بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/11/03 - 12:27
  • - تعداد بازدید: 892
  • - تعداد بازدیدکننده: 54
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی یزد در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان:

موضوعات تحقیقاتی باید خاستگاه صنعتی داشته باشند

میرجلیلی گفت: اگر موضوع مورد تحقیق، خاستگاه صنعتی داشته باشد، صنعت به عنوان بزرگترین و بهترین حامی در انجام پروژه مشارکت می‌کند.

~/Asset/News/News/Image/صنعت-و-دانشگاه.jpg

محمدرضا میرجلیلی؛ عضو هیئت‌علمی و سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی یزد در گفت‌وگو با پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان با اشاره به لزوم انجام فعالیت‌های گروهی در عرصۀ علم و فناوری، برنامه‌محور بودن را مهمترین عامل موفقیت تیم تحقیقاتی دانست.


وی با اشاره به ویژگی‌های یک گروه پژوهشی کارآمد، افزود: اطلاع‌ گروه از پژوهش‌های نوین در جامعۀ علمی جهانی و مشخص بودن اولویت‌های تحقیقاتی می‌تواند پایه‌گذار فعالیت‌های اثرگذار باشد.


میرجلیلی ادامه داد: علاوه بر برنامه و دانش تحقیقاتی و همچنین اطلاع از اولویت‌های پژوهشی، گروه تحقیقاتی کارآمد برای رسیدن به اثرگذاری مطلوب به امکانات نوین و از همه مهمتر نیروی‌انسانی متخصص و ماهری نیاز دارد که توان عملیاتی بالایی داشته باشد.


سرپرست دانشگاه علوم‌پزشکی یزد در ادامه به اهمیت تعریف موضوعات کاربردی برای پروژه‌های تحقیقاتی اشاره کرد و اظهار داشت: چالش‌ها، مشکلات و مسائل پژوهشی باید از صنعت و دیگر بخش‌های جامعه به دانشگاه ارجاع داده شود تا محققان در قالب تیم‌های تحقیقاتی، آنها را به عنوان موضوع پژوهشی تعریف کنند.


عضو شورای علمی بنیاد نخبگان استان یزد تصریح کرد: یکی از دلایل غیرکاربردی بودن تحقیقات علمی در جامعۀ بومی، عدم‌سازگاری موضوعات با واقعیت‌ها است. در غالب موارد دانشگاه موضوع را تعریف می‌کند و سرمایه‌های انسانی و امکاناتی خود را برای به نتیجه رسیدن آن هزینه می‌کند؛ در پایان و پس از حصول نتیجۀ نهایی، به دنبال مشتری و مصرف‌کننده می‌گردد که در اکثر موارد نیز موفق به این مهم نمی‌شود؛ اما اگر این موضوعات از جامعه به دانشگاه اراجع داده شود، فعالیت‌های مأموریت‌گرا و هدفمند خواهند بود.


عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم‌پزشکی یزد با اشاره به لزوم حمایت و سرمایه‌گذاری بخش‌های خصوصی از تحقیقات دانشگاهی، خاطرنشان کرد: اگر موضوع مورد تحقیق، خاستگاه صنعتی داشته باشد و اساساً از سوی صنعت به عنوان یک مسئله و مشکل مطرح شده باشد، صنعت به عنوان بزرگترین و بهترین سرمایه‌گذار و حامی در انجام پروژه مشارکت می‌کند و گروه‌ تحقیقاتی می‌تواند از تمامی امکانات موجود در بخش‌ صنعت بهره ببرد تا با بهترین کیفیت ممکن و کمترین زمان به نتیجۀ مطلوب برسد.


میرجلیلی یادآور شد: اعتماد صنعت تنها زمانی به دانشگاه ایجاد می‌شود که دانشگاه بتواند نیازهای صنعت را برآورده کند. اگر در چند مورد این مهم به صورت نظام‌مند انجام شود، توان و قابلیت دانشگاه برای صنعت مسلم شده و صاحبان صنعت برای حضور فعال در عرصه‌های علمی و تحقیقاتی ترغیب می‌شوند.


وی در پایان با تأکید بر لزوم تشکیل گروه‌های نخبگانی و پژوهشی در استان‌ها، گفت: تمرکز امکانات سبب افزایش تعداد نیروهای نخبگانی در مرکز کشور و در نتیجه کاهش تراکم محققان در شهرهای دیگر شده است و این روند به حدی است که امروزه در بسیاری موارد تشکیل یک تیم تحقیقاتی کارآ در شهرستان‌ها عملاً وجود ندارد؛ این در حالی است که وجود گروه‌های تحقیقاتی و نخبگانی در همۀ مناطق کشور، یکی از ارکان اصلی رسیدن به توسعۀپایدار است.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 155188
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین