بستن
عبارت خود را درج و جهت جستجو "Enter" را بفشارید
EN
  • 1396/07/26 - 11:22
  • - تعداد بازدید: 1269
  • - تعداد بازدیدکننده: 92
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
استاندار خراسان‌جنوبی:

نخبگان و صاحبان ایده، می‌توانند بازوی توانمند استانداری باشند

مروج‌الشریعه گفت: نخبگان، سرآمدان، اساتید و مستعدان‌برتر دانشگاهی و همچنین صاحبان ایده و اندیشۀ نو، می‌توانند بازوی توانمند استانداری‌ها باشند.

~/Asset/News/News/Image/مروج.jpg







به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی بنیاد ملی نخبگان؛ نشست هم‌اندیشی رؤسای دانشگاه‌های استان خراسان‌جنوبی با حضور استاندار و با هدف ایجاد و گسترش تعامل و هم‌افزایی بین جامعۀ علمی استان در مسیر توسعۀ بومی، برگزار شد.


در این نشست، محمدمهدی مروج‌الشریعه؛ استاندار خراسان‌جنوبی با اشاره به لزوم تشکیل شبکۀ علمی در استان، گفت: دانشگاه‌های بومی، علاوه بر همراهی با دستگاه­های دولتی در راستای تعیین استراتژی توسعه استان، می توانند مسیر پیشرفت و توسعه استان را نیز تعیین کنند.


وی افزود: برای تنظیم برنامه­های توسعه­ای استان و لحاظ کردن تمام مؤلفه­های آن، به همکاری نزدیک دانشگاهیان با استانداری نیاز است.


مروج‌الشریعه تشکیل شبکه­های علمی دانشگاهی را راهبردی برای تعیین مسیر توسعۀ منطقه‌ای برشمرد و ادامه داد: نخبگان، سرآمدان، اساتید و مستعدان‌برتر دانشگاهی و همچنین صاحبان ایده و اندیشۀ نو، می‌توانند بازوی توانمند استانداری باشند.


استاندار خراسان‌جنوبی با اشاره به اینکه توسعۀ بنیان­های علمی نیازمند هم‌اندیشی جمعی است، اظهار کرد: دانشگاه­ها باید موضوعاتی را در قالب پژوهش تعریف کند که اولویت استان و در زمرۀ نیازهای منطقه برای پیشرفت و توسعه باشد و آنها را در قالب کار گروهی، انجام دهد.


مروج‌الشریعه تصریح کرد: خراسان‌جنوبی با پیشینۀ بالای علمی، آموزشی و فرهنگی، با هم‌افزایی نظرات و طرح­های پژوهشگران و محققان بومی می­تواند بیشترین تأثیر را در توسعۀ برنامه‌محور داشته باشد.


استاندار خراسان‌جنوبی تأکید کرد: پژوهشگران و محققان استان باید برای تنظیم برنامه­های توسعه­ای و حل‌وفصل مشکلات، هم‌فکری کنند و در این راستا، اتکای صرف به ابلاغیه­ها و دستورالعمل­های ملی کافی نخواهد بود. در هر منطقه­ای، شبکه علمی دانشگاه­ها با همکاری دستگاه­های اجرایی می­تواند در چگونگی تنظیم برنامه­های توسعه­ای استان همکاری داشته و چگونگی اجرا و اولویت­بندی‌ها را مشخص کنند.


وی با بیان اینکه ایجاد حلقۀ اتصال بخش اجرایی استان با مراکز علمی و پژوهشی خاصه دانشگاه‌ها، لازمۀ توسعۀ منطقه‌ای است، ادامه داد: دستگاه‌های‌اجرایی استان با برنامه­ریزی اصولی و هدفمند می­توانند با اعتباری که به بخش پژوهش اختصاص یافته است، طرح‌های‌اجرایی خود را با همکاری دانشگاه­ها از طریق شبکه­های علمی بررسی کرده و با استفاده از نتایج حاصله از این پژوهش­ها، از اشتباهات جلوگیری کنند.


استاندار خراسان‌جنوبی اظهار امیدواری کرد: دستگاه­های اجرایی مراودات بیشتری با دانشگاه­ها داشته باشند تا از طریق تبادلات و نیازسنجی­های علمی، اقدامات کارشناسی‌شده‌تری در استان رقم بخورد.


مروج الشریعه بر ضرورت تربیت نیروی‌انسانی متخصص و متعهد در استان تأکید کرد و گفت: استانداری آمادگی هرگونه سرمایه‌گذاری و حمایت از مراکز علمی و تحقیقاتی را برای تربیت نیروی‌انسانی متخصص دارد.



در بخش دیگری از این نشست، سعیدرضا احمدی‌زاده؛ سرپرست بنیاد نخبگان خراسان‌جنوبی، با بیان اینکه استان به نسبت جمعیت وضعیت مطلوبی در تربیت نیروی‌متخصص دارد، بر لزوم بکارگیری اندیشه و توان نخبگانی برای توسعۀ استان تأکید کرد.


وی با اشاره به ضرورت جذب سرمایه از بخش‌خصوصی، افزود: خراسان‌جنوبی علی‌رغم برخورداری از توان انسانی و موهبت‌های ذاتی و همچنین ظرفیت بالا در صنایع بزرگ و کشاورزی، همچنان وابستگی بالایی به دولت دارد. همین موضوع یکی از عوامل بروز پدیده‌ای مانند مهاجرت نیروهای متخصص به کلانشهرها است.


احمدی­زاده تعداد اندک شرکت‌های دانش‌بنیان را یکی دیگر از دلایل وابستگی به دولت دانست و ادامه داد: امید است تا پایان سال، تعداد این شرکت‌ها با افزایش چشمگیری مواجه شود.

  • گروه خبری : newNews
  • کد خبر : 149077
کلمات کلیدی
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

سامانه ی گفتگوی آنلاین