معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با حضور در نمایشگاه دائمی فناوریهای ایرانساخت، از دستاوردهای منتخب شرکتهای خلاق، دانشبنیان و توانمندی خانههای خلاق و نوآوری بازدید کردند.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی بنیاد ملی نخبگان؛
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییسجمهوری در این بازدید با اشاره به گرامیداشت یاد مرحوم حجت الاسلام دعایی، گفت: ما در زمینه ایجاد اشتغال، پژوهش و تولید محصول رویکردی تازه را دنبال می کنیم و باید مسیر پژوهشها را تغییر دهیم. در واقع در حوزه پژوهش راه را اشتباه رفته ایم به همین دلیل تحقیقات چندان کاربردی نیستند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری افزود: باید در پژوهش ها به این نکته توجه داشته باشیم که ارزش ها سنت ها و داشته های فرهنگی مان را وارد زندگی کنیم این کار هم نیازمند استفاده از یک سازوکار ویژه است. این ساختار به نیروهای توانمندی نیاز دارد که اصلی ترین دارایی آن نیروی انسانی توانمند است. سرمایه گذاری بخش خصوصی در این عرصه هم، مهم ترین دارایی محسوب می شود. در این رویکرد ساختاری برای جذب سرمایه گذار بخش خصوصی تعریف شده است که چند برابر دولت در پژوهش سرمایه گذاری می کنند.
رییس بنیاد ملی نخبگان معتقد است که نوآوری از جوانان دانش آموخته و خلاق حاصل می شود که قرار است سربازان خط مقدم فرهنگ و سنتهای جامعه شوند. ساختار بخش خصوصی در قالب شتابدهنده وخانه های خلاق ونواوری بخش خصوصی می تواند این ایده ها را به محصول، ارزش افزوده و اشتغال بدل کند.
نیروی انسانی خلاق سربازان میدان مبارزه فرهنگی است
ستاری با بیان اینکه خانه های صادراتی ایران ساخت یا آی هیت ساختار نوآورانه ای است که می تواند به عنوان یک الگو در حوزه خلاق و فرهنگی پیاده سازی شده و منشا بسیاری از تحولات در عرصه بین المللی شود، گفت: این مسیر و روش، اثرگذاری خود را ثابت کرده است و ما به طور کامل آمادگی داریم حمایت های لازم را صورت دهیم. در حوزه های فرهنگی از حجاب و عفاف فیلم وانیمیشن تا صنایع خلاق و گیم و پویانمایی، باید نیروی انسانی خلاق تربیت کنیم تا سربازان این میدان مبارزه فرهنگی باشند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری همچنین بیان کرد: محصول خلاقی تاثیرگذار است که مردم مخاطب و خواهان آن باشند وبرای ان هزینه کنند و جوانان ما ثابت کردند می توانند بر اساس فرهنگ ملی و ارزش های اسلامی محصولاتی تولید کنند که مردم جامعه متقاضی آن هستند. در این راه آماده هستیم که از حضور بخش خصوصی و ایجاد این تحولات با سکانداری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در شکل دهی به خانه های خلاق ونواوری حمایت کنیم.
اولویت اصلی را صنایع خلاق قرار دادهایم
در ادامه این بازدیدها محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از دغدغههای اصلی در دولت سیزدهم را صنایع خلاق و فرهنگی دانست و افزود: از سال گذشته و در دولت سیزدهم و در برنامه تحولی دولت، یکی از بندهای ۳۸گانه به صنایع خلاق و فرهنگی اختصاص دارد و توجهی ویژه به این حوزه صورت گرفته است. در داخل وزارتخانه، بخش هایی به صورت مجزا در حوزه های گوناگون صنایع خلاق و فرهنگی کار می کنند. اکنون در قالب یک ستاد و ساختاری منسجم و به هم پیوسته به ساختار صنایع خلاق و فرهنگ نظم و توسعه میبخشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، پیگیری ها و حمایتهای معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری را در راه اندازی خانه های خلاق ونواوری شایسته قدردانی و توسعه دهنده مسیر شرکتهای خلاق دانست و گفت: ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق، عزمی جدی برای ایجاد این تحول خلاق داشته است و فعالیت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری نیز در این حوزه شایسته قدردانی است.
به گفته اسماعیلی، یکی از اولویت های جدی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صنایع خلاق و فرهنگی است و قطعا ایجاد پیوستگی و همرسانی در این حوزه و صادرات فرهنگی یکی از اولویت های جدی ما است و با این ساختار متمرکز، به دنبال توسعه فرهنگ و هنر در کشور هستیم.
وی با اشاره به شکل گیری ستادی برای سامان بخشیدن به حمایت ها و توسعه صنایع خلاق و فرهنگی، گفت: در حال تدوین سندی برای وزارت ارشاد در حوزه صنایع خلاق و فرهنگی هستیم تا به این تحول سرعت ببخشیم و آماده هستیم با توجه به حمایت های دولت در سفرهای استانی و اسناد موجود از رونق این صنعت در کشور حمایت کنیم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معتقد است که تاکید مقاممعظم رهبری بر افزایش سهم شرکت های دانش بنیان و دوبرابر شدن تعداد این شرکت ها نشان دهنده شناخت ایشان از اهمیت بالای این حوزه است. کتابخانه های کشور که تعداد آن ها از ۳۷۰۰ عبور کرده، بخش دارای ظرفیت و بزرگی در کشور است که می تواند یک شبکه فرهنگی قوی تبدیل شود. همچنین در مساجد ۲۶ هزار کانون فرهنگی داریم که می توانند به توسعه صنایع خلاق با یک همکارب دوجانبه کمک کنند.
اسماعیلی ادامه داد: از مجموعه خوبی که از شرکتهای خلاق گرد هم آمده تشکر می کنم و در جریان نشست سازمان فرهنگ و ارتباطات این نمایشگاه مجددا تکرار شود تا این ظرفیت به جهان معرفی شود. رایزنان فرهنگی اغلب استادان دانشگاه های هنر و فرهنگ هستند که به این حوزه اشراف دارند و نمایندگان خوبی برای معرفی داشته های غنی ما در حوزه خلاق و فرهنگی محسوب می شوند.
توسعه شرکتهای خلاق را در دستور کار داریم
پرویز کرمی رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق، با اشاره به اینکه در زیست بوم فناوری و نوآوری تعداد ۱۶۰۰ شرکت خلاق وبیش از ۶۷۰۰ شرکت دانش بنیان، ۷۰ خانه خلاق و نوآوری فعال هستند، گفت: صنایع خلاق و فرهنگی در دنیا بیش از ۵۰ میلیون اشتغال مستقیم ایجاد کرده اند و ۲۷۰۰ میلیارد دلار گردش مالی در دنیا دارد وما باتوجه به داشتن یک درصد خاک وجمعیت دنیا باید یک درصد از این سهم راداشته باشیم
کرمی با اشاره به ظرفیت بالای ایران در توسعه صنایع خلاق و فرهنگی، بیان کرد: ایران یک درصد از خاک و جمعیت دنیا را داراست و با این ظرفیت بالا باید بتوانیم سهم یک درصدی از این حوزه را به خود اختصاص دهیم..
دبیر ستاد فناوری های نرم و توسعه صنایع خلاق ادامه داد: اثرگذاری فناوری های نرم در حوزه فرهنگی و اجتماعی بسیار بالا است و در خانه های خلاق و نوآوری پلتفرمی ایجاد شده تا از شرکت های خلاق حمایت شود و با استفاده از صندوق های سرمایه گذاری و پژوهش و فناوری از این شرکت ها حمایت مالی صورت می گیرد.
رییس ستاد اجرایی سازی سند ملی توسعه فناوری های فرهنگی و نرم با بیان اینکه نمایشگاه دایمی ایران ساخت شعبات مختلفی دارد، افزود: در این خانه ها فضای مناسبی برای توسعه نوآوری های اجتماعی فراهم و اقدامات خوبی انجام شده است. حوزه ورزش هم از دیگر عرصه هایی است که از این امکانات، اقدامات و نوآوریها بهره مند شده است.
رئیس مرکز و دبیر ستاد فناوریهای نرم و توسعه صنایع خلاق همچنین گفت: در حال حاضر ۱۶۰۰ شرکت خلاق داریم که ۲۰۰ شرکت از این تعداد دانش بنیان شده اند و در کنار ۷۵ خانه خلاق و نوآوری به بستری برای شکوفایی ایدههای خلاقانه تبدیل شدهاند. در سفرهای استانی رییس جمهوری مصوب شده است که حداقل ۵ خانه خلاق و نوآوری، در هر استان ایجاد شود .
کرمی همچنین اظهار کرد: در قانون جهش تولید دانش بنیان به توسعه صنایع خلاق و فرهنگی هم تاکید شده است تا از تمام توانمندی های موجود در کشور برای تحقق این هدف استفاده شود. در این قانون آمده است که فضا و شرایط برای ایجاد و توسعه خانه های خلاق و شرکت های خلاق فراهم شود و ما قصد داریم از تمام ظرفیت های موجود، به افزایش درآمد، ایجاد اشتغال و توسعه شرکت های خلاق استفاده کنیم. .
امضای تفاهمنامه همکاری
در حاشیه این رویداد تفاهم نامه همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با هدف تقویت و توسعه اقتصاد، فرهنگ و صنایع خلاق و فرهنگی با تاکید بر حوزه مشترک با اقتصاد دانشبنیان از طریق افزایش اندازه بازار صنایع خلاق و فرهنگی در تولید ناخالص داخلی امضا شد.
از دیگر محورهای این تفاهم نامه می توان به تسهیل بسترهای لازم برای تجاری سازی مالکیت فکری در بخش فرهنگ و هنر با استفاده از فناوریهای نرم و خلاق و دانش بنیان اشاره کرد.
متناسب سازی و تسری حمایت های معاونت از برگزاری رویدادهای تخصصی حل نوآوری مسائل به طرحها. ایده های شرکتهای خلاق تا مرحله تبدیل شدن به یک کسب و کار پایدار 14 پشتیانی، تأمین مالی و کمک به راه اندازی و استمرار فعالیت خانه های خلاق و نوآوری در حوزه های صادرات محصولات فرهنگی و هنری بازی، سینما، خانواده و کودک، کتاب و نشر، رسانه، موسیقی و هنرهای دیجیتال، نمایشی، تجسمی و در سطح ملی، منطقه ای و استانی همکاری در شناسایی شرکت های خلاق و دانش بنیان فرهنگی هنری و تأمین مالی آنها برای حضور در نمایشگاهها و رویدادها از ماموریتهای محول شده به این تفاهمنامه است.
ارائه دستاوردهای خلاق
نمایشگاه دائمی فناوریهای ایرانساخت که امروز میزبان معاون علمی و فناوری رییس جمهوری و وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بود، دستاوردهای منتخب شرکتهای خلاق، دانشبنیان و توانمندی خانههای خلاق و نوآوری را به نمایش گذاشت.
دستاوردهایی از 70 شرکت خلاق و ۱۰ شرکت دانش بنیان در کنار 20 خانه خلاق و نوآوری در این نمایشگاه حضور دارند. همچنین ۲۰ خانه خلاق و نوآوری، خدمات و توانمندیهایشان را به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی معرفی کردند
این رویداد با هدف معرفی دستاوردهای ایران ساخت در حوزه صنایع خلاق و خانه های خلاق و نوآوری به عنوان زیرساخت و بستری مناسب برای افزاش تولیدات صنایع فرهنگی و خلاق برگزار شد.
نظر دهید