بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/07/05 - 11:53
  • - تعداد بازدید: 1140
  • - تعداد بازدیدکننده: 65
  • زمان مطالعه : 9 دقیقه
رئیس بنیاد نخبگان همدان:

معضلات استان را بررسي علمي مي‌کنيم

غلامحسين مجذوبي، حل معضلات اساسي استانی از نظر علمي را از جمله وظایف بنیادهای نخبگان استانی برشمرد.

~/Asset/News/News/Image/majzobi.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ بنيادهاي نخبگان استاني، علاوه بر اينکه در راستاي اهداف و ماموريت هايي حرکت مي کنند که از طرف بنياد ملي نخبگان برايشان تعريف شده است، با خلاقيت و هوشياري خود، کارهاي تازهاي را نيز انجام مي دهند و به کمک ساير دستگاه ها مي شتابند تا معضلاتي را که استان با آنها روبه رو است، به صورت کارشناسانه نگاه کنند و راه حل هاي عالمانه پيشنهاد دهند. بنياد نخبگان استان همدان نيز در همين مسير قدم برمي دارد. با وجود اينکه اين استان از مدت ها پيش مشکلاتي را درخصوص محل استقرار داشته، اما از هدف ها و وظايف خود غافل نشده است. دکتر غلامحسين مجذوبي، رئيس بنياد نخبگان همدان، در گفت وگو با «سرآمد» از کارهايي که در ماه هاي گذشته انجام شده و برنامه هايي که قرار است در آينده برگزار شود، صحبت کرده است.


لطفا براي شروع اهم برنامه هاي بنياد را در ماه هاي گذشته شرح دهيد.


مهمترين اتفاقي که در سال 95 براي ما افتاد، ميزباني جشنواره رويش همدان بود. در سال 96 هم تلاش کرديم کارهايي که در چارچوب وظايف و مسئوليت هاي بنياد ملي نخبگان است، در حد توان خود انجام دهيم. يکي از مهمترين کارهاي ما، ايجاد کارگروه هاي تخصصي بود. چهار کارگروه تشکيل داديم که عبارتند از: جمعيت، آب و خشکسالي، آسفالت و بتن و فناوري.


 علت تشکيل اين کارگروه ها چه بود؟


همه اين کارگروه ها در راستاي حل معضلات اساسي استان بودند. به خصوص دو بحث جمعيت و آب. همدان يکي از استانهايي است که رشد جمعيت منفي دارد و اين براي ما تبديل به بحران شده است. کارگروه راهبرد جمعيت هم به همين دليل تشکيل شد. جمعيت در اين استان در حال پير شدن است که مهمترين علت آن مهاجرت جوانان از همدان است. به همين دليل از سوي استانداري از ما درخواست شد که يک کارگروه علمي در اين زمينه تشکيل دهيم. تا به حال نيز اين کارگروه يکي، دو جلسه داشته است. کارگروه آب و خشکسالي را نيز به درخواست استانداري تشکيل داديم. کارگروه آسفالت و بتن همچنين به درخواست سازمان مديريت و برنامه ريزي در بنياد تشکيل شد. در کارگروه آب و کشاورزي استان نيز عضو هستيم. در واقع حل معضلات اساسي از نظر علمي بر عهده بنياد نخبگان است. ما عضو چندين کارگروه نيز در استان هستيم که بعضي از آنها عبارتند از کارگروه شوراي فني استان، کارگروه آموزش و پژوهش، شوراي آي تي استان، شوراي فرهنگ عمومي و... در همه اينها بنياد حضور فعالي دارد، به طوري که اين مسئله باعث شده پيشنهاد ايجاد دو، سه کارگروه ديگر را نيز در بنياد داشته باشيم.


در حال حاضر تدوين سند توسعه آموزش عالي را نيز در دستور کار داريم.


 کمي بيشتر در مورد اين سند توضيح مي دهيد؟


سند توسعه آموزش عالي رابطه تنگاتنگ دارد با پروژه آمايش سرزمين استان همدان. اين نيز توسط سازمان مديريت به عهده بنياد گذاشته شده و پروپوزال آن آماده شده است. در اين سند به مسائل مبتلا به استان پرداخته مي شود و اميد داريم به نتايج خوبي برسيم.


در خصوص ساير برنامه هاي بنياد، دادن جايزه در قالب هاي مختلف را در دستور کار داريم. در جلسه آخر هيئت امناي موسسه تقبل کردند 10 دانش آموز نخبه بي بضاعت را در سال 96 با پرداخت 50 ميليون تومان تحت پوشش قرار دهند. اين نخبه ها را نيز از طريق طرح شهاب شناسايي خواهيم کرد. از سويي ديگر اهداي جايزه بزرگ ابنسينا را داريم که هر سال آن را به نخبه برتر استان مي دهيم. اين موسسه کارهاي ديگري را نيز انجام داده است، مثلا براي يک نابينا و ناشنواي مستعد دستگاه بريلي به ارزش 5/9 ميليون تومان خريداري شده است. همچنين تدوين کتابي را از سال 95 شروع کرده ايم تحت عنوان مفاخر و مشاهير استان که در حال حاضر مراحل ويراستاري را سپري مي کند. اميدواريم که اين کتاب تا انتهاي پاييز براي مراسم رونمايي آماده شود. در اين کتاب از نخبگان جوان هستند تا مشاهير سالمند. حوزه هاي مختلفي را هم در برميگيرد. از هنرمندان گرفته تا جانبازان و علماي حوزوي و دانشگاهيان. اين کتاب قرار است در راستاي الگوسازي براي جوانان منتشر شود. برنامه ديگرمان براي تکريم از نخبگان، برگزاري دو مراسم بود که در يکي از مستعدين برتر استان مانند رتبه هاي برتر کنکور و برگزيدگان جشنواره خوارزمي تجليل شد و ديگري به سرآمدان هنري استان اختصاص داشت 


به علاوه در سال جاري کارهاي تاسيس موسسه حمايت از نخبگان به اسم حمايت از مفاخر پور سينا را به نتيجه رسانديم. کار اين موسسه شناسايي نخبه هاي بيبضاعت و حمايت از آنهاست. از ديگر کارهايي که امسال انجام داديم و در راستاي وظايفمان نيز هست، مشارکت در جشنواره رويش زاگرس بود که در کرمانشاه برگزار شد.


 بخشي از وظايف بنيادهاي استاني، انجام کارهاي فرهنگي است. بنياد همدان در اين خصوص چه کرده است؟


برنامه هاي فرهنگي مصوب بنياد را تقريبا صد درصد انجام داديم. سه اردوي جهادي در سال 96 در روستاهاي محروم داشتيم. 5 بازديد از شرکتها و نهادهاي صنعتي و غار عليصدر در برنامه هايمان بود، سه نشست نخبگاني هم داشتيم که يکي از اينها موضوعش حقوق شهروندي بود و خانم الهام امين زاده که معاون حقوقي رئيس جمهور است نيز در اين نشست که با همکاري استانداري برگزار شد، حضور داشت. نشست ديگر که با حضور مسئولين امر اتفاق افتاد، نشست بررسي قاچاق کالا و ارز بود. مضاف بر اينها کارگاه هاي آموزشي - تربيتي نيز داشتيم که عبارت بودند از: مديريت خشم و اضطراب، تفکر انتقادي و مهارت نه گفتن و کارآفريني.


اجازه بدهيد درباره طرح شهاب نيز بگويم که يکي از طرح هاي بزرگ بنياد ملي نخبگان است و ما هم در استان پيگير آن هستيم. اين طرح در 1660 مدرسه اجرا ميشود و 3994 دانشآموز را تحت پوشش دارد و 150 معلم درگير اين برنامه هستند. جلسات متعدد براي بررسي نقاط قوت و ضعف اين طرح داشتيم و بازديدهاي مکرر براي نظارت.


مضاف بر اين، يکي از کارهاي مهم ما بررسي پرونده هاي افرادي است که خواهان استفاده از تسهيلات يادشده در آيين نامه ها هس تند، مثل تسهيلات نظام وظيفه، جذب در دستگاههاي اجرايي و استخدام در شرکت هاي دانش بنيان. جوايزي هم داريم که بايد افراد واجد شرايط را از ميان متقاضيان انتخاب کنيم. اين افراد بايد وارد سايت ثريا شوند و مدارک خود را آپلود کنند و اگر امتياز لازم را به دست بياورند، مشمول اين جوايز خواهند شد. اين کار بسيار وقتگير است. 15 مورد درخواست براي جذب در دستگاههاي اجرايي داشتيم، 10 مورد براي کار در شرکتهاي دانش بنيان درخواست داده بودند، 15 نفر مي خواستند از جايزه شهيد احدي استفاده کنند که حضور در مقطع دکترا بدون آزمون است، 10 نفر درخواست استفاده از جايزه کاظم آشتياني را داشتند که شامل جذب در موسسات علمي ميشود، 13 مورد درخواست براي جايزه پسادکتراي شهيد چمران داشتيم و 12 نفر نيز براي وام خريد مسکن درخواست خود را اعلام کرده بودند. به اينها اضافه کنيد متقاضيان جوايز تحصيلي، پاياننامهها، اعتبارات سفرهاي داخلي و خارجي، هزينه ازدواج و... را. مثلا از سوي دانشجويان 200 متقاضي براي استفاده از جوايز تحصيلي وجود داشت که درخواست 100 نفرشان را پذيرفتيم.


يکي ديگر از وظايف بنيادهاي نخبگان استاني، ثبت اختراع براي نخبگان است. همانطور که مطلع هستيد، کساني که در جشنوارهها برگزيده ميشوند، مخترع سطح سه هستند و ميتوانند از امتيازات آييننامه استفاده کنند. در جشنواره رويش 20 برگزيده داشتيم که پنجتاي آنها از همدان بودند. به علاوه اگر کسي اختراعش را به توليد صنعتي برساند، مخترع سطح دو به حساب ميآيد و تسهيلات بيشتري شامل حالش ميشود. 20 مورد هم مخترع سطح دو بودند و درخواست استفاده از اين تسهيلات را داشتند که در حال بررسي اين درخواستها هستيم.


 براي ماه‌هاي آتي سال 96 چه برنامه‌هايي داريد؟


در ماه هاي آتي سال  96 هم در تلاشيم که کارهايمان را تکميل کنيم و برنامه هاي بيشتري را در راستاي ماموريت هايمان انجام دهيم. از جمله اينکه دو ناحيه ديگر را به طرح شهاب اضافه کنيم. امسال سالي است که دانش آموزاني که گزينش شدند، بايد مورد حمايت قرار بگيرند و ما منتظر صدور آيين نامه هاي حمايتي هستيم. در حوزه ماموريتهاي فرهنگي هم اردوي جهادي، بازديد و نشست نخبگاني داريم. همچنين عضو ستاد برگزاري هزاره باباطاهر نيز هستيم که قرار است 10 اسفند در هزارمين سال تولد باباطاهر برگزار شود. همايش بررسي علل خروج نخبگان از استان همدان را داريم که قرار است در پاييز يا زمستان برگزار شود. کارگروهي که در زمينه آب و خشکسالي فعال است، همايشي در اين حوزه برگزار ميکند. از سويي ديگر در حال تدوين آيين نامهاي هستيم که براساس آن قرار است کشاورزان و کارگران نخبه را شناسايي کنيم. مضاف بر اينها در نظر داريم دو رويداد کارآفريني و ايده پردازي نيز در ادامه سال داشته باشيم.


 چه مشکلاتي در بنياد نخبگان استان همدان داريد؟


يکي از بزرگترين معضلاتي که ما داشتيم، معضل ساختمان بنياد بود. از سال گذشته که  مسئوليت بنياد را قبول کردم، در ساختماني اجارهاي ساکن بوديم که استانداري در اختيارمان گذاشته بود و تعهد داده بود که اجاره ها را پرداخت کند؛ اما متاسفانه اجاره ها تلنبار شده بود و هرچه تلاش کرديم، با موانع قانوني روبه رو بوديم و موجر شکايت کرد و حکم تخليه را گرفت. اينچنين شد که ساختمان را با 330 ميليون تومان بدهي تخليه کرديم. پس از آن ساختمان ديگري را اجاره کرديم و عليرغم اينکه در قرارداد آمده بود استانداري اجاره ها را پرداخت مي کند، در برنامه ششم پرداخت اجاره توسط نهادهاي دولتي ممنوع شد و استانداري گفت که نميتواند اجاره بدهد. هرچه به استانداري نيز مراجعه کرديم که يکي از ساختمانهايشان را به ما بدهند، نتيجه نداد و گفتند که ساختمان خالي ندارند. به همين دليل از سال گذشته تصميم به ساخت يک ساختمان گرفتيم. زمينش را دانشگاه بوعلي در اختيارمان گذاشت و با گرفتن اعتبار از منابع مختلف، ساخت آن را شروع کرديم. کل هزينه ساخت تا اينجاي کار يک ميليارد و 120 ميليون تومان بوده است که 580 ميليون تومان را استانداري در اختيارمان گذاشت، 300 ميليون تومان از معاونت علمي و فناوري رياست جمهوري گرفتيم و 230 ميليون نيز از طريق کمکهاي مردمي و ديگر نهادها تامين شد. با جذب 900 ميليون تومان ديگر ساختمان تکميل خواهد شد و اميدواريم اين اتفاق بيفتد و بالاخره بنياد همدان صاحب خانه شود. البته واقعا علاقه اي نداريم که در ساخت و ساز وارد شويم و ناگزير به اين کار شديم.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 156930
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین