بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/08/15 - 10:11
  • - تعداد بازدید: 2084
  • - تعداد بازدیدکننده: 81
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
در مراسم پاسداشت مقام علمی و فرهنگی استاد محمود ابراهیمی مطرح شد:

مفاخر علمی و فرهنگی؛ بزرگترین دارایی هر ملتی هستند

مراسم «پاسداشت مقام علمی و فرهنگی استاد محمود ابراهیمی» برگزار شد.

~/Asset/News/News/Image/img_6732.jpg

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ مراسم «پاسداشت مقام علمی و فرهنگی استاد محمود ابراهیمی» با حضور جمعی از نخبگان، سرآمدان، اساتید برجستۀ علوم‌قرآنی و دانشگاهیان، به همت بنیاد نخبگان استان کردستان در سنندج برگزار شد.


در این مراسم، رحمت صادقی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان این قبیل مراسم‌ را تکریم و ارج نهادن به ساحت مقدس علم و عالم دانست و گفت: تکریم عالمی که دارای تهذیب اسلامی و اخلاق و عمل اسلامی است، ضرورت و اهمیت بالایی دارد.


وی افزود: دکتر محمود ابراهیمی فردی است که با همت والای خود و تلاش فراوان در طی سالیان عمر پربرکت و عریض خویش، منشاء خدمات بسیار ارزنده‌ و تأثیرگذاری بود و امروز ضمن پاسداشت و نکوداشت یک عمر تلاش این بزرگوار و الگوسازی از وی برای قشر جوان و تحصیلکرده، شناخت خودمان را از ابعاد و ویژگی‌های شخصیتی او ارتقا می‌دهیم.


صادقی ادامه داد: دکتر ابراهیمی در کنار تألیف و ترجمۀ ده‌ها کتاب و مقاله و تربیت شاگردان مبرز و همچنین بواسطه فروتنی، اخلاق اسلامی، اجتماعی و فرهنگی، حس نوع‌دوستی و وطن‌دوستی و بویژه سخنان و نقل‌قول‌های بسیار شیرینش، احترام و جایگاه ویژه‌ای در میان مردم دارد.


رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان اظهار داشت: یکی از توانمندی‌های بارز استاد ابراهیمی این است که انتقادات خود را به راحتی و بدون اینکه در طرف مقابل احساس ناخوشایندی چندانی ایجاد شود، در قالب سخنان و نقل‌قول‌های طنز و شوخی مانند ابراز می‌دارد.


وی تصریح کرد: شخصیت‌های علمی، هنری و فرهنگی‌ای از سوی بنیاد ملی نخبگان مورد تکریم قرار می‌گیرند که دارای سه مشخصۀ ارائۀ خدمات ارزنده، برخورداری از جایگاه، مقبولیت و مشروعیت و همچنین برخورداری از جایگاه‌برتر علمی عالم باشند؛ البته برگزاری مراسم‌ نکوداشت و پاسداشت نخبگی نیازمند حمایت و همکاری دستگاه‌های درون‌استانی و استفاده از ظرفیت‌ها و امکانات درون‌استانی است.


صادقی اضافه کرد: همۀ ملل و جوامع پیشرفته به نیکی از عالمان و فرهیختگان خود یاد می‌‎کنند و آنان را مایۀ افتخار و مباهات خود می‌دانند. این سرمایه‌های انسانی، ارزنده‌ترین دارایی ملت‌ها هستند تا جایی که در میزان قدرت و نفوذ سیاسی یک ملت در سطح بین‌المللی نیز تأثیرگذارند.


فردین اخلاقیان؛ رئیس دانشگاه کردستان نیز با اشاره به نقش تأثیرگذار مراسم‌های تکریم در الگوسازی از مفاخر و بزرگان برای نسل جوان، گفت:  استاد محمود ابراهیمی اولین دانشیار دانشگاه کردستان است که بیش از ۲۰ اثر از عربی به فارسی تصحیح و تصنیف کرده است. نام او با نام و تاریخ دانشگاه کردستان عجین است و همواره حضوری پررنگ و مؤثری داشته و رونق‌بخش محافل علمی در این دانشگاه است.


اخلاقیان افزود: استاد ابراهیمی علاوه بر ارتقاء سطح علمی مؤثر در زمینه‌های مختلف اخلاق، آزادگی و شادبودن، از علما و دانشمندان مطرح بوده است. او را می‌توان نمونۀ معلمی انسان‌ساز معرفی کرد.


رئیس دانشگاه کردستان ادامه داد: وی علاوه بر تدریس علم و دانش، یک سرمایۀ علمی مطرح برای دانشگاه کردستان است که چندین دهه خدمات علمی را به جامعه ارائه کرده است.


استاد خرّم‌دل؛ استاد برجستۀ علوم‌قرآنی و مفسر تفسیر نور نیز با بیان اینکه زندگی جدّی‌ است و باید آن را جدّی‌ گرفت، زندگی را مسابقۀ کسب رضایت‌الهی دانست و گفت: یکی از ویژگی‌های استاد ابراهیمی، مهارت چگونه زیستن بود.


در ادامه، محمدعلی کوشا؛ محقّق‌ و قرآن‌پژوه و از دانش‌آموزان دکتر ابراهیمی به مهارت استاد در تسخیر قلب‌ها با دو فاکتور علم والا و شوخ طبعی اشاره کرد و گفت: جامعۀ امروز برای تربیت نسل آینده نیازمند بزرگانی چون استاد ابراهیمی است.


نعمت‌الله عزیزی, عضو هیئت‌علمی دانشگاه کردستان نیز عدم‌استفاده از داشته‌های بزرگان علم و فرهنگ کشور بعد از بازنشستگی را یکی از ضعف‌های بزرگ نظام‌آموزشی کشور دانست و گفت: شجاعت در نقد و بیان گزاره‌های خالص دین از ویژگی‌های منحصربفرد استاد ابراهیمی است.


عبدالله رسول‌نژاد؛ استاد برجسته علوم‌قرآنی نیز به تبیین و تقسیم جنبه‌های مختلف آثار استاد ابراهیمی ازجمله: عقیدتی، اخلاقی و اهتمام به ترجمۀ تألیفاتی‌ در راستای پرهیز از تقدّس‌ پنداشتن برداشت خویش از دین، حقوق زنان، آشتی بین علوم روز و دین و همچنین توجه به مباحث و مسائل نو پرداخت.


در ادامۀ این مراسم، تعدادی از اساتید و دانشجویان به بیان خاطرات خویش و نیز مکارم و فضایل استاد ازجمله خوش‌خلقی، شوخ‌طبعی، شجاعت و شهامت در بیان حق پرداختند و درنهایت دکتر محمود ابراهیمی ضمن اظهار تشکر و قدردانی از همگی حاضران و برگزارکنندگان همایش، تجلیل از خود را «هذا من فضل ربی» خواند.


لازم به ذکر است، در این مراسم پیام دکتر سورنا ستاری؛ معاون علمی‌وفناوری رئیس‌جمهور و رئیس بنیاد ملی نخبگان توسط رحمت صادقی؛ رئیس بنیاد نخبگان استان کردستان قرائت و لوح یادبودی از طرف بنیاد ملی نخبگان به استاد ابراهیمی اعطا شد.


دکتر محمود ابراهیمی، علاوه بر تدریس و مسئولیت‌های اجرایی در دانشگاه، از تحقیق و پژوهش نیز غافل نبوده و تاکنون بیش از 20 اثر ارزشمند را در زمینه‌های فقه اسلامی، اندیشه‌ اسلامی، اخلاق اسلامی، حقوق زن در اسلام، تعلیم و تربیت، ادبیات عربی تألیف کرده است.  


از جمله آثار در دست انتشار وی نیز می‌توان به ترجمۀ کتاب «مائة أسئلة حول الإسلام» تألیف شیخ محمد غزالی مصری، سه رساله از مجموعه اسلامیات خالد محمد خالد با عناوین «کما تحدّث القرآن‌الکریم»، «کما تحدّث الرسول(1)» و «کما تحدّث الرسول(2)، کتاب «نقض کتاب بسط‌التجربة النبویة لعبدالکریم سروش»، تألیف دکتر خالد کبیر علال، کتاب «شخصیّة محمد»، تألیف محمود شلبی، کتاب «عناصر القوّة فی الإسلا»"، تألیف سید سابق مصری و تصحیح نسخۀ خطی شش جلدی تفسیر «تاج التراجم»، تألیف أبوالمظفربن‌طاهربن‌محمد اسفراینی اشاره کرد.


 


 


 

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 146869
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین