عبادی، علاوه بر حوزه‌های علمی و فناوری، الگوی مناسبی برای جوانان در ابعاد معنوی باشند.


پخش کلیپ «صفات برجسته انسان‌های الهی در قرآن کریم» با محوریت معرفی سلسله نشست‌های اخلاق نخبگی در قرآن و نهج‌البلاغه و اجرای تواشیح از بخش‌های دیگر این مراسم بود.


در ادامه این مراسم، با اهداء لوح‌تقدیر و جوایز نقدی از برگزیدگان جشنواره‌های خوارزمی و رازی تقدیر شد.


در پایان این مراسم، پس از برگزاری نماز جماعت، ضیافت افطار برگزار شد.


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 148018
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین